Wonen in stijl: Scandinavisch wonen

juli 13, 2015

Deze week staat in het teken van Scandinavisch wonen. Deze woontrend komt tot uiting in een lichte, strakke doch comfortabele inrichting. Natuurlijke materialen en stoere accenten geven de finishing touch. Hoe je dit zelf kunt toepassen lees je in deze post.


Lichte, authentieke basis met natuurlijke materialen
In Scandinavië zijn de winters lang en donker. Om die reden is de basis van een typisch Scandinavisch interieur licht, met neutrale tinten zoals beige, wit en lichtgrijs. Om te voorkomen dat dit een kille uitstraling geeft wordt deze basis gecombineerd met warme, natuurlijke materialen zoals hout, wol of leer.

Originele details zoals plafondbalken of een mooie houten vloer passen zeer goed in deze stijl. Helaas hebben de meeste woningen deze sfeerbepalende elementen niet. Maar je kunt deze authentieke details zelf ook toevoegen door het gebruik van oud-houten meubels of accessoires en het gebruik van oud-ogend glaswerk.

Scandinavisch wonen met lichte kleuren en originele balken aan het plafond (via VTwonen)

Houten tafel met moderne, typische Scandinavische DSW stoelen (bron: scentofobsession)
Mooie combinatie van warme, natuurlijke materialen (via scentofobsession)

Stoere accenten
De volgende stap om de Scandinavische sfeer toe te voegen aan je interieur is het aanbrengen van stoere accenten, met vooral zwarte en grijze nuances. Dit kan bijvoorbeeld terugkomen in grafische prints en geometrische vormen, toepasbaar op posters, stoffen of accessoires.


Het meubilair in een Scandinavisch interieur is simpel, elegant en strak. De meubels zijn gestroomlijnd zonder allerlei decoratieve toevoegingen maar zeker ook comfortabel.

Comfortabele bank en grote kussens met grafische prints (bron: zwartwitenhout)
Stoere grafische patronen op de vloer, bank en ingelijst ((bron: nordicdays)
Strakke, gestroomlijnde meubels en accessoires
met geometrische vormen (via amerrymishapblog)

Warme materialen
Om die koude Scandinavische winter door te komen is het heerlijk om weg te kruipen bij de warme haard op die zachte bank met grote kussens en plaids. Deze zijn van natuurlijke materialen zoals wol. Ook een groot vloerkleed mag niet ontbreken, hoogpolig of met een moderne grafische print.

Lichte sfeer met warme, natuurlijke elementen zoals de dierenvacht (via dylloghim)

Minimalistisch maar persoonlijk met een vleugje kleur
Deze woontrend geeft een eenvoudig en neutrale sfeer in je woning, welke rust uitstraalt. Het is gebruiksvriendelijk, functioneel maar ook comfortabel. Hoewel een Scandinavisch interieur vrij sober qua opbouw is, is het heel belangrijk om een persoonlijke touch toe te voegen. Dit kan door het toevoegen van persoonlijke items, vakantieherinneringen of kunstwerken.

Maar ook het aanbrengen van een beetje kleur past helemaal binnen het Scandinavische wonen. Meestal zijn dit zachte pasteltinten toegepast in de details en accessoires. Is dit iets te soft voor jou? Voeg dan, zij het beperkt, een felle neon kleur toe.

Scandinavisch wonen met warme pastel tinten (via Binti Home)
Lichte basis met natuurlijke elementen,
warme neon details en persoonlijke items (via m-ydeas)
Oud-houten details en een duidelijke persoonlijke touch
passend binnen de stijl (bron:lookslikewhite)

Je ziet het, de Scandinavische stijl is niet moeilijk toe te passen in je woning. Een strakke, witte basis met enkele stoere accenten in grijs of zwart gecombineerd met natuurlijke materialen is de sleutel voor deze woontrend.Alle artikelen over Scandinavisch wonen en decoreren:
Een kijkje bij de VEGA cottage
Printables: geometrische posters 
De Eames Stoel
Binnenkijken: Zweeds appartement
Wonen in stijl: Scandinavisch wonen
Intro: Deze week Scandinavische woontrend

You Might Also Like

1 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog schrijf ik over interessante onderwerpen. Sommige inspirerende afbeeldingen heb ik gevonden op het wereldwijde web. Ik doe altijd mijn best om de juiste bron hierbij te vermelden. Staat jouw beeld op mijn blog en heb je dat liever niet? Laat het me weten dan pas ik het aan. --------- Juist wel jouw foto of product op mijn blog? Ga naar de pagina contact voor meer informatie en/of neem contact op via het contactformulier.

Disclaimer

At this blog I write about interesting things. Some pics at my blog aren't mine, I did find them at the worldwide web. I always do my best to mention the correct source. Is your picture at my blog and you prefer not to? Let me know then I will adjust it.