In de spotlight: Lilesadi

februari 05, 2016

Als je mij een beetje volgt - mijn blog, Instagram en Pinterest - dan weet je dat ik hou van creativiteit. Ik vind het leuk om zelf creatief te zijn, maar bewonder ook werk van anderen. Daarom in dit artikel... in de creatieve spotlight: Studio Lilesadi.

Ik stelde de van oorsprong Duitse zussen Sarah en Dinah, oprichters en creatievelingen van Lilesadi, een aantal vragen. Tevens laat ik enkele van hun werken zien.


Dinah (afgestuurd aan de universiteit van Firenze in Textieldesign) en Sarah (Marketingopleiding) besloten samen een label op te richten met grafisch interieur en textieldesign.
 
Van ontwerp tot product
Sarah en Dinah laten zich inspireren door de wereld om zich heen. Hun stijl is grafisch, minimalistisch en poëtisch. Texturen in de natuur, licht- en schaduweffecten, stenen, architectuur en vintage objecten bieden de inspiratie voor nieuwe technieken, mooie materialen en nieuwe kleurcombinaties.

Dit uit zich in een collectie van origineel textiel, behang en accessoires die zij verkopen via hun webshop. Dagelijks worden pakketten met deze producten naar klanten over de hele wereld verstuurd.


Studio Lilesadi werkt graag samen met andere creatieve studio's. In een intensieve periode is er ruimte om samen te brainstormen, ontwerpen, ideeën te creëren en de planning door te gaan.
Dit wandkastje ‘Daily Gems’ is het resultaat uit een samenwerking met Siebring&Zoetmulder uit Rotterdam.
Ontwerpen uit de 'Line and Gleam' collectie

Line and Gleam
Neem bijvoorbeeld de nieuwe 'Line and Gleam' collectie. Het patroon op deze kussens is afgeleid van architectonische structuren en lichtreflecties in hun inspirerende thuishaven: Rotterdam. Zachte tinten grijs, abrikoos en zwart in diverse verloopeffecten creëren een uniek contrast met de grafische lijnen welke kenmerkend zijn voor Studie Lilesadi.

Deze mohair deken ‘Blanket 01’is in het Textiellab in Tilburg geweven. "Het was erg spannend om naast de weefmachine te staan en de eerste prototype te zien ontstaan" aldus Sarah en Dinah
Het werk van Studio Lilesadi spreekt moderne mensen aan met een liefde voor design en kwalitatieve producten met een verhaal. Dit tafelkleed 'Rainy Days', de theedoek 'Dots' en deze mokken zijn allemaal verkrijgbaar in de webshop van Lilesadi


Workshops
Sarah en Dinah drukken bijna alle textiel zelf en geven ook workshops. Dit zijn inspirerende avonden voor henzelf en voor de deelnemers die verschillende technieken van handtextieldruk proberen en ontdekken. Aan het eind van de avond resulteert dit in een zelf bedrukte tas, kussen of theedoek. Zelf een keer een workshop meemaken? Voor meer informatie: bekijk de website van Lilesadi.


"Het is geweldig om te zien hoe onze producten tot leven komen. Van moodboard tot prototype en uiteindelijk het afgewerkte product met een etiket. In ieder ontwerp zit een stukje van jezelf." aldus Sarah en Dinah

Wat vind jij van de ontwerpen van Lilesadi?You Might Also Like

8 reacties

 1. Matcht prachtig met de kleuren in mijn gang. Daar wil ik deze poster dan ook graag ophangen, mocht ik als winnaar uit de bus komen.
  sepia [at] home . nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk! Bij mij zou hij een plekje in de hal krijgen. Deze gaan we opknappen en ik was het al eens over de kleur grijs. Om dit te combineren met oker geel had ik nog niet overwogen. Alvast bedankt voor deze inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! Ik zou hem op de zwarte muur van onze slaapkamer hangen, dan steekt het extra mooi af! paramara1982 [at] gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Boven mijn bureau,zodat ik er vaak naar kan kijken.Prachtig vind ik hem!

  groetjes, Marit italieganger@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat prachtig! Binnenkort de sleutel van ons nieuwbouwhuis en nog genoeg witte kale muurtjes! :-) Ik vind de combinatie kleuren en vormen prachtig! (irisvdervelde@hotmail.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie poster zeg! We zijn net verhuisd, dus nog veel lege muren te vullen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Erg mooi, zou prachtig staan boven het bed, ik doe graag mee !!.

  Groetjes Annie de Waal
  annie.dewaal@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben al een tijdje fan van Lilesadi, wat een tof label! De poster vind ik prachtig, hij past helemaal in ons huis! Die geometrische vormen zijn zo mooi! Nu duimen!

  BeantwoordenVerwijderen

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog lees je informatieve artikelen, persoonlijke blogs en nuttige tips over wonen, creatieve projecten en leven met een chronische ziekte. Deze blog heeft geen winstoogmerk, geen commerciële inslag en geen ambitie tot influencer.

Disclaimer

Alle gebruikte foto's en teksten zijn zorgvuldig door mij samengesteld. Zonder toestemming content overnemen wordt niet op prijs gesteld. Delen mag wel, met vermelding van en link naar deze website. Bij twijfel, stuur een berichtje via het contactformulier.