Cadeau | Leuke inpaktips

december 01, 2015

'Het is gelukkiger te geven dan te ontvangen'; een zeer bekende uitspraak die maar al te waar is. Een cadeau hoeft hiervoor helemaal niet duur of groot te zijn. Vaak is het al leuk om spontaan een klein of eenvoudig presentje te maken of te kopen. Het enige wat je dan nog nodig hebt is een gezellige verpakking en een glimlach bij het afgeven.

Ik vind het erg leuk om een cadeau mooi in te pakken. Hierbij probeer ik altijd de ontvanger in gedachte te houden. Dus waar houdt hij of zij van? Welke stijl of kleur? Wat is zijn/haar leeftijd? Vervolgens ga ik creatief aan de slag met inpakpapier en -folie, lint, papiertjes etc.

Ik laat je graag enkele leuke inpakideeën zien. Inspirerende tips die jou op weg kunnen helpen bij het inpakken van je kleine cadeaus.


Eenvoudige basis

Soms heb je geen cadeaupapier bij de hand of past het niet bij de ontvanger of de gelegenheid. Met basis kraftpapier, wit en/of crème papier kom je al een heel eind. Je maakt het namelijk af met kleine details zoals je hieronder op de foto's ziet. Je voegt grotere elementen toe zoals bloemen of kruiden, een mooie kaart of foto. Tot slot versier je het geheel met een mooi stuk lint, washi tape, een draadje wol of iets dergelijks. Zo geef je het presentje een persoonlijke en creatieve touch.

Leuk ingepakt met behulp van crèmewit papier, vrolijk washi tape en een eindje wol Via thefoxandstar

Wees creatief en teken of stempel zelf iets op kraftpapier of gewoon wit papier. Leuke strik eromheen, klaar! Via Pinterest


Met nep bloemen als decoratie en een persoonlijk naamlabel Via Pinterest
Basis kraftpapier wordt versierd met een mooie foto of kaart Via Pinterest
Tover het basic kraftpapier om tot ouderwets postpakketje Via Enjoei


Hergebruik van materialen

Ken je dat? Je bewaart een magazine omdat er mooie afbeeldingen of papiertjes in zitten, maar je doet er vervolgens niets meer mee. Gebruik het eens als inpakpapier! Dit kun je ook doen met overgebleven behang, een wegenkaart, pagina's van een oud boek, zelfs een krant kan gebruikt worden als pakpapier. Zolang je het geheel maar mooi en persoonlijk afwerkt met een lint, strik of label.


Pagina's uit een oud boek of magazine werken als uniek pakpapier - vooral als je pagina's vind die perfect aansluiten op de ontvanger van het cadeau. Via Pinterest
Zelfs een krant kan dienen tot verpakkingsmateriaal. Met een strik of een mooi lint leuk je het geheel weer op. Via onelmon.

Inpaktips voor kindercadeaus

Cadeautjes voor kinderen hoeven niet duur of groots te zijn. Het is ook hier de verpakking waarmee je scoort. Hierboven zag je al het hergebruik van een Donald Duck als inpakpapier, maar ook met onderstaande tips zul je zeker vriendjes maken.
Maak je verpakking helemaal in stijl zoals deze stoere cadeaus waar veel jongetjes helemaal blij van zouden worden Via hotwheels
Laat het lievelingsdier van het kind het cadeautje 'brengen'. (Via Pinterest)
Hetzelfde idee is ook toepasbaar op andere voorwerpen zoals deze speelgoedauto Via Pinterest


Deze kleurrijk ingepakte cadeautjes zullen vooral in de smaak vallen bij meisjes Via Pinterest
You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog schrijf ik over interessante onderwerpen. Sommige inspirerende afbeeldingen heb ik gevonden op het wereldwijde web. Ik doe altijd mijn best om de juiste bron hierbij te vermelden. Staat jouw beeld op mijn blog en heb je dat liever niet? Laat het me weten dan pas ik het aan. --------- Juist wel jouw foto of product op mijn blog? Ga naar de pagina contact voor meer informatie en/of neem contact op via het contactformulier.

Disclaimer

At this blog I write about interesting things. Some pics at my blog aren't mine, I did find them at the worldwide web. I always do my best to mention the correct source. Is your picture at my blog and you prefer not to? Let me know then I will adjust it.