Vakantiestress: inpakken en wegwezen?

juli 05, 2015De koffer inpakken voor vakantie, altijd weer een uitdaging. Wisselende temperaturen of bezigheden zorgen ervoor dat er een hoop mee moet. En dan hebben wij nog geen eens kinderen, respect voor alle moeders die dit toch altijd weer redden!

Vorig jaar hield ik een vakantieblog bij voor onze reis naar Curaçao. Hier gingen we onder andere vrijwilligerswerk (bouwwerkzaamheden) doen. Ik voorzag al enkele inpakproblemen en -dillema's en voelde me gedwongen om dit van me af te schrijven. Lees het hieronder!

Inpakken en wegwezen?

Breedbepakt
Het is alweer zo'n vijf jaar geleden dat we met het vliegtuig reisden; het pakken van de koffers is daarmee best een uitdaging. Wie ons een beetje kent weet dat wij nogal 'breedbepakt' zijn. Eén grote tas met alles erin, maar er vervolgens achter komen dat er toch nog veel andere dingen mee moeten.

Er worden vaak dan toch weer een 'tig' aantal extra tasjes meegesleept. Ditmaal gaan we dus vliegen en hebben we geen andere keus dan alles in de beschikbare ruimte proppen, twee koffers en de handbagage. Een hele uitdaging dus.


Op de bouw
Onze tijdbesteding zal heel divers zijn waardoor wij een grote variatie aan kleding en schoeisel mee moeten nemen. In bikini of zwemshort op een bouwplaats rondstruinen schijnt niet echt het beste idee te zijn, dus dat moet toch anders. Voor manlief heb ik daarom een aantal oude overhemden gevonden in de kast, met de geadviseerde lange mouwen. Overhemden zijn namelijk lekker luchtig mits je het bovenste knoopje open laat.

Voor mezelf heb ik een aantal oude shirts gevonden die al heel lang op de nominatie stonden om weg te doen... zie je wel, komt het toch nog van pas! Voor de bouw heb ik verder voor ons allebei oude lange broeken mee die, indien een kortere versie gebruikelijk is, in een handomdraai te verbouwen zijn tot korte broek. Deze truc is natuurlijk slechts eenmalig te doen is aangezien er geen rits maar een schaar aan te pas gaat komen. Oude, stevige, dichte schoenen mee en de bouwoutfit is compleet.

Strak in pak?
Voor enkele bezigheden hebben we ook nette kleding nodig. De temperaturen zijn dusdanig hoog dat ik het mezelf en mijn man bespaar om een driedelig kostuum mee te slepen. Zal daar ook niet gebruikelijk zijn, hoop ik! Een netjes overhemd, pantalon en stropdas volstaan. Altijd spannend om deze fatsoenlijk mee te nemen in het vliegtuig. Gelukkig is er strijkgerei aanwezig in onze bungalow, niet dat ik zin heb om met dergelijke temperaturen te strijken maar het zou eventueel kunnen, in geval van nood.

Voor mij is het niet zo ingewikkeld, ik draag graag rokjes met warm weer, dus dan moéten er een paar extra mee die netjes genoeg zijn, oh wat erg! Er moet natuurlijk ook wat te kiezen zijn; stel je voor dat ik niet in de mood ben voor dat roze jurkje en ik zin heb in mijn witte jurk die nog thuis ligt. Dus hup, die witte... oprollen en mee in de koffer, naast de roze. Geen probleem!

Stapelen
De temperaturen zijn op Curaçao overdag zo rond de dertig graden en 's avonds koelt het maar weinig af. Wat dat betreft hoeft er niet veel kleding mee. Het advies was echter om, vanwege de brandende zon en ons bleke huidje, shirts mee te nemen met een klein mouwtje. Een stapel t-shirts mee dus en een aantal korte broeken en rokjes (die laatste alleen voor mij en niet voor mijn man, hoor!). Dikke truien en dergelijke kunnen we thuislaten, dus dat scheelt enorm veel ruimte in de koffer. Kan ik weer een paar topjes extra meenemen.

Wie de schoen past...
Verder nog slippers, waterschoenen en wandelschoenen mee. Hoe we dat met nette schoenen voor onder de pantalon of rok gaan doen moet ik nog even bekijken... ik kan moeilijk manlief zijn hele garderobe aan schoeisel meenemen. Hmmm, dilemma!

Plons!
En... wat zou een reis naar zon, zee en strand zijn zonder zwemkleding! Er moet dus ook een bikini (of twee, of drie) mee, bijpassende rokjes/broekjes, en een zwemshort voor mijn mannetje. Oei, wordt toch wel krap zo in die koffers, en ik ben er nog niet!

Vol is vol?
Op internet lees je allerlei dingen over zonnebrandcrème en Curaçao, dus ja.... ook wij gaan eraan geloven. Ik vrees dat ik met mijn factor 50 niet bruin ga worden en net zo wit weer terugkom. Maar goed.... dan voorkom je hopelijk wel een knalrode kop of verbrande tenen (dat laatste heb ik al eens eerder gehad, zeer pijnlijk!)

Daarnaast nog ondergoed, een toilettas, leesvoer en andere nuttige dingen mee, zoals camera's en de tablet. Wordt al met al wel toch wel weer een volle koffer vrees ik... We zullen zien!!!

____

Na lang schikken en herschikken, vergeten zaken alsnog inpakken en toch een aantal 'overbodige' dingen eruit, is het toch gelukt. Zowel op de heen- als de terugreis zaten we netjes net onder het maximale gewicht. 

Dit jaar gaan we weer kamperen, ook altijd een uitdaging met inpakken.
Wordt vervolgt!


Wat zijn jouw inpakdilemma's en hoe zorg jij dat je alles meekrijgt?
Laat het me weten in een reactie hieronder.You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog schrijf ik over interessante onderwerpen. Sommige inspirerende afbeeldingen heb ik gevonden op het wereldwijde web. Ik doe altijd mijn best om de juiste bron hierbij te vermelden. Staat jouw beeld op mijn blog en heb je dat liever niet? Laat het me weten dan pas ik het aan. --------- Juist wel jouw foto of product op mijn blog? Ga naar de pagina contact voor meer informatie en/of neem contact op via het contactformulier.

Disclaimer

At this blog I write about interesting things. Some pics at my blog aren't mine, I did find them at the worldwide web. I always do my best to mention the correct source. Is your picture at my blog and you prefer not to? Let me know then I will adjust it.