Kanovaren in Addo

juli 08, 2015Twee witte kano’s glijden het water in, contrasterend met de groene omgeving. Een ongerept stukje natuur; de rivier wordt zelden betreden. De grijze ibis kondigt met een schrille roep de komst van de vreemde objecten aan. Een imposante 'reuzenreiger' vliegt stilletjes over om te kijken wie haar vredige dag durft te verstoren. Ze heeft een nest met jongen te voeden en te bewaken.

Terwijl het lauwwarme water zachtjes de kano aftast, laten ook enkele grote vissen zich zien. Hoor- en zichtbaar zijn ze hun voedsel aan het opscharrelen, knabbelen argeloos aan het riet. Een ijsvogel laat voorzichtig zijn uitbundig gekleurde verenpak zien, schiet weg zodra er een cameralens op hem gericht wordt.

Een lichte stroomversnelling voert de vaartuigen mee door een smalle doorgang. Donkerbruine gladde stenen proberen het water en de kleine bootjes tegen te houden, zonder succes. Wevervogels hebben het riet met elkaar verbonden met hun zorgvuldig gebouwde ronde nesten. Wonderlijk door de mannetjes gebouwd om vervolgens gekeurd te worden door het vrouwtje, alleen de beste blijven hangen.

Verderop een witte reiger, weigert plaats te maken voor de twee gevaartes die er niet thuishoren, vliegt uiteindelijk toch beledigd weg als ze te dichtbij komen. De kano’s varen verder, de natuur weer vredig achter zich latend.○ Deze bijzondere belevenis schreef ik naar aanleiding van onze rondreis door Zuid-Afrika. De Oostkust van Zuid-Afrika is een unieke regio. Het gebied biedt de mogelijkheid voor vele activiteiten waaronder het bekijken van indrukwekkende landdieren zoals olifanten en buffels in het Addo Elephant Park. In de lodge waar wij verbleven konden we de hierboven beschreven kanotocht maken. Een bijzondere manier om dicht bij de flora en fauna van Afrika te komen.

You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Ik ben geen blogger of influencer, maar een grafisch vormgever en tekstschrijver. Vanuit dit oogpunt schrijf ik artikelen op wonen, maken en leven. Deze website heeft geen winstoogmerk of commerciële inslag. Met het bekijken van deze website ga je automatisch akkoord met het gebruik van de standaard cookies van Blogger (onderdeel van Google). Meer informatie over cookies en de privacy lees je hier

Disclaimer

Alle gebruikte foto's en teksten zijn zorgvuldig door mij samengesteld. Zonder toestemming content overnemen wordt niet op prijs gesteld. Delen mag wel, met vermelding van en link naar deze website. Bij twijfel, stuur een berichtje via het contactformulier.