DIY | Trendy pompoendecoratie met vetplantjes

september 25, 2015

Eerder op mijn blog las je al hoe jij je interieur aanpast aan de herfst en wat de decoratietrends zijn voor dit najaar. Is dit voor jou nog niet voldoende om de herfstsfeer in huis te halen en heb je zin in creatief projectje? Dan is deze tutorial iets voor jou!


Je bent het vast met me eens dat deze pompoenen echt té leuk zijn! Maak deze pompoendecoratie zelf, passend bij jou en je interieur. Voor een strakkere en moderne uitvoering kies je bijvoorbeeld voor een witte pompoen. Ga voor één grote pompoen of versier meerdere kleine, die je bij elkaar zet.

Moeilijk? Welnee! Het grote voordeel van deze tutorial is dat je de pompoen niet hoeft te hakken en uit te hollen - dat scheelt een hoop werk en rommel. Deze tutorial en afbeeldingen zijn afkomstig van simplyhappenstance.com. Op deze website staat de uitgebreide uitleg met tips en stap voor stap foto's. Aangezien de uitleg in het Engels is heb ik een korte samenvatting gemaakt zodat jij meteen aan de slag kunt!


Benodigdheden:
 • Eén of meerdere mooie pompoen(en).
 • Lijmspray
 • Lijmpistool
 • Mos
 • Een variatie aan vetplantjes (maak kleine stekjes)

Stap voor stap:
 1. Plak een stuk mos (met lijmspray) bovenop de pompoen en druk stevig aan.
 2. Bedek op deze manier de bovenkant van de pompoen, dit vormt de basis van je werkstuk.
 3. Neem nu je stekjes, lijm de uiteinden en steek ze in het mos, zorg dat het goed hecht.
 4. Maak een mooie compositie, varieer de vetplantjes voor een levendig geheel.
 5. Draai je werkstuk gedurende het werkproces zodat de plantjes goed verdeeld worden.
 6. Je hoeft niet de hele ondergrond te bedekken, laat nog wat mos zichtbaar aan de randen.
 7. Maak het geheel naar wens af en geef het een mooi plekje in je tuin, op je balkon of in huis.


Tip voor het onderhoud:
Na 24 uur is de lijm in je arrangement volledig opgedroogd, dan wordt het tijd om je pompoendecoratie te bevochtigen met behulp van de plantenspuit. Doe dit elke dag met schoon water om je werkstuk zo lang mogelijk goed te houden (tot wel enkele maanden)


Deze tutorial en afbeeldingen zijn afkomstig van simplyhappenstance.com.

You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog schrijf ik over interessante onderwerpen. Sommige inspirerende afbeeldingen heb ik gevonden op het wereldwijde web. Ik doe altijd mijn best om de juiste bron hierbij te vermelden. Staat jouw beeld op mijn blog en heb je dat liever niet? Laat het me weten dan pas ik het aan. --------- Juist wel jouw foto of product op mijn blog? Ga naar de pagina contact voor meer informatie en/of neem contact op via het contactformulier.

Disclaimer

At this blog I write about interesting things. Some pics at my blog aren't mine, I did find them at the worldwide web. I always do my best to mention the correct source. Is your picture at my blog and you prefer not to? Let me know then I will adjust it.