Grafisch ontwerp: plakkende honing

juli 03, 2015

 

Zojuist heb ik een nieuwe opdracht binnen gekregen, er moet een label ontworpen worden voor een honingfles. Niet het product, de honing, staat in de spotlight maar het materiaal voor het label. Dat wil zeggen dat mijn klant wil inspireren en wil laten zien wat de mogelijkheden zijn met een transparant label. Ik krijg daarmee de vrije hand; qua stijl, kleuren, vormen en zelfs qua naamgeving. Wat wil een grafisch vormgever nog meer! 

Research
Wat is er in de wereld van de honing gebruikelijk en mogelijk? Tijd om wat research te doen. Vroeger zou je hiervoor op je fietsje stappen en door weer en wind naar allerlei supermarkten moeten karren. Maar dan zou je nog steeds slechts een beperkt assortiment tegenkomen. Hmmm… uit een snelle kansberekening blijkt dat dit niet de manier is om HET idee op te doen.

Gelukkig hebben we tegenwoordig andere mogelijkheden. Natuurlijk, ik zou op Google kunnen kijken. Het trefwoord ‘honing’ levert genoeg resultaten op. Helaas… dit zijn alleen lepels en potten vol met het vloeibare goud en geen inspirerende labels.

Pinterest als inspiratiebron
Maar neem nou Pinterest! Het leuke van deze bak met inspiratie is dat je vaak denkt ‘dat ik daar zelf niet op ben gekomen’. Op de zoektermen ‘honey’ en ‘design’ vind ik de mooiste ontwerpen. De vorm van een honingraat blijkt populair te zijn en het goed te doen. Ik besluit daarom deze zeskantige vorm over te nemen, hetzij in een zachtere uitvoering. Pinterest geeft mij de nodige inspiratie op het gebied van kleuren, vormen en lettertypes. Tijd om aan de slag te gaan en mijn eigen draai eraan te geven!

Ik denk dat ik eerst maar een kopje thee pak, mét honing! 
Daarmee hoop ik dat mijn inspiratie blijft plakken.

___________

Het eindresultaat van deze creatieve sessie:
 

You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog schrijf ik over interessante onderwerpen. Sommige inspirerende afbeeldingen heb ik gevonden op het wereldwijde web. Ik doe altijd mijn best om de juiste bron hierbij te vermelden. Staat jouw beeld op mijn blog en heb je dat liever niet? Laat het me weten dan pas ik het aan. --------- Juist wel jouw foto of product op mijn blog? Ga naar de pagina contact voor meer informatie en/of neem contact op via het contactformulier.

Disclaimer

At this blog I write about interesting things. Some pics at my blog aren't mine, I did find them at the worldwide web. I always do my best to mention the correct source. Is your picture at my blog and you prefer not to? Let me know then I will adjust it.