Wonen in stijl: 'Beach house'

mei 31, 2015

Afina Pint:beach house style
Wat een heerlijk beach house gevoel, hoe je deze stijl in jouw interieur toepast? Dat lees je vandaag op mijn blog. Afbeelding via Pinterest.

Een mooi gedekte tafel vol gezonde lekkernijen. Een hangmat met het meest fantastische uitzicht: zon, zee en een wit strand. Een inspirerend beeld wat je eigenlijk elke dag zou willen zien. En nee, je hoeft daarvoor niet te verhuizen naar een schitterend, zonnig oord.

Je kunt namelijk heel eenvoudig en met smaak deze stijl in je huis toepassen. Lichte kleuren met fris blauwe details. Natuurlijke materialen met nautische elementen. Met de juiste kleuren en bijpassende accessoires waan je je elke dag op vakantie. Voel je de rust al?

"Met de juiste kleuren en accessoires
             waan je je elke dag op vakantie"

Natuurlijk vind je op Pinterest de nodige inspiratie om deze 'beach house' stijl toe te passen in je eigen woning. Laten we stap voor stap doornemen hoe je je huis deze subtiele, luchtige nautische uitstraling geeft.De basis

Lichte kleuren, maar vooral wit, vormen de basis voor de 'beach house' stijl. Lichte natuurlijke tinten, structuren en materialen zijn belangrijk om de juiste sfeer te creëren. Hoewel nautische details en schelpen het beach gevoel afmaken zijn juist de witte kleuren, passende meubels en lichte decoratie de elementen die je interieur een luchtige 'coastal' uitstraling geven. Ook het veel natuurlijk binnenvallend en witte plafonds met houten balken dragen bij aan die mooie stijl.

De witte kleuren, meubels en lichte decoratie zorgen al voor de luchtige 'coastal' uitstraling, zelfs zonder nautische details of het huis vol schelpen. Via cuteandcompany
Ook lichte grijstinten en strakke meubels van natuurlijke materialen passen prima in een 'beach house' decor. Via My Ideal Home

Natuurlijke materialen

Het is al even genoemd, maar natuurlijke materialen zijn onmisbaar om de 'beach house' look-and-feel te creëren. Vooral hout, in lichte kleuren of een 'verweerde' staat, is hier een goed voorbeeld van. In een strandhuis vind je vaak houten shutters; als deze niet voor je ramen passen kun je het ook als decoratie gebruiken.

Ook riet (rotan) is een passend element in de 'beach house' stijl. Het klinkt misschien niet als een eigentijds materiaal, maar op veel plaatsen vind je rieten meubels en accessoires die zelfs in een modern interieur passen. Lees ook mijn blog over de woontrend | rotan in je interieur.
Houten shutters, niet alleen mooi voor je ramen Via Pinterest

Rotan meubilair past mooi in een beach house, dus waarom niet in jouw interieur? Via donnavining


Met een vleugje blauw

Als je aan de zee en een mooie lucht denkt, dan denk je aan blauw (de grijze Noordzee niet meegeteld). Het is dan ook niet vreemd dat blauwtinten bijdragen aan de 'beach house' stijl. Durf een muurtje of zelfs je plafond in een mooie blauwige tint te schilderen. Let er wel op dat het niet te blauw wordt allemaal, wit blijft een belangrijke kleur in de 'beach house' stijl.

Als een verfkwast niet genoeg is voor jou, kun je ook meubels in een blauwe tint neerzetten om het strandgevoel in huis te halen. Combineer ijsblauw met rotan of ga voor de sfeer van tropische wateren met het iets gewaagdere turquise.

De linker foto hierboven laat een set meubels zien in een ijsblauwe kleur gecombineerd met rotan stoelen en accessoires. Met het iets gewaagdere turquoise, zoals op de rechter foto, haal je meer de sfeer van tropische wateren in huis.


Waarom zou je niet gaan voor een blauw plafond? Zo heb je iedere dag een strak blauwe lucht om naar te kijken. Let er wel op dat je niet een te donkere tint pakt. Via Decorpad
Combineer je blauwe muur eens met enkele gele accessoires - dan haal je zowel de zon als de zee in huis! Via stamericansolar
Combineer ijsblauw met natuurlijke materialen zoals rotan. Via The Buzz
Met het iets gewaagdere turquoise haal je de sfeer van tropische wateren in huis. Via memorabledecor

Finishing touch

Tijd voor de laatste stap; de decoratie die je 'beach house' stijl echt helemaal compleet maakt.
Breng het vleugje blauw in huis met behulp van accessoires.  Vooral transparante elementen passen erg mooi in de 'beach house' stijl zoals glazen vazen. Qua stoffen kun je denken aan lichte linnen stoffen of met een patroon, zoals nautische blauwe strepen voor een stoere look.

Tot slot geef je je verzamelde schelpen en drijfhout een mooie plaats in je interieur. Je kunt deze materialen verwerken in een leuke DIY of in een glazen vaas stoppen. Natuurlijk passen ook nautische details, zoals accessoires van boottouwen, peddels, of ankers in de 'beach house' stijl.


Maak jouw eigen strand herinneringen een onderdeel van je interieur. Verwerk de mooiste foto's in een fotowand of maak een creatieve fotolijst van ruw hout Via centsationalgirl.
Deze boottouwen in een glazen vaas geven je interieur een originele look - weer eens wat anders dan schelpen Via crushculdesa
Wat vind jij van deze 'beach house's stijl?


You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog schrijf ik over interessante onderwerpen. Sommige inspirerende afbeeldingen heb ik gevonden op het wereldwijde web. Ik doe altijd mijn best om de juiste bron hierbij te vermelden. Staat jouw beeld op mijn blog en heb je dat liever niet? Laat het me weten dan pas ik het aan. --------- Juist wel jouw foto of product op mijn blog? Ga naar de pagina contact voor meer informatie en/of neem contact op via het contactformulier.

Disclaimer

At this blog I write about interesting things. Some pics at my blog aren't mine, I did find them at the worldwide web. I always do my best to mention the correct source. Is your picture at my blog and you prefer not to? Let me know then I will adjust it.