Botanisch wonen in 2016

februari 12, 2016

Vorig jaar las je op mijn blog een complete special over botanisch wonen. Een frisgroene woontrend waar je blij van wordt. Het leuke van deze stijl is dat het toe te passen is in veel bestaande interieurs, passend in industriële tot Scandinavische sferen.

Ook dit jaar zien we nog veel van deze natuurlijke elementen in woonwinkels en interieurs. Daarom een kleine update over deze woonstijl, met enkele nieuwe trends en toevoegingen.

Grote groene planten

Hét kenmerk van de botanische stijl is het in huis halen van groene planten; met grote bladeren, hang- en vetplanten, citrusboompjes en de cactus. Plaats ze in verschillende potten of vazen; combineer en groepeer deze naar hartenlust. Planten zoals deze bananenbladeren geven een tropische sfeer. Via Chic-deco


Scandinavische, botanische poster

Vorig jaar las je al over het toevoegen van botanische posters. Geïllustreerde posters van bloemen en planten horen helemaal in de botanische trend. De tekeningen hebben een biologisch wetenschappelijke tint insteek, soms met de Latijnse benamingen of dwarsdoorsnede van de plantjes. Die voorbeelden die je toen zag spreken je misschien niet aan. De poster op deze afbeelding laat echter zien dat je ook een Scandinavisch interieur prima een botanische touch kan geven. Via designsponge

Niet zo standaard

Dit jaar zien we steeds vaker hoge plantentafeltjes op smalle, hoge pootjes voorbijkomen, maar ook plantenstandaards zoals deze metalen versie van Hollys-house. Zet er twee of drie bij elkaar, eventueel met een andere hoogte.

Strakke basis krijgt sfeer

Een strakke, witte basis met zwarte tinten - zoals een typisch Scandinavisch interieur - krijgt sfeer door het toevoegen van planten. Het brengt letterlijk en figuurlijk leven in je woning. Ook een moderne mand van een natuurlijk materiaal draagt bij aan de botanische sfeer.  Natuurlijke kleuren en grondstoffen zijn namelijk essentieel om een botanische look te creëren. Denk hierbij aan zand- of groentinten en materialen als hout of riet.Via Chic-deco

Combineren met warm hout

Een groene plant in combinatie met warme, natuurlijke houttinten geven die echte botanische sfeer Via westelm.

Plantenhanger

Love it or hate it, plantenhangers in vele soorten en maten zijn hip en passen enorm goed in je botanische interieur. Er zijn op internet veel leuke DIY tutorials te vinden zodat je je eigen plantenhanger, passend in jouw interieur, kan maken.  Via Bintihome

Go big - go green

Wil je echt de botanische sfeer in huis halen kun je kiezen voor geprinte stoffen met natuurlijke elementen en vormen. Of je pakt het groots aan met een groene muur of een opvallend tropische behang.  In plaats van een behangetje kun je ook gaan voor een muursticker als deze, dan haal je weer eens iets anders in huis.  Via thewallstickercompany.

Wat vind jij van deze woonstijl: het botanische wonen? Heb jij al één van bovenstaande tips toegepast in jouw interieur?


Meer over dit onderwerp:

Special: Botanisch wonen
Introductie en een kijkje in een botanische tuin
Wonen in stijl - Botanisch wonen 
De basis van het botanisch wonen en tips voor het toepassen van deze stijl

Enkele inspirerende producten op een rij
Een mooie binnenkijker: de botanische trend in de praktijk

Binnenkijken bij een schitterend huis in Australië

Maken:

Botanische toepassingen in de grafische sector
Maak zelf creatieve, botanische kunst met onkruid uit eigen tuin

You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog schrijf ik over interessante onderwerpen. Sommige inspirerende afbeeldingen heb ik gevonden op het wereldwijde web. Ik doe altijd mijn best om de juiste bron hierbij te vermelden. Staat jouw beeld op mijn blog en heb je dat liever niet? Laat het me weten dan pas ik het aan. --------- Juist wel jouw foto of product op mijn blog? Ga naar de pagina contact voor meer informatie en/of neem contact op via het contactformulier.

Disclaimer

At this blog I write about interesting things. Some pics at my blog aren't mine, I did find them at the worldwide web. I always do my best to mention the correct source. Is your picture at my blog and you prefer not to? Let me know then I will adjust it.