Chronisch ziek | Je ziet er goed uit!

november 29, 2015Na jarenlange klachten heb ik sinds oktober de diagnose fibromyalgie gekregen. Een onbegrepen en veelal niet erkende/geaccepteerde ziekte of syndroom. Je leest mijn ervaringen met fibro, hoe ik probeer positief te blijven en de juiste balans te vinden.


Een paar weken geleden:
Na een vervelende periode met veel pijn en andere klachten vind ik dat het tijd is om weer sociaal te doen. Ik ben erg vermoeid, heb een zere rug en pijnlijke benen maar ik zet me er over heen. Die avond sta ik dus met een vriendin te praten terwijl er iemand anders voorbij komt lopen. Het is een schat van een vrouw waar ik regelmatig goede gesprekken mee heb. Ze legt even de hand op mijn schouder "Hoi, hoe gaat het?". Heel lief natuurlijk, dus ik besluit eerlijk te antwoorden "Mwoaa, niet zo". "Nou, je ziet er in ieder geval goed uit!" en ze loopt verder, mij verbouwereerd achterlatend. Huh?

Zucht... driemaal hoera voor de onzichtbare ziekte!
You Might Also Like

2 reacties

 1. Hai Afina,

  Wil niet negatief zijn maar kan je nu alvast wel vertellen dat je dit soort reacties heel veel zult krijgen.
  Ik vertel je dit zodat je je er vast geestelijk op kan voor bereiden en het misschien iets minder hard aankomt.
  Heb zelf al zeker 12 jaar fibromyalgie. Vorige keer gaf ik je de tip van een waterbed en jij reageerde toen dat het fijn zou zijn als je een weekje zou kunnen proefslapen. Volgens mij zijn er wel zaken die dit mogelijk kunnen maken en anders zou je misschien eens een vakantie kunnen boeken op een plek waar ze een waterbed hebben. De laatste weken heb ik ook ontzettend veel last gehad van mijn lichaam en van enorme vermoeidheid. Bij gebeurt dit als de luchtvochtigheid heel hoog is. Kun jij ergens terecht met vragen of krijg je nog advies via bijv. een reumaconsulente. Ook een aantal gesprekken met iemand die gespecialiseerd is in mensendieck zijn best prettig. Geeft je wat meer inzicht in je zelf en leert je ook om te luisteren naar je lichaam.

  Groetjes, Carina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Carina,

   Ja, ik weet dat ik meer van dergelijke reacties kan verwachten. Ik zie het al jaren bij mijn moeder gebeuren en nu dus ook bij mezelf. Eventueel kan ik advies krijgen via een reumaconsulente inderdaad - ben al op een spreekuur geweest - maar ik heb liever praktische tips van personen die in de zelfde situatie zitten. Dus... wederom dank! :)

   Sterkte ook met deze stormachtige dagen. Ik heb nu inderdaad ook veel last van enorme vermoeidheid en stijve spieren. 's Ochtends opstaan is een ramp! Groetjes, Afina

   Verwijderen

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog lees je informatieve artikelen, persoonlijke blogs en nuttige tips over wonen, creatieve projecten en leven met een chronische ziekte. Deze blog heeft geen winstoogmerk, geen commerciële inslag en geen ambitie tot influencer.

Disclaimer

Alle gebruikte foto's en teksten zijn zorgvuldig door mij samengesteld. Zonder toestemming content overnemen wordt niet op prijs gesteld. Delen mag wel, met vermelding van en link naar deze website. Bij twijfel, stuur een berichtje via het contactformulier.