Hagel in Hazyview

augustus 04, 2015Donkere wolken pakken zich samen. De zon doet een wanhopige poging de grijze massa weg te duwen. Vanuit de auto is te zien dat alle omgevingskleuren worden geïntensiveerd door de warme stralen. De goudgele glans vervaagd echter snel als het water begint te vallen. De druppels werken samen met de zon en vormen een perfect kleurenspectrum. Een laatste blik en de auto wordt omsloten, opgeslokt door de grijze wolkenmassa.

De druppels worden dikker, volgen elkaar sneller op en lijken een vaste vorm te krijgen. Dan… een harde klap en een scheur in de voorruit. Het volgende ogenblik barst de hemel open. Hagels als golfballen dwingen de auto te stoppen en laten de ruit verder barsten. De hagelstenen kletteren neer en ketsen weer af, hun vorm in het blik achterlatend.

Na een shockerend kwartier, dat uren lijkt te duren, vertraagt het ritme op het dak. De lucht klaart enigszins op en de druppels nemen hun vloeibare vorm weer aan. Voorzichtig rijdt de auto verder, het is al laat en voor het donker de lodge halen is noodzakelijk maar niet meer mogelijk.

Door de enorme hoeveelheid scheuren van het raam is nog net de zon te zien. Ze neemt afscheid van de dag, laat zich stilletjes en beschaamd zakken achter de bergen, een vuurrode blos aan de horizon achterlatend.○ Dit avontuur schreef ik naar aanleiding van onze reis in Zuid Afrika. Na een bezoek aan het Kruger Park, waar de temperatuur rond de veertig graden was, koelde het binnen een half uur af naar zo'n vijftien graden. Het gevolg was de bovenstaande angstaanjagende ervaring. De huurauto was total loss, maar gelukkig volledig verzekerd. We hadden er namelijk rekening mee gehouden dat er een olifant op de auto zou kunnen gaan zitten of iets dergelijks. Geen olifant dus, maar reuzen-hagel in ons geval. ○

You Might Also Like

2 reacties

  1. Wauw! Die hagelstenen! Goed dat jullie de auto verzekerd hadden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou daar waren we zeker blij mee, Miss Nagellak! Achteraf is het allemaal goed gekomen, maar op het moment zelf zaten we flink in de piepzak.

    BeantwoordenVerwijderen

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Ik ben geen blogger of influencer, maar een grafisch vormgever en tekstschrijver. Vanuit dit oogpunt schrijf ik artikelen op wonen, maken en leven. Deze website heeft geen winstoogmerk of commerciële inslag. Met het bekijken van deze website ga je automatisch akkoord met het gebruik van de standaard cookies van Blogger (onderdeel van Google). Meer informatie over cookies en de privacy lees je hier

Disclaimer

Alle gebruikte foto's en teksten zijn zorgvuldig door mij samengesteld. Zonder toestemming content overnemen wordt niet op prijs gesteld. Delen mag wel, met vermelding van en link naar deze website. Bij twijfel, stuur een berichtje via het contactformulier.