Reizen | Zuid-Afrika - Kanovaren in Addo

juli 08, 2015

Mijn man en ik maakten een schitterende rondreis door Zuid-Afrika. Het is een verbluffend mooi land met een grote diversiteit aan landschappen en culturen. Hieronder lees en zie je een van de vele belevenissen.

Kanovaren in Addo

Twee witte kano’s glijden het water in, contrasterend met de groene omgeving. Een ongerept stukje natuur; de rivier wordt zelden betreden. Een grijze ibis kondigt met een schrille roep de komst van de vreemde objecten aan. De imposante reuzenreiger vliegt stilletjes over om te kijken wie haar vredige dag durft te verstoren. Ze heeft een nest met jongen te voeden en te bewaken.

Terwijl het lauwwarme water zachtjes de kano aftast, laten ook enkele grote vissen zich zien. Hoor- en zichtbaar zijn ze hun voedsel aan het opscharrelen, knabbelen argeloos aan het riet. Een ijsvogel laat voorzichtig zijn uitbundig gekleurde verenpak zien, schiet weg zodra er een cameralens op hem gericht wordt.

Een lichte stroomversnelling voert de vaartuigen mee door een smalle doorgang. Donkerbruine gladde stenen proberen het water en de kleine bootjes tegen te houden, zonder succes. Wevervogels hebben het riet met elkaar verbonden met hun zorgvuldig gebouwde ronde nesten. Wonderlijk door de mannetjes gebouwd om vervolgens gekeurd te worden door het vrouwtje, alleen de beste blijven hangen.

Verderop een witte reiger, weigert plaats te maken voor de twee gevaartes die er niet thuishoren, vliegt uiteindelijk toch beledigd weg als ze te dichtbij komen. De kano’s varen verder, de natuur weer vredig achter zich latend.

  

____________________________
Achtergrond informatie:


Greater Addo Route
Aan de Oostkust van Zuid-Afrika bevind zich een unieke regio. Het is de Greater Addo Route die zich uitstrekt van Sundays River tot de Zuurberg Mountain Range in the Karoo. Het gebied biedt de mogelijkheid voor vele activiteiten waaronder het bekijken van de indrukwekkende landdieren zoals de olifant en buffels. Daarnaast kun je in het seizoen walvissen en grote haaien 'spotten'.

Meer informatie vind je op de website van Addo tourisme.


Addo Elephant Park
Een grote attractie en aanrader in deze omgeving is het Addo Elephant Park, een schitterend wildpark waar je hele kuddes olifanten tegenkomt. Doordat het park een stuk rustiger is dan het bekende Kruger Park heb je alle kans om stil te staan om de flora en fauna goed te bekijken. Onderaan mijn blogpost zie je enkele foto's die wij gemaakt hebben in dit park.

Chrislin African Lodge
Wij overnachtten in de Chrislin African Lodge te Addo in een traditionele lemen hut. Addo ligt op zo'n 50 km afstand van de luchthaven van Porth Elizabeth en op slechts 12 km van het Addo Elephant Park.

De hutten zijn zeer comfortabel het diner en ontbijt zijn er geweldig, een echte aanrader! Vanuit de accommodatie worden diverse activiteiten georganiseerd waaronder kanovaren zoals hierboven beschreven. Dit biedt werkelijk een uniek kijkje in de natuur.

Mestkever, een beschermd diertje in het Addo National Park.
Grote kudde olifanten met veel jonge exemplaren.
Een pittig Wrattenzwijn kruist ons pad.
Yellow Mongoose op de uitkijk.
Een mooi poserende Koedoe.
Een grazende waterbuffel.
Kudde olifanten bij een waterbron.In het Addo National Park zijn ook veel schildpadden te zien.


You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog schrijf ik over interessante onderwerpen. Sommige inspirerende afbeeldingen heb ik gevonden op het wereldwijde web. Ik doe altijd mijn best om de juiste bron hierbij te vermelden. Staat jouw beeld op mijn blog en heb je dat liever niet? Laat het me weten dan pas ik het aan. --------- Juist wel jouw foto of product op mijn blog? Ga naar de pagina contact voor meer informatie en/of neem contact op via het contactformulier.

Disclaimer

At this blog I write about interesting things. Some pics at my blog aren't mine, I did find them at the worldwide web. I always do my best to mention the correct source. Is your picture at my blog and you prefer not to? Let me know then I will adjust it.