Lente op je balkon

mei 19, 2015Het is mei, de lente vordert en de zomer is in zicht. De dagen worden wat langer en de temperaturen stijgen, perfect om op je balkon te zitten (of in de tuin, bofkont die je bent!). Hieronder enkele tips om op een eenvoudige manier je, waarschijnlijk kleine, zitje op te frissen en gezellig te maken.

Zorg voor een comfortabele zitplaats met lekkere kussens zodat je kunt loungen in de zon. Op Pinterest vind je veel tips over het maken van een dergelijk hoekje, bijvoorbeeld met steigerhout. Het dekentje voor de frissere dagen en het dienblad met gezellige items kun je 's avonds weer naar binnen dragen - zo heb je er de hele zomer wat aan.

"Leg een modern kleed op de grond,
      bijvoorbeeld met een chevron patroon"

Een belangrijke eye-catcher en sfeerbepaler op je balkon is de vloer. Leg een modern kleed op de grond, bijvoorbeeld met een chevron patroon, zoals je ziet op de foto's bovenaan de post (bron: foto links en rechts). Eventuele lelijke tegels zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Zorg er wel voor dat je aan het eind van het buiten-zit-seizoen het kleed weer schoonmaakt en naar binnen haalt. Een andere oplossing om je balkonvloer te pimpen is houten vlonders, zoals je hieronder kunt zien (bron). Je haalt ze voor niet al te veel geld bij de IKEA.


Zoals je op de foto's hierboven ziet maak je met eenvoudige details een gezellige zitje. Kies voor een thema, dat kan een bepaalde kleursetting zijn (zoals de eerste foto zwart/wit) of een vakantieland/-streek gerelateerd thema (zoals de Mediterraanse sfeer op de tweede foto). Koop ook bloemen en planten die in je gekozen sfeer passen, die je natuurlijk in bijpassende potten plaatst. Wat nog rest is een kop thee of een glas wijn, een goed boek en een zonnebril. Laat de zon maar schijnen!


Meer inspirerende ideeën vind je op mijn Pinterest bord #living outdoor. Binnenkort zullen er meer balkon-gerelateerde artikelen op deze blog verschijnen. Zorg dat je op de hoogte blijft en volg mijn blog, bijvoorbeeld via Bloglovin.


You Might Also Like

2 reacties

 1. Goeie foto's. Zo zie je maar dat een klein balkon ook heel sfeervol kan zijn! Ik wil ook mijn balkon inrichten en ben nog aan het twijfelen of ik mijn betonnen vloer hou of er vloertegels of iets in ga leggen. Op de mooiste inspiratiefoto's zie ik namelijk wel altijd een mooie vloer liggen. Ik denk dat dit nog meer sfeer geeft!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben het met je eens Michelle, waar bloemen en planten de finishing touch zijn is een mooie vloer de basis voor een gezellig balkon. Vloertegels kunnen een hele investering zijn, een vrolijk vloerkleed zou dan een leuke toepassing zijn. H&M heeft diverse katoenen vloerkleden op de site staan, handig want die kunnen in de wasmachine. Een andere optie is een kunststoftapijt, op plasticvloerkleden.nl zie je ze in allerlei kleuren en formaten.

   Succes met je balkon en laten we dan maar hopen dat het zomerse weer snel weer terugkomt.

   Verwijderen

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog schrijf ik over interessante onderwerpen. Sommige inspirerende afbeeldingen heb ik gevonden op het wereldwijde web. Ik doe altijd mijn best om de juiste bron hierbij te vermelden. Staat jouw beeld op mijn blog en heb je dat liever niet? Laat het me weten dan pas ik het aan. --------- Juist wel jouw foto of product op mijn blog? Ga naar de pagina contact voor meer informatie en/of neem contact op via het contactformulier.

Disclaimer

At this blog I write about interesting things. Some pics at my blog aren't mine, I did find them at the worldwide web. I always do my best to mention the correct source. Is your picture at my blog and you prefer not to? Let me know then I will adjust it.