Decoreren onder glas

mei 17, 2015

Welke smaak je ook hebt qua woninginrichting; glazen vazen, potten en schalen passen overal bij. Hoewel vorm, kleur en toepassingen trendgevoelig zijn is dit decoratiemateriaal door de jaren heen altijd up-to-date gebleven. Een actuele trend, toepasbaar binnen alle stijlen, is de glazen stolp of het decoreren met een glazen vaas met een deksel.
Enkele voorbeelden op een rij:

 
Groen onder glas
Hierboven zie je twee mooie voorbeelden van groen decoreren onder glas. Links zie je een eenvoudige compositie van een enkele plantje, dit kan bijvoorbeeld een kruidenplantje zijn (bron: tied bow inspiration). Je kunt ook een klein bloemstukje maken zoals op de rechter foto. Dit kan met mos, vetplantjes en bloemen (bron: Lucy says I do). Ook verse bloemen staan schitterend onder glas. Kijk maar naar deze pin van een kleurrijke stolp en deze smaakvolle tafeldecoratie.

Let erop dat planten en bloemen regelmatig frisse lucht nodig hebben. Om je decoratie groen en vers te houden plaats je de stolp op onopvallende dopjes van vilt of karton zodat er aan de onderkant een kier ontstaat. Je kunt de stolp ook 's nachts eraf halen zodat het plantje kan 'ademen'.

Kunstwerkjes
Hierboven zie je twee verschillende composities, allebei origineel en eigenwijs. (bron: Lucy says I do). De eerste afbeelding heeft een echt lente-thema met verse bloemen. Net als op de tweede foto staat er een decoratief beeldje onder de stolp. 
"Koop een bijna-lelijk beeldje en spuit deze wit" 
Het kan zijn dat je geen dergelijk beeldje in huis hebt. Koop dan voor een prikkie bij de kringloopwinkel of op een rommelmarkt een bijna-lelijk beeldje en spuit deze vervolgens wit (zoals hier). Dit kan ook met speelgoed, bijvoorbeeld dierenfiguren. Als je zoiets in huis zet weet je zeker dat je opvalt!

Herinneringen tentoonstellen
Je kent het wel, je komt terug van vakantie met een tas vol schelpen. Dit keer wil je er echt iets mee doen! Maar een jaar later liggen ze nog steeds in dat plastic tasje in de hoek van je schuur. Zoals je op de bovenstaande foto ziet hoef het helemaal niet zo moeilijk te zijn! Maak ze schoon met een zacht borsteltje en leg ze mooi in een glazen vaas met deksel (Eigen foto).

Aan sommige voorwerpen heb je hele mooie herinneringen, maar je kunt ze maar moeilijk kwijt in je huis. Ze passen misschien niet helemaal in je interieur of trekken te veel stof. Maak dan, zoals op de tweede foto, een mooie compositie in een grote glazen vaas met deksel (bron: Mustard Seed). Je kunt er eindeloos mee variëren en toepasbaar in iedere stijl. Zie ook deze pin waarbij schattige kopjes geetaleerd zijn onder een stolp of deze collage van antieke voorwerpen.Kleur toevoegen
Kleur in je interieur getuigd van lef en heeft grote invloed op je humeur. Eerder noemde ik al het etaleren van bloemen onder een stolp, dit is een mooie manier om kleur toe te voegen aan je interieur. Als je je niet kunt veroorloven om iedere week verse bloemen te kopen kun je ook investeren in mooie nep bloemen (zie deze pin).

De natuur is het beste voorbeeld van kleur en het combineren ervan. Je haalt dit gevoel in huis door het combineren van kleur (bijvoorbeeld op de muur) met natuurlijke elementen zoals houten takjes met nepvlinders of -vogeltjes. Op de eerste foto hierboven zijn deze elementen onder een glazen stolp gezet (Foto via Pinterest).

"Combineer kleur met natuurlijke elementen" 
Doe ook eens vers fruit in een hoge glazen vaas (eventueel met deksel) of onder een glazen stolp. Dit is een eenvoudige manier om een vrolijk en fris detail aan je interieur toe te voegen (Zie tweede foto hierboven gevonden op 'home and event styling').


Je ziet het... de toepassingen van decoreren onder glas zijn eindeloos. Meer mooie plaatjes zien van decoreren met en onder glas? Kijk eens op mijn Pinterest borden #color #bright , #flowers en #home #living #romantic/coastal.


You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog schrijf ik over interessante onderwerpen. Sommige inspirerende afbeeldingen heb ik gevonden op het wereldwijde web. Ik doe altijd mijn best om de juiste bron hierbij te vermelden. Staat jouw beeld op mijn blog en heb je dat liever niet? Laat het me weten dan pas ik het aan. --------- Juist wel jouw foto of product op mijn blog? Ga naar de pagina contact voor meer informatie en/of neem contact op via het contactformulier.

Disclaimer

At this blog I write about interesting things. Some pics at my blog aren't mine, I did find them at the worldwide web. I always do my best to mention the correct source. Is your picture at my blog and you prefer not to? Let me know then I will adjust it.