De Eames stoel

juli 18, 2015

Een niet te missen meubelstuk, passend binnen veel interieurstijlen maar vooral binnen de Scandinavische woontrend... de Eames stoel. Een strakke, lekker zittende eetkamerstoel, verkrijgbaar in veel varianten, materialen en kleuren.

Via voguehome
Via dropdeadgorgeousdaily
Via frame

Via maison-deco

Via eames-dsr


Sinds 1950
Deze moderne stoel is echter niet nieuw. Het originele ontwerp van Ray en Charles Eames stamt al uit 1950. Hun gegoten multiplex stoel werd 'de stoel van de eeuw' genoemd door een invloedrijke architectonische criticus. Meer over de geschiedenis van dit echtpaar hun ontwerpen? Lees het op deze website.

Moderne versie
Nu is dit ontwerp vertaald naar een eigentijdse versie met behulp van de nieuwste technieken en materialen. Hierdoor is de kunststof kuip flexibel en zit nog comfortabeler. Ook zijn er soorten beschikbaar met zachte kussentjes, zowel los als vast, dat maakt de zit nog beter.


 
(Bron: Notreloft)

Verschillende soorten
De stoel is verkrijgbaar in verschillende soorten en hebben ook allemaal een eigen naam. Dit maakt de zoektocht naar jouw ideale zitje een beetje lastig. Daarom hieronder een overzicht van de verschillende vormen, qua pootjes en het kuipje. Dit gaat alleen om de eetkamerstoelen, de versies die er niet bij staan zijn o.a. de bureaustoel en de barkruk.

Uitleg van de codes:
1e letter ) D = dining heigth   R = rocking chair
2e letter) A = arm chair   S = side chair
3e letter) R = rod base  W = wood base  S = stacking base (stapelbaar)   X =  X-base (Een beetje een abstracte naam omdat je de stoel moet draaien om te zien hoe de basis een X vormt)


Waar te koop?
Deze stoelen zijn momenteel dermate populair dat bijna iedere meubelzaak de Eames of vergelijkbare stoelen verkoopt. Natuurlijk hangen ze overal een andere naam aan dus dat maakt de zoektocht er niet makkelijker op. Er zijn ook stoelen die er veel op lijken, maar zodra je er op gaat zitten dan weet je dat het een ander ontwerp is. De Eames stoel heeft van origine een klein golfje in de rugleuning zitten.

Het prijskaartje van de originele Eames stoel is niet gering (zie deze website). Daarom zijn er veel replica stoelen op de markt. Maar let op! Goedkopere versies zijn niet altijd beter. De kwaliteit van de stoelen, zowel het kunststof als het pootje, verschilt erg met de duurdere. Koop je de stoel online? Vraag of je eerst kunt proefzitten in een showroom.

Succes met je zoektocht, laat ook even reactie achter als je iets hebt gehad aan deze blogpost.

You Might Also Like

1 reacties

  1. Heel gaaf, past overal leuk bij! Perfect voor een industriële studio met een twist.

    BeantwoordenVerwijderen

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog schrijf ik over interessante onderwerpen. Sommige inspirerende afbeeldingen heb ik gevonden op het wereldwijde web. Ik doe altijd mijn best om de juiste bron hierbij te vermelden. Staat jouw beeld op mijn blog en heb je dat liever niet? Laat het me weten dan pas ik het aan. --------- Juist wel jouw foto of product op mijn blog? Ga naar de pagina contact voor meer informatie en/of neem contact op via het contactformulier.

Disclaimer

At this blog I write about interesting things. Some pics at my blog aren't mine, I did find them at the worldwide web. I always do my best to mention the correct source. Is your picture at my blog and you prefer not to? Let me know then I will adjust it.