Reizen | Zuid-Afrika - Pezulu Tree Houses

augustus 25, 2015

Mijn man en ik maakte een schitterende rondreis door Zuid-Afrika. Ik ben totaal verliefd geworden op de grote diversiteit van dit land en zou dolgraag weer terug willen.

Hieronder lees je onze eerste ervaring met het echte Zuid-Afrika. We vertrokken vanuit Johannesburg naar onze accommodatie in Hoedspruit, aan de rand van het Kruger Park. Aan het eind van deze dagrit maakten we kennis met een wereld zoals we die niet eerder beleefden.
Pezulu Tree Houses

Stof waait op, de witte wagen is van ver te herkennen. De zon heeft al het aanwezige water onttrokken van het heuvelachtige pad, zodat er nu alleen zand en kleine kiezels liggen.

Na een lange rit over dit typisch Afrikaanse pad slaat de wagen plotseling rechtsaf en schuift door een poort. Het hek wordt weer gesloten. Het pad is hier smaller, het zand muller en de begroeiing dichter. Tussen de struikjes door staren twee ogen de auto aan. De zwart-wit gestreepte vacht van het dier trilt, vliegen schrikken op. De zebra trekt zich echter niets aan van dit alles en gaat verder met haar zoektocht naar groene blaadjes.

Voorzichtig rijdt het voertuig verder, op zoek naar de plaats van bestemming. Een vlakte met hier en daar bomen en struikjes doemt voor de wagen op. Enkele bomen hebben een vreemde vorm. Dichterbij gekomen wordt duidelijk dat dit de hutten zijn, waarvan één de slaapplaats van deze avond zal zijn.

Het hout van de wanden en het riet van het dak zorgen voor de natuurlijke uitstraling. De doordringende geur van de materialen versterkt deze natuurlijkheid. De klamboe boven het bed hangt er waarschijnlijk niet voor niets. Enorme spleten in de vloer verraden de mogelijkheid voor eventuele bezoekers.

Het duurt maar even of twee kraaloogjes checken de slaapkamer of er nog wat te snoepen ligt. De grijsbruine eekhoorn schrikt op en schiet weg bij een onverwachte beweging. De avond valt. Kleine nachtkikkertjes zitten op het rieten dak, bewaken de ingang van de hut. Het hagedisachtige dier van ruim twintig centimeter lang, die in de badkamer zit, schiet snel de donkere nacht in zodra er een lampje aangaat. De klamboe wordt boven het bed uitgespreid. Eén met de natuur, op en top Zuid-Afrika. Morgen een nieuwe dag.

Onze eerste ontmoeting met een 'wilde' zebra
Onze boomhut voor één nacht.
Een andere, hogere boomhut.
Meer informatie over deze, zeer aan te raden, accommodatie is te vinden op hun website pezulu.co.za
Onze 'wekker'
Een morningwalk met Jeffrey onze gids, die ons kennis laat maken met de bush
Oog in oog met een giraffe tijdens de morningwalk


Ben jij benieuwd naar meer verhalen over onze reis naar Zuid-Afrika? 
Die vind je onder de tag Zuid-Afrika.  Veel leesplezier!
You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog lees je informatieve artikelen, persoonlijke blogs en nuttige tips over wonen, creatieve projecten en leven met een chronische ziekte. Deze blog heeft geen winstoogmerk, geen commerciële inslag en geen ambitie tot influencer.

Disclaimer

Alle gebruikte foto's en teksten zijn zorgvuldig door mij samengesteld. Zonder toestemming content overnemen wordt niet op prijs gesteld. Delen mag wel, met vermelding van en link naar deze website. Bij twijfel, stuur een berichtje via het contactformulier.