Binnenkijken | Zweeds appartement

juli 16, 2015

 
Vandaag gaan we binnenkijken bij een typisch Scandinavisch interieur in Göteborg, Zweden. Met haar mooie architectuur en vele groenvoorzieningen is het een indrukwekkende stad die de moeite waard is om te bezichtigen. Een populaire straat in de stad is de Linnégatan, ook wel 'de' 'restaurantstraat' genoemd.

We gaan binnenkijken bij een elegant huis aan deze straat, dat werd gebouwd in 1903 en ontworpen door Gustaf Johansson. Het appartement komt uit op een binnenplaats welke een oase van rust biedt, een welkome afleiding van de drukke straat. 
De muren van de woonkamer zijn wit geschilderd en samen met de vele ramen zorgt dit voor een lichte uitstraling, passend bij de Scandinavische woonstijl. Ook de meubels en overige decoraties zijn licht van kleur, wit of lichtgrijs. Hier en daar zien we stoere, zwarte tonen en natuurlijke materialen als hout, riet en wol terugkomen.

Door het hele huis zijn grafische posters en geometrische vormen afgewisseld met persoonlijke items, zoals de gitaarkoffer en de oude foto aan de muur. Hierdoor wordt niet slechts een woonstijl neergezet maar ook die touch die maakt dat je je thuis voelt. Het is een goed voorbeeld van het eigen maken van een stijl.

De keuken is voor stadsbegrippen ruim te noemen maar een beetje gedateerd. Door middel van eigentijdse meubels en decoratie is deze woonruimte toch opgewaardeerd. Vooral de lamp aan het plafond en het kruidenbakje op het aanrecht zijn hier goede voorbeelden van. 


De slaap- en badkamer zijn klein, veel stadshuizen en appartementen hebben dit probleem. Maar deze kamers zijn toch effectief en gezellig ingedeeld. Het kledingrek bijvoorbeeld is eenvoudig maar past daardoor weer helemaal in de stijl van de rest van het huis.


Tot slot nemen we een kijkje in de centrale hal waar dit schitterende trappenhuis je naar dit appartement brengt. Het is licht met authentieke details op de vloer en de traptreden.

 
Dit huis staat te koop, informatie en foto's zijn afkomstig van Stadhem

Wil je zelf ook deze stijl in je woning toepassen? Lees dan mijn eerdere berichten over de Scandinavische woontrend en de bijpassende accessoires.

You Might Also Like

1 reacties

  1. Ik ben helemaal geïnspireerd geworden door deze stijl! heel mooi en elegant maar ook modern! echt prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog schrijf ik over interessante onderwerpen. Sommige inspirerende afbeeldingen heb ik gevonden op het wereldwijde web. Ik doe altijd mijn best om de juiste bron hierbij te vermelden. Staat jouw beeld op mijn blog en heb je dat liever niet? Laat het me weten dan pas ik het aan. --------- Juist wel jouw foto of product op mijn blog? Ga naar de pagina contact voor meer informatie en/of neem contact op via het contactformulier.

Disclaimer

At this blog I write about interesting things. Some pics at my blog aren't mine, I did find them at the worldwide web. I always do my best to mention the correct source. Is your picture at my blog and you prefer not to? Let me know then I will adjust it.