Wonen in stijl: botanisch wonen

juni 17, 2015

Gisteren heb je een kijkje kunnen nemen in een botanische tuin. Een dergelijke tuin is de inspiratie voor de 'nieuwe' woontrend: botanisch wonen. 

Een botanische tuin zit vol sfeer, gezellige hoekjes en opvallende kleuren en vormen. Grote, groene planten staan centraal en worden bijgestaan door diverse, mooie gekleurde bloemen. Om deze sfeer naar binnen te halen in jouw interieur kun je verschillende dingen doen. Enkele voorbeelden:


Botanische behang en stoffen
Houd de basis licht en wit en voeg een vleugje botanische sfeer toe met een gewaagd behang of geprinte stoffen met natuurlijke elementen en vormen. Het geeft een frisse, levendige en elegante uitstraling aan je huis. Kies voor de 'Tropical Bloom', met kleurrijke kevers en schilderachtige bloemen die een eigentijdse draai geven aan de traditionele botanische sfeer. Of creëer een groen bladerdek met 'Welcome to the jungle'.

(bron: House to home).
(bron: 100ideesdeco)

Kleuren en materialen
Natuurlijke kleuren en grondstoffen zijn essentieel om een botanische look te creëren. Denk hierbij aan zand- of groentinten en materialen als hout of riet. Door middel van verschillende potten en glazen vazen creëer je laagjes die het botanische effect versterken.

(bron: brabbu)
(Bron Vibeke Design)
(bron: lilihalodecoration)

Echte en geïllustreerde planten
Maak de botanische sfeer in je interieur af met planten; met grote bladeren, hang- en vetplanten, citrusboompjes en de cactus. Plaats ze in verschillende potten of vazen; combineer en groepeer deze naar hartenlust. Je kunt ook diverse plantjes onder glazen stolpen plaatsen, zie hiervoor ook mijn eerdere post.

Geïllustreerde posters van bloemen en planten horen helemaal in de botanische trend. De tekeningen hebben een biologisch wetenschappelijke tint insteek, soms met de Latijnse benamingen of dwarsdoorsnede van de plantjes. Ook decoratie met (nep)bloemen, vlinders en kleurrijke kevers past helemaal binnen deze groene look.

(bron VT wonen - Plant aan een touwtje)
(bron: sheboezz)
(bron: babble)
(bron: nr215)
(bron: Artfire)
(via Pinterest)

Het leuke van deze trend is dat het in reeds veel bestaande interieurs past, van shabby chic tot modern, van industrieel tot strak. Wat vindt jij van deze woontrend en hoe zorg jij voor meer groen in je interieur?

Meer over dit onderwerp:


You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog schrijf ik over interessante onderwerpen. Sommige inspirerende afbeeldingen heb ik gevonden op het wereldwijde web. Ik doe altijd mijn best om de juiste bron hierbij te vermelden. Staat jouw beeld op mijn blog en heb je dat liever niet? Laat het me weten dan pas ik het aan. --------- Juist wel jouw foto of product op mijn blog? Ga naar de pagina contact voor meer informatie en/of neem contact op via het contactformulier.

Disclaimer

At this blog I write about interesting things. Some pics at my blog aren't mine, I did find them at the worldwide web. I always do my best to mention the correct source. Is your picture at my blog and you prefer not to? Let me know then I will adjust it.