DIY | Wijnfles inpakken

januari 26, 2016


Ga je op visite bij iemand? Dan is een fles wijn vaak een geliefd, praktisch en leuk cadeau - bijna altijd goed - maar wel vrij standaard. Pak daarom je fles op een leuke manier in met behulp van een theedoek. Koop een mooi exemplaar die past bij het interieur van de ontvanger en bekijk de onderstaande stappen en tips voor het perfect inpakken van je fles.

Mijn Rosti Mepal waterfles Ellipse (500ml) en leuke theedoek

Voor een samenwerking met Rosti Mepal kreeg ik de waterfles Ellipse en deze hippe theedoek. Als kleine notitie ernaast: over de waterfles ben ik trouwens zeer te spreken. Hij sluit goed af, heeft een praktisch lusje aan de bovenkant, bevat geen veelbesproken weekmakers of BPA en drinkt ook erg prettig.
 
De theedoek, met haar leuke, moderne patroon, vind ik ook erg leuk. Voor deze eenvoudige inpaktip heb ik daarom deze nieuwe keukendoek als model gebruikt. Toen ik echter alle foto's klaar had van deze tutorial en begonnen was met de nabewerking ervan bleek dat er een boven- en onderkant aan deze theedoek zit, haha. Nu zitten alle vormpjes op z'n kop. Nou ja... het is een beetje abstract, dan mag het toch?

Ik laat je hieronder stap voor stap zien hoe je een (wijn)fles inpakt met een theedoek.

Benodigdheden: Een mooie fles met iets lekkers, een hippe theedoek, een paar spelden. En om het geheel af te maken: een stukje lint of iets dergelijks en een leuk label. Ik gebruikte witte raffia en het label van de fles port zelf.
Leg de theedoek plat neer en leg de fles erop zoals je op de foto ziet (aan de linkerkant). Houdt zo'n zeven centimeter vrij aan de bovenkant van de fles.
Vouw de theedoek dubbel, zorg dat de vouw strak tegen de onderkant van fles ligt.
Begin vanaf de linkerkant het geheel op te rollen
Let er hierbij op dat je de onderkant netjes wegstopt, het geheel moet namelijk wel blijven staan straks. Lekker strak oprollen dus.

Leg het stuk lint of iets dergelijks ter hoogte van de fleshals en knoop vast.

Vergeet niet het label eerst te schrijven en vervolgens mee te nemen in de strik van het lint.

Speld de achterkant van het geheel vast met twee of drie speldjes
En ziedaar... een leuk cadeautje.
 

Wil je meer inspirerende cadeau- en inpakideeën zien?
Bekijk en volg mijn bord op Pinterest DIY Gifts and wrappingDit artikel is ontstaan vanuit een samenwerking met Rosti Mepal


You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog lees je informatieve artikelen, persoonlijke blogs en nuttige tips over wonen, creatieve projecten en leven met een chronische ziekte. Deze blog heeft geen winstoogmerk, geen commerciële inslag en geen ambitie tot influencer.

Disclaimer

Alle gebruikte foto's en teksten zijn zorgvuldig door mij samengesteld. Zonder toestemming content overnemen wordt niet op prijs gesteld. Delen mag wel, met vermelding van en link naar deze website. Bij twijfel, stuur een berichtje via het contactformulier.