Binnenkijken | Unieke woonboerderij

augustus 01, 2015

Vandaag een bijzondere binnenkijker in eigen land. In de provincie Utrecht vind je deze verbouwde woonboerderij met een unieke, stoere, moderne en kleurrijke stijl die niet in een vakje te plaatsen is. Alle ruimtes hebben een eigen karakter met behoud van de originele details en het hergebruik van oude materialen.

Het is een creatie van VIVA VIDA, die interieurs en producten ontwerpt en maakt die passen bij bij de mensen die er wonen of werken. Hiervoor maken ze gebruik van de 'mooi leven methode'. En mooi is deze woonboerderij zeker! Kijk je mee?


De woonkeuken heeft een centrale plaats in dit interieur. Hier wordt gewerkt, gespeeld, gekletst en gegeten. De opvallende kleur van de eettafel laat al zien dat de bewoners dit een belangrijke plek in hun huis vinden. De mix en match van stoelen, samen met de stoere zitbank, laat zien dat het niet allemaal perfect hoeft te zijn. Het geeft een ongedwongen sfeer, een plek waar geleefd mag worden.

In deze riante woonkeuken kun je niet alleen aan de eettafel zitten maar ook loungen in deze heerlijke zitruimte. De strakke muren en vloer zorgen voor een mooie, moderne basis. Een nis naast de open haard is getransformeerd tot leeshoek waar ik mezelf al helemaal zie zitten. De bank bestaat uit losse onderdelen met een grote variatie aan kussens, kleuren en stoffen. De natuurlijke, stoere houten tafeltjes van boomstammen maakt het geheel af.Ook de entree van deze woonboerderij verdient een kijkje. We zien opnieuw de strakke basis opgesierd met antieke materialen zoals de oude tegels. Let ook op wand naast de voordeur, het oude hout heeft een hip patroon gekregen waarmee wederom antiek met modern naadloos in elkaar overgaat.Via de robuuste, stoere trap kom je op de vide en de overloop terecht. De gehaakte traponderdelen zijn nog enkele van die originele elementen die de ontwerpers van VIVA VIDA terug hebben laten komen. Ook vallen de grote dakramen op, die een zee van licht werpen op dit eigenwijze interieur.

Ook de kinderkamers getuigen van een unieke stijl en speelse combinatie van oud en nieuw. Het heeft een persoonlijk karakter, onder andere door de grote foto aan de wand van de jongenskamer. Dit is een oud kiekje van 'opa' die vroeger in deze regio speelde. De meisjeskamer staat vol kleine hoekjes en zitjes, precies waar een meisje behoefte aan heeft.


 Tot slot nemen we een kijkje in de riante badkamer die in een showroom niet zou misstaan. Hoewel niet alles even praktisch lijkt ziet het er wel schitterend uit. De authentieke muren sluiten perfect aan bij de strakke wanden en antieke tegels. Ook het originele ronde raampje is behouden, niet noodzakelijk voor het licht maar wel voor de sfeer. Schitterend toch?

Ook zo genoten van deze rondleiding? Kijk dan zeker even op de website van VIVA VIDA. Hier vertellen ze over hun visie en werkwijze. 


bron afbeeldingen: VIVA VIDA

You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog schrijf ik over interessante onderwerpen. Sommige inspirerende afbeeldingen heb ik gevonden op het wereldwijde web. Ik doe altijd mijn best om de juiste bron hierbij te vermelden. Staat jouw beeld op mijn blog en heb je dat liever niet? Laat het me weten dan pas ik het aan. --------- Juist wel jouw foto of product op mijn blog? Ga naar de pagina contact voor meer informatie en/of neem contact op via het contactformulier.

Disclaimer

At this blog I write about interesting things. Some pics at my blog aren't mine, I did find them at the worldwide web. I always do my best to mention the correct source. Is your picture at my blog and you prefer not to? Let me know then I will adjust it.