Deze week: Botanisch wonen

juni 16, 2015

In de wereld van eten staan superfoods en biologische producten centraal. Deze 'groene' trend zien we ook terug in de woonwereld. Half Nederland heeft ondertussen een kruidentuintje in huis staan en ook kamerplanten krijgen weer een ereplaats in het interieur. Het moge duidelijk zijn, botanisch wonen is helemaal in!

Komende week op mijn blog
Deze week geef ik leuke tips en inspirerende ideeën voor het toepassen van deze woontrend in jouw eigen interieur. Je leest over de elementen en accessoires die bijdragen aan deze sfeer, we nemen een kijkje bij een stadsboerderij in Workum en een Australische woning waar een honderd jaar oude boom centraal staat en maken zelf botanische kunst uit eigen tuin.

Botanische tuin
Om te beginnen laat ik je hieronder de botanische tuin zien van de Universiteit van Helsinki. Een dergelijke tuin is de inspiratie voor deze woontrend: botanisch wonen, ook wel 'urban jungle' genoemd.

(Bron: Kuistin Kautta)
(Bron: Kuistin Kautta)
(Bron: Ukkonooa)
(Bron: beautiful helsinki)
(Bron: beautiful helsinki)
(Bron: Ukkonooa)
(Bron: Tom Backa)
Een botanische tuin zit vol sfeer, gezellige hoekjes en opvallende kleuren en vormen. Grote, groene planten staan centraal en worden bijgestaan door diverse, mooie gekleurde bloemen. Om deze sfeer naar binnen te halen in jouw interieur kun je verschillende dingen doen. Deze week lees je er alles over.


Meer over dit onderwerp:


You Might Also Like

2 reacties

  1. Heel mooi! afgelopen zomer zoo veel groen gezien in NL! Geeft een heerlijk gevoel! zou nu ook heel mooi staan met de donkere en koele kleuren van buiten. geeft de woning een heerlijk sfeer

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ook in 2016 is het botanisch wonen nog steeds een trend. Een diepe, warme mosgroen op de muur en/of in accessoires staat heel sfeervol, vooral in combinatie met planten met grote bladeren.

      Verwijderen

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog schrijf ik over interessante onderwerpen. Sommige inspirerende afbeeldingen heb ik gevonden op het wereldwijde web. Ik doe altijd mijn best om de juiste bron hierbij te vermelden. Staat jouw beeld op mijn blog en heb je dat liever niet? Laat het me weten dan pas ik het aan. --------- Juist wel jouw foto of product op mijn blog? Ga naar de pagina contact voor meer informatie en/of neem contact op via het contactformulier.

Disclaimer

At this blog I write about interesting things. Some pics at my blog aren't mine, I did find them at the worldwide web. I always do my best to mention the correct source. Is your picture at my blog and you prefer not to? Let me know then I will adjust it.