DIY | Washi waxinelichtjes

januari 05, 2016Op zoek naar een schattig, klein, goedkoop cadeautje? Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn enkele waxinekaarsjes en washitape. Het eerste heb je vast wel in huis - ligt vast nog wel ergens in een laatje. Er is een grote kans dat je ook wel washitape hebt, maar je kunt deze gelegenheid ook aangrijpen om weer een paar nieuwe mooie motiefjes te kopen voor weinig geld.

Deze gemakkelijke cadeautjes zijn ook enorm leuk als bedankje voor een huwelijk. Kies dan voor een washitape die bij jouw kaart/stijl past en een mooie verpakking.Ik maakte diverse varianten met washitape. Daarnaast laat ik je zien hoe je, met behulp van dun, dubbelzijdig tape ook andere materialen kunt gebruiken voor het versieren van de waxinelichtjes.Quick-diy-washi-tape-candle-waxine

Werkwijze
Het is het gemakkelijkst als jouw washitape net zo breed is als het waxinelichtje. Plak het tape op de zijkant van het aluminium bakje, zorg dat je recht begint. Draai het lichtje terwijl je voorzichtig de tape rondom plakt. Aan het eind gekomen knip je de tape op de juiste lengte. Het is niet erg als je de tape een beetje laat overlappen.

Is je tape breder dan je kaars? Zorg dan dat je overlap aan de onderkant zit en druk deze stevig aan terwijl je de tape rondom het lichtje plakt.


Papier en lint
Ook andere materialen zoals papier, stof, kant of lint kun je gebruiken om waxinelichtjes te versieren. Dit kan met behulp van dun, dubbelzijdig tape. Zorg eerst dat je materiaal op de juiste breedte is. Plak het dubbelzijdig tape op het bakje zoals hierboven. Haal de tweede laag eraf en plak voorzichtig je gewenste materiaal erop.

 Quick-diy-washi-tape-candle-waxine
Quick-diy-washi-tape-candle-waxine

Quick-diy-washi-tape-candle-waxine

Quick-diy-washi-tape-candle-waxine

 Quick-diy-washi-tape-candle-waxine

Quick-diy-washi-tape-candle-waxine

Quick-diy-washi-tape-candle-waxine


Het resultaat
Je ziet het, het is enorm leuk, simpel en snel. Hieronder zie je het resultaat. De losse kaarsjes, diverse varianten en in ingepakte vorm. Ik heb deze kaarsjes ingepakt in blanco cadeaufolie, maar je kunt ook kiezen voor andere transparante materialen zoals bedrukt cadeaufolie, tule en dergelijke.

Quick-diy-washi-tape-candle-waxine

Quick-diy-washi-tape-candle-waxine
 Quick-diy-washi-tape-candle-waxine
Quick-diy-washi-tape-candle-waxine-gift


Persoonlijk vind ik deze eenvoudige ingreep zo leuk dat zelfs mijn gewone waxinelichtjes geen kale houdertjes meer hebben. Natuurlijk ben ik heel erg benieuwd wat jij van deze waxinelichtjes vind.


You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog schrijf ik over interessante onderwerpen. Sommige inspirerende afbeeldingen heb ik gevonden op het wereldwijde web. Ik doe altijd mijn best om de juiste bron hierbij te vermelden. Staat jouw beeld op mijn blog en heb je dat liever niet? Laat het me weten dan pas ik het aan. --------- Juist wel jouw foto of product op mijn blog? Ga naar de pagina contact voor meer informatie en/of neem contact op via het contactformulier.

Disclaimer

At this blog I write about interesting things. Some pics at my blog aren't mine, I did find them at the worldwide web. I always do my best to mention the correct source. Is your picture at my blog and you prefer not to? Let me know then I will adjust it.