10x een unieke vloer

september 22, 2015

De vloer van je woning is een belangrijk, beeldbepalend element in je interieur. Het kan heel lastig zijn om een mooie vloer uit te zoeken die bij jou en de rest van je interieur past. Er zijn veel factoren die meespelen bij het kiezen van jouw ideale vloer.

De juiste vloer in iedere ruimte
Het is noodzakelijk om een vloer te kiezen die bij de ruimte, de kamer, past. Denk na wat er in de ruimte gebeurd en kies daarbij een praktische vloer. Hoogpolig tapijt op een studeerkamer is bijvoorbeeld niet zo handig - in verband met je bureaustoelwieltjes.

Zoek je een vloer voor een 'natte ruimte'? Let dan goed op de vochtbestendigheid. Een andere voorbeeld zijn tegels (van die mooie Portugese tegels!) in de slaapkamer. Mooi maar zonder vloerverwarming erg koud aan je blote voeten. Praktisch en realistisch nadenken is dus vereist bij het maken van een juiste keuze. Ook andere invloeden spelen hierbij een rol zoals kinderen, huisdieren of andere vormen van intensief gebruik.

Inspiratie voor een unieke vloer
Het leven hoeft echter niet altijd even praktisch te zijn als bovenstaande tips. Soms wil je gewoon inspiratie hebben voor iets unieks, te gekke ideeën die jou inspireren om 'out-of-the-box' te denken. Daarom zette ik onderstaande vloeren voor je op een rij, 10x een unieke vloer!

Een geweldige tegelvloer, die doorloopt op de muur. Dit geeft een uniek resultaat welke goed werkt in grote ruimtes. Via Pinterest
Dat een vloer niet hoeft te bestaan uit één egale kleur bewijst deze afbeelding wel. De driehoeken vormen samen nieuwe patronen en zorgen voor een ruimtelijk effect. Via Desire to Inspire
Een geweldig vloeridee voor een kantoor of bibliotheek. Persoonlijk lees ik van jongs af aan al alles wat los en vast zit, dus dit is echt wat voor mij. Via Pinterest
Waarom slechts één materiaal gebruiken? Deze oplossing, toegepast in de horeca, geeft een duidelijke afscheiding tussen twee ruimtes zonder een barrière op te werpen. Via Pinterest
Hou jij van de industriële look? Dan past deze vloer met verweerd beton-look goed bij jou. Via Pinterest
'Pimp' je witte vloerdelen met een eigenwijs en modern patroon in diverse basic kleuren. Via Pinterest
Of wees creatief en schilder je eigen vloerkleed op je vloer. Toepasbaar in veel ruimtes. Via Pinterest
Een andere manier om een motief toe te voegen aan je vloer is via stencilen. Op internet vind je veel DIY tutorials waar je mee aan de slag kunt gaan, bijvoorbeeld met behulp van deze stencils. Via Pinterest
Maak je eigen unieke patroon met deze vloerdelen Via Pinterest
Ook vloerbedekking kun je op een unieke manier leggen, zoals met deze speciale vloertegels Via DesignMilk

Meer vloerinspiratie? Kijk op mijn Pinterest bord voor meer inspirerende vloeren. Welke vloer zou jij wel in je woning willen hebben?Winactie 

Doe deze week mee met de winactie op Wonen, Maken & Leven en win een decoratief hart van gipskruid! Klik hier voor meer informatie.

You Might Also Like

4 reacties

 1. Wauw dit vind ik leuk! ik ben verliefd op de tweede foto! driehoek en de kleuren! prachtig

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind die tweede foto met die geometrische vloer heel gaaf! Normaal gesproken ben ik helemaal weg van die Portugese vloertegels, maar zo'n versie is net wat spannender en origineler. Heel gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige vloeren! Ik vind ze alleen heel erg druk ik kies dan toch liever voor een hele egale rustige gietvloer. Heel strak en modern!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat kan ik me voorstellen Bibi. Op sommige locaties staat een unieke vloer heel mooi, maar in je eigen interieur is dat soms iets te spannend en te druk ;)

   Verwijderen

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog schrijf ik over interessante onderwerpen. Sommige inspirerende afbeeldingen heb ik gevonden op het wereldwijde web. Ik doe altijd mijn best om de juiste bron hierbij te vermelden. Staat jouw beeld op mijn blog en heb je dat liever niet? Laat het me weten dan pas ik het aan. --------- Juist wel jouw foto of product op mijn blog? Ga naar de pagina contact voor meer informatie en/of neem contact op via het contactformulier.

Disclaimer

At this blog I write about interesting things. Some pics at my blog aren't mine, I did find them at the worldwide web. I always do my best to mention the correct source. Is your picture at my blog and you prefer not to? Let me know then I will adjust it.