Review | Doodles & Letters

december 04, 2015

Eerder las je al dat ik bezig ben met een 'artjournal' over onze zomervakantie. Hier komen onder andere dagverslagen in de vorm van doodles - simpele, schetsachtige tekeningen. Ook wil ik graag zelfgeschreven quotes toevoegen, rijk versierd met gezellige krullen, blaadjes en bloemetjes.

Het werd echter wel tijd om mijn doodle-technieken en schrijfkunsten te verbeteren. Het spiksplinternieuwe boek 'Doodles & Letters' van Marieke Blokland gaat me hierbij helpen. Ik ben enthousiast over deze nieuwste aanwinst en laat je graag zien waarom. Koop nu via bol.com*


Mijn nieuwste creatieve aanwinst: Doodles & Letters van Marieke Blokland

"De kwaliteit van je doodles en letters hangt erg af van je zelfvertrouwen" aldus Marieke. In haar boek 'Doodles & Letters' prent ze de lezer dan ook vanaf het begin in dat het woord 'mislukt' niet bestaat. Een tekening wordt vaak anders dan je van te voren bedacht had, maar dat maakt niets uit! Geen kritische blikken van jezelf meer en geen lading proppen papier om je heen. Gewoon schaamteloos plezier beleven aan het tekenen van maffe poppetjes, krullen en bloemen.

Marieke neemt je bij de hand door stap voor stap de materialen en technieken te bespreken. In het boek staan vormen en patronen als basis voor de mooiste tekeningen. Kleine, gemakkelijk uitvoerbare opdrachten leren je op een speelse manier je eigen stijl te ontdekken.

Zelf aan de slag met een opdracht uit het boek -  lollipop-bloemen tekenen
Marieke geeft praktische tips over tekentechnieken en het gebruik van materialen
Creatieve opdrachten leiden tot creatieve tekeningen. Ik ben zelf niet helemaal tevreden over deze tekening, maar Marieke stelt dat perfectie niet bestaat en je moet accepteren dat een tekening vaak anders wordt dan je van te voren bedacht had. Een goede tip voor een perfectionist als ik :)

 Kleurenpalet

Je vindt in het boek een goede uitleg over het uitkiezen en toepassen van kleuren. Iets wat ik persoonlijk erg prettig vind aangezien ik in het verleden menig tekening heb 'verprutst' met het inkleuren ervan. Marieke leert je hoe je een kleurenpalet uitkiest. Door de tekening in te kleuren met een beperkt aantal kleuren wordt het één geheel. "Geen kleurenpalet is te gek, als je je maar weet te houden aan je keuze."


Kies kleur! Marieke legt uit hoe je een goed kleurenpalet kiest en je daaraan te houden.

Handlettering

Ik vind, zoals zoveel mensen mijn eigen handschrift niet mooi. Als ik zelf aan de slag ga met 'creative lettering' worden het vaak dezelfde figuren, mijn repertoire is vrij beperkt. Mijn stiekeme oplossing? Een lettertype uitkiezen op de computer, het woord intypen en mijn beeldscherm als lichtbak gebruiken door het over te trekken op papier. Dat is natuurlijk weinig origineel, het mist de variatie en persoonlijke touch.

Marieke geeft zeven geheime lettertrucs die ze stuk voor stuk uitlegt aan de hand van visuele voorbeelden. Het kost tijd en oefening om handlettering goed onder de knie te krijgen. Weer terug naar de basis en van daaruit leren variëren, combineren en de regels te breken. 'Doodles & Letters' is hierbij een grote hulp en geeft je de nodige handvatten.

Ik ga echt zelf aan de slag met de tips en opdrachten uit het boek om mijn handlettering te verbeteren. Vooral de kunst van een juiste combinatie van handlettering met kleine doodles eromheen wil ik onder de knie krijgen. Hoe leuk is het dan om een zelf gemaakt kaartje sturen met een mooi opgemaakte quote of wens erop!

Creative lettering is het tekenen of schrijven van leuke letters, bijvoorbeeld door ze te versieren met doodles.
Door middel van leuke opdrachten leer je stap voor stap de kunst van het maken van de mooiste letters.
Een van de vele mooi opgemaakte quotes in dit boek. Heel inspirerend en met een duidelijke handleiding hoe je dit zelf ook kan doen.

Samenvatting

'Doodles & Letters', uitgegeven door Kosmos Uitgevers, is een inspirerend, creatief doeboek. Marieke heeft een leuke schrijfstijl, geeft praktische tips en legt goed uit. Het boek is versierd met duidelijke voorbeelden en opdrachten, leuke tekeningen, mooi opgemaakte quotes en verklarende foto's. De paperback, bestaande uit 112 pagina's, is leuk om door te bladeren, te lezen en moedigt aan om zelf aan de slag te gaan. Het is echt een boek wat je er steeds weer opnieuw bij pakt. Ik kan het je aanraden om cadeau te doen aan een lieve creatieveling of aan jezelf.

Doodles & Letters van Marieke Blokland is voor slechts 12,99 te koop bij bol.com*


* Dit is een affiliatelink - bestel je via deze link, dan help je mij om de kosten van mijn blog te beperken. Dank je wel!

You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog lees je informatieve artikelen, persoonlijke blogs en nuttige tips over wonen, creatieve projecten en leven met een chronische ziekte. Deze blog heeft geen winstoogmerk, geen commerciële inslag en geen ambitie tot influencer.

Disclaimer

Alle gebruikte foto's en teksten zijn zorgvuldig door mij samengesteld. Zonder toestemming content overnemen wordt niet op prijs gesteld. Delen mag wel, met vermelding van en link naar deze website. Bij twijfel, stuur een berichtje via het contactformulier.