Review | Wallstars fotokunst op luxe doek

november 27, 2015

Fotokunst van Wallstars 

Kunst in je woning geeft een persoonlijk tintje aan je interieur. Het laat jouw voorkeur, stijl en smaak zien. Een mooi doek aan de muur bijvoorbeeld, al dan niet in een lijst, maakt je huis af. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om je persoonlijke kunst te realiseren.

Foto op canvas - dat valt tegen!
Denk bijvoorbeeld aan een foto op canvas. Een aantal keer heb ik dit laten doen, maar met tegenvallend resultaat. Zo heb ik eens een favoriete foto van Zuid-Afrika laten afdrukken op canvas. Op het beeldscherm zijn de subtiele kleurnuances duidelijk te zien die zorgen voor de diepte, contrast en levendigheid van de foto. Bij binnenkomst van het canvas viel me meteen op dat de elementen die de foto 'maken' zijn afgevlakt. De foto is nog steeds wel mooi, maar het sprankelt niet van het doek af, heel jammer.

Unieke wanddecoratie
Wallstars bood mij de gelegenheid om kennis te maken met hèt alternatief. Het is geen traditioneel canvas, maar een luxe variant erop: een textieldoek in een strak aluminium frame. Dit wilde ik graag met eigen ogen zien en ik kreeg hiervoor een product thuisgestuurd om deze te bekijken.Bewering vs. realiteit

Wallstars heeft een aantal Unique Selling Points (USP) op hun website staan. Eens kijken of deze beweringen echt waar zijn! Dit textieldoek ligt wel in een iets andere prijsklasse dan een foto op canvas maar oordeel zelf of het de moeite waard is.


USP: De kleuren spatten van je wand.
Door de nieuwste technieken in UV printen en sublimatie spatten de kleuren van Wallstars wanddecoratie echt van je muur af.

Realiteit: Ik kreeg een doek opgestuurd met een mooi winters tafereel. Het doek is stevig en van hoge kwaliteit. De afbeelding is scherp en gedetailleerd. Helaas zitten er in deze foto geen heldere kleurtinten die van het doek af kunnen spatten. Om toch een eerlijke beoordeling te geven heb ik de afbeelding van dit doek op de website vergeleken met de werkelijkheid. En....?

Ik moet zeggen dat de kleuren op het beeldscherm goed overeenkomen met het daadwerkelijke doek. Het door mij ontvangen doek komt qua kleurstellingen overeen met het eerder genoemde digitale beeld uit Zuid-Afrika. Ik ben ervan overtuigd dat dit beeld beter uit zou komen op een doek van Wallstars dan op mijn huidige canvas.

"De kleuren op het beeldscherm komen goed overeen met het daadwerkelijke doek"


Wallstars stuurde mij dit winterse tafereel om te beoordelen. Zoals je ziet zit het doek mooi strak in het frame. De foto zelf bevat niet veel sprankelende kleuren, maar het ziet er toch realistisch uit.

Detailfoto van het textieldoek. Het bevat goede contrasten waardoor zelfs de minimale details in de sneeuw te zien zijn.
Detailfoto van het textieldoek. Er zit een mooie scherpte-diepte werking in en het beeld is scherp tot in de kleinste details.

USP: Hang hem op met het ophangframe.
Het ophang frame is met 27mm de diepste variant. Daardoor is het steviger en zeer geschikt om op de
meegeleverde muurbeugeltjes aan de wand op te hangen.

Realiteit: Het frame wordt los geleverd en mag je zelf monteren. Dit is niet ingewikkeld en is binnen enkele stappen gedaan. Op de website van Wallstars staat zelfs een filmpje met de uitleg. Deze video is echter niet helemaal up-to-date. Er zijn extra hoekpunten meegeleverd maar er wordt niet aangegeven wat er met onderdelen gedaan moet worden. Ik denk dat deze hoekpunten het, al stevige frame, nog meer versterken - iets wat alleen maar een pluspunt is. Het frame zelf is mooi afgewerkt en zal bij iedere interieurstijl passen.

Met behulp van hoekstukken schuif je het frame eenvoudig in elkaar. Draai de schroefje vast zodat het frame stevig in elkaar zit.

USP: Wissel je doek in een handomdraai.
Binnen enkele minuten kun je een doek verwisselen. Bewaar je doeken en wissel af!

Realiteit: Het is zo gemakkelijk als dat er beweerd wordt. Je schuift het textieldoek met behulp van de 'rubber pees' in een handomdraai in het frame. Ook is het doek gemakkelijk uit het frame te halen met behulp van het labeltje. Zo kun je eenvoudig ieder seizoen wisselen en je wanddecoratie aanpassen aan je interieur.
Met behulp van de 'rubber pees' schuif je het textieldoek binnen enkele minuten in het frame. Als je begint in een hoek trekt het doek mooi glad.

Er zit een bescheiden labeltje in de rechter onderhoek. Een klein stukje reclame voor Wallstars maar je kunt het gebruiken om het doek uit het frame te trekken.


USP: Unieke fotokunst
Om het zoeken naar je favoriete doek zo makkelijk mogelijk te maken, hebben wij een team samengesteld die zich richt op het bemachtigen van 's werelds beste fotokunst. Alleen de allermooiste werken en werken die voldoen aan onze strenge kwaliteitsnorm worden opgenomen in onze collectie fotokunst.

Realiteit: De webshop van Wallstars biedt een ruime keuze aan foto's. Van aantrekkelijke foto's van de natuur, architectuur, steden en mensen tot abstracte, creatieve en zwart-wit beelden. Nieuw in het assortiment zijn de specials, dit zijn beelden die anders zijn dan de normale fotokunstcollectie van Wallstars. Denk hierbij aan kunst, kunst reproducties, historische foto's en mooie beelden uit beroemde filmscènes. Hieronder vind je een kleine selectie.

Je kunt zelfs je eigen beeld laten afdrukken op textieldoek. Niet elke foto is geschikt om een goede kwaliteit te leveren. Daarom beoordeeld Wallstars kosteloos jouw beeld om te kijken of deze voldoet aan de strenge kwaliteitsnorm.


Al met al ben ik enthousiast over het product. Met zo'n textieldoek aan de muur heb je echt wat hangen. Je onderscheidt je echt van een standaard canvas doek.
Voor dit artikel heb ik een textieldoek tijdelijk, ter beoordeling, ontvangen. Daarnaast mocht ik een tegoedbon weggeven aan een van mijn volgers. Deze winactie is ondertussen succesvol afgesloten.You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog lees je informatieve artikelen, persoonlijke blogs en nuttige tips over wonen, creatieve projecten en leven met een chronische ziekte. Deze blog heeft geen winstoogmerk, geen commerciële inslag en geen ambitie tot influencer.

Disclaimer

Alle gebruikte foto's en teksten zijn zorgvuldig door mij samengesteld. Zonder toestemming content overnemen wordt niet op prijs gesteld. Delen mag wel, met vermelding van en link naar deze website. Bij twijfel, stuur een berichtje via het contactformulier.