Reizen | Zuid-Afrika - Hagel in Hazyview

augustus 04, 2015

Mijn man en ik maakten in enkele weken een rondreis door Zuid-Afrika. We hebben de grote diversiteit gezien van dit schitterende land en maakten indrukwekkende dingen mee. 

Hieronder lees je hoe onze reis verliep vanuit het Kruger Park naar Hazyview. De temperatuur in het park was rond de veertig graden en liep tijdens deze rit binnen een half uur terug naar zo'n vijftien graden. Voor de veiligheid moet je voor het donker je accommodatie bereiken, wegen zijn namelijk erg slecht en in het donker zie je de diepe kuilen niet. Maar of dat deze keer lukte???


Hagel in Hazyview

Donkere wolken pakken zich samen. De zon doet een wanhopige poging de grijze massa weg te duwen. Vanuit de auto is te zien dat alle omgevingskleuren worden geïntensiveerd door de warme stralen. De goudgele glans vervaagd echter snel als het water begint te vallen. De druppels werken samen met de zon en vormen een perfect kleurenspectrum. Een laatste blik en de auto wordt omsloten, opgeslokt door de grijze wolkenmassa.

De druppels worden dikker, volgen elkaar sneller op en lijken een vaste vorm te krijgen. Dan… een harde klap en een scheur in de voorruit. Het volgende ogenblik barst de hemel open. Hagels als golfballen dwingen de auto te stoppen en laten de ruit verder barsten. De hagelstenen kletteren neer en ketsen weer af, hun vorm in het blik achterlatend.

Na een shockerend kwartier, dat uren lijkt te duren, vertraagt het ritme op het dak. De lucht klaart enigszins op en de druppels nemen hun vloeibare vorm weer aan. Voorzichtig rijdt de auto verder, het is al laat en voor het donker de lodge halen is noodzakelijk maar niet meer mogelijk.

Door de enorme hoeveelheid scheuren van het raam is nog net de zon te zien. Ze neemt afscheid van de dag, laat zich stilletjes en beschaamd zakken achter de bergen, een vuurrode blos aan de horizon achterlatend.


Donkere wolken pakken zich samen
De zon doet een wanhopige poging de grijze massa weg te duwen. Vanuit de auto is te zien dat alle omgevingskleuren worden geïntensiveerd door de warme stralen
Druppels werken samen met de zon en vormen een perfect kleurenspectrum.

De druppels worden dikker, volgen elkaar sneller op en lijken een vaste vorm te krijgen. Dan… een harde klap en een scheur in de voorruit.
Hagels als golfballen dwingen de auto te stoppen en laten de ruit verder barsten.
Hagels als golfballen

Hoe het afliep?
De huurauto was door deze ervaring total loss. Gelukkig hadden we de wagen maximaal verzekerd omdat we, heel realistisch, er rekening mee hadden gehouden dat er een olifant op de auto ging zitten of zo. Binnen een dag hadden we, zonder meerkosten, een andere auto bij onze accommodatie staan - topservice! Ons reisschema was pittig en helemaal vol, iedere dag moesten we zo'n 5 - 7 uur rijden om de volgende bestemming te halen. Even waren we er bang voor dat dit schema in de war werd gegooid, maar toevallig hadden we op deze accommodatie twee nachten gereserveerd. Eind goed, al goed.


Ben jij benieuwd naar meer verhalen over onze reis naar Zuid-Afrika? Die vind je onder de tag Zuid-Afrika  Veel leesplezier!You Might Also Like

2 reacties

  1. Wauw! Die hagelstenen! Goed dat jullie de auto verzekerd hadden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou daar waren we zeker blij mee, Miss Nagellak! Achteraf is het allemaal goed gekomen, maar op het moment zelf zaten we flink in de piepzak.

    BeantwoordenVerwijderen

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog lees je informatieve artikelen, persoonlijke blogs en nuttige tips over wonen, creatieve projecten en leven met een chronische ziekte. Deze blog heeft geen winstoogmerk, geen commerciële inslag en geen ambitie tot influencer.

Disclaimer

Alle gebruikte foto's en teksten zijn zorgvuldig door mij samengesteld. Zonder toestemming content overnemen wordt niet op prijs gesteld. Delen mag wel, met vermelding van en link naar deze website. Bij twijfel, stuur een berichtje via het contactformulier.