Mijn souvenir | Le Petit Livre

oktober 23, 2015


Eind augustus gaan kamperen - dat levert een risico op: koude nachten, regen en weinig zon. Desondanks vertrokken wij met goede moed naar Frankrijk. Tijdens onze rondrit door diverse provincies vingen wij met succes de zon op en genoten, ondanks de tijd van het jaar, van heerlijke temperaturen.

Tijdens ons bezoek aan La Rochelle, in de 15e eeuw een belangrijke haven aan de Atlantische kust, kwam ik mijn souvenir tegen. In de museumwinkel van de toegangspoort van de haven lagen een wereld aan inspirerende boeken. Ik ben dol op papier en letters dus mooi vormgegeven boeken zijn dé combinatie om mij zoet te houden.

Trots als de Fransen zijn waren de deze boeken veelal in het, voor mij onbegrijpelijke Frans geschreven. Heel erg mooi maar het maakt een kookboek met lokale recepten niet heel duidelijk en bruikbaar. Maar tussen de stapels boeken blonken enkele 'schatjes' die mijn hart veroverden. Boekjes met een lief klein formaatje, de zijkant met 'goud-op-snee', een schitterende dikke, zachte kaft met leuke patronen en een oude tekening.

Er lagen diverse varianten in deze serie 'Le Petit Livre', iets te duur naar mijn mening, maar ik zou er echt spijt van krijgen als ik er niet eentje mee zou nemen. En dus ging ik voor de bijl en nu ligt er een té leuk, maar onbegrijpelijk boekje te schitteren in mijn woonkamer.


De dag in La Rochelle eindigde volkomen onverwacht en zeer aangenaam. Trots met mijn Le Petit Livre liepen we over een bruggetje, langs een bibliotheek richting het poortje van de parkeerplaats. De parkeertijd was bijna voorbi........ wacht eens even, wat zag mijn oog daar? Even snel terug! Ja hoor, bij de bibliotheek stond op de grond een doosje met daarin twee boeken. Daarboven hing een briefje waaruit ik dacht te kunnen opmaken dat je deze boeken gratis mocht meenemen.

Het ene boek sprak mij niet echt aan, maar de kaft van het andere boek zorgde ervoor dat mijn hart een sprongetje maakte. Een juweeltje! Bruin met gouden details en letters. De tekst heerlijk in onleesbaar Frans dus prima om mee aan de slag te gaan. Dit gaat de basis worden voor mijn nieuwe creatief project, een reisverslag met tekeningen en foto's - allemaal in het boek verwerkt als zijnde 'artjournal'. Hopelijk gaat dit allemaal lukken en zie je binnenkort de eerste resultaten van de verwerking van deze vondst.

 

Wat een dag! Twee fantastisch leuke, decoratieve boeken gescoord. Ha!
Heb jij mooie souvenirs overgehouden aan deze vakantie? Of wat is je mooiste souvenir ooit?
You Might Also Like

2 reacties

  1. Wat een mooie boeken! Ik neem altijd stenen mee of schelpen en soms een klein zakje zand!
    Een souvenier blijft bijzonder! Wat een leuke blog btw!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je Barbara, ja schelpen doen het hier ook altijd goed. Eenvoudige en decoratieve souvenirs zijn favoriet! Een zakje zand is inderdaad ook een leuk idee. Bedankt voor de tip. Liefs! Afina

    BeantwoordenVerwijderen

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog lees je informatieve artikelen, persoonlijke blogs en nuttige tips over wonen, creatieve projecten en leven met een chronische ziekte. Deze blog heeft geen winstoogmerk, geen commerciële inslag en geen ambitie tot influencer.

Disclaimer

Alle gebruikte foto's en teksten zijn zorgvuldig door mij samengesteld. Zonder toestemming content overnemen wordt niet op prijs gesteld. Delen mag wel, met vermelding van en link naar deze website. Bij twijfel, stuur een berichtje via het contactformulier.