DIY: Botanische kunst

juni 22, 2015

Als je een balkon of tuin hebt met plantenbakken of -borders ken je het fenomeen onkruid wel. Vaak zijn het kleine scheuten van omliggende planten of andere spontane plantjes. Schitterend, maar niet allemaal gewenst. Dus om je tuintje netjes te houden zul je af en toe onkruid moeten wieden.

Pas, op een zonnige zondag namiddag, bekeek ik mijn 'oogst' van het wieden. Geïnspireerd door mijn eerdere blogpost over botanisch wonen (lees het hier) besloot ik er iets moois van te maken. Om iets meer variatie en kleur toe te voegen plukte ik nog enkele bloemetjes uit mijn balkonbakken en haalde een mooie toef van mijn peterselieplantje, zie het resultaat hierboven.

"Maak botanische kunst uit eigen tuin" 

Vervolgens legde ik mijn 'onkruid' stuk voor stuk op een achtergrond van ruw linnen, bepaalde de belichting en fotografeerde het mooie groen. Met als resultaat een paar leuke foto's die niet zouden misstaan in een modern botanisch interieur, bijvoorbeeld aan de wand of in de vorm van een kussen. Een kleine selectie van het resultaat zie je hieronder. Een andere optie is om je plantjes te laten drogen en ze vervolgens in te lijsten.

Het is heel eenvoudig en leuk om te doen, maak dus ook botanische kunst uit eigen tuin!
 

You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog schrijf ik over interessante onderwerpen. Sommige inspirerende afbeeldingen heb ik gevonden op het wereldwijde web. Ik doe altijd mijn best om de juiste bron hierbij te vermelden. Staat jouw beeld op mijn blog en heb je dat liever niet? Laat het me weten dan pas ik het aan. --------- Juist wel jouw foto of product op mijn blog? Ga naar de pagina contact voor meer informatie en/of neem contact op via het contactformulier.

Disclaimer

At this blog I write about interesting things. Some pics at my blog aren't mine, I did find them at the worldwide web. I always do my best to mention the correct source. Is your picture at my blog and you prefer not to? Let me know then I will adjust it.