10 tips | Het voorjaar in huis halen

maart 04, 2016Wie heeft er nou geen zin in het voorjaar?! We genieten van de langere dagen en het daglicht wat binnenstroomt door de ramen. Tijd om ook het interieur aan te passen, bloemen in huis te halen en frisse kleuren toe te voegen. Ik geef je tien tips om het voorjaar in huis te halen.Tip 1 - Voorjaarsschoonmaak

Niet de meest populaire tip, maar wel nuttig. Spullen die je niet gebruikt opruimen of weggooien, ramen lappen, stoffige hoekjes schoonmaken, meubels en vloeren in de was zetten en dergelijke zijn een goede start voor het voorjaar. Het biedt meteen een mooie kans om ook de volgende tips toe te passen.

Tip 2 - Wollige kussens eruit en frisse kleuren en dessins erin
Met het binnenhalen van de lente wordt het ook tijd om de winterdecoratie de deur uit te doen. Dus weg met die wollige en harige kussens. Vervang ze door nieuwe kussenhoesjes met hippe dessins,  frisse kleuren en lichte stoffen. Ook de warme, dikke plaids en dekentjes met grove structuren gaan uit het zicht en worden eventueel vervangen door dunner exemplaar.
Tip 3 - Meer daglicht met spiegels
In het voorjaar zijn we blij met het daglicht wat binnenkomt in ons huis. Hoe meer hoe beter. Maak gebruik van een spiegel om het binnenvallende licht te versterken. Plaats een grote spiegel in de buurt van je ramen voor een optimaal resultaat. Meer tips om meer daglicht in je woning te creëren lees je hier.
Display houses van Bloomingville
Tip 4 - Kies voor kleur
Ga deze lente voor kleur in je interieur. Er zijn diverse trends waaronder (donker)blauw, (oker)geel en jungle green. Ook pasteltinten, zachte tinten, zijn nog steeds graag geziene kleuren. Kies een mooie kleur of combinatie en pas deze toe in je accessoires. Denk hierbij aan vaasjes, kussens, kaarsen en andere decoratieve items. Als je durft kun je zelfs een (deel van een) muur schilderen in je nieuwe lentekleur.

Mooie manier om posters op te hangen Via Insideout
Tip 5 - Voorjaarsposter
Posters zijn eigentijdse en leuke accessoires. Ze geven je de kans om je eigen smaak en stijl te laten zien. In een mooie lijst of eenvoudig met washitape opgeplakt. Grijp je kans om een nieuwe poster uit te zoeken en daarmee het voorjaar in huis te halen.

Via Bloomon
Tip 6 - Bloemen
Een hele eenvoudige tip want met bloemen heb je al snel het echte voorjaarsgevoel. Je kunt gaan voor een unieke mix & match combinatie van bloemen in een grote vaas, losse bloemen in kleine vaasjes, een vrolijke bloemenkrans of een eenvoudig bosje met dezelfde bloemen of kleuren.
Via Interiorjunkie
Tip 7 - Voorjaarstakken
Deze tip lijkt op de vorige, maar wil ik toch even apart benoemen. Er zijn zoveel mooie voorjaarstakken verkrijgbaar waar je ontzettend vrolijk van wordt. Neem bijvoorbeeld de Magnolia, zowel in de knop als in bloei is deze tak prachtig! Ook kun je gaan voor bijvoorbeeld een tak met grote bladeren of een wilgentak met katjes. Zet de tak in een grote vaas of combineer eventueel met andere bloemen. 
Via House Doctor
Tip 8 - Ruimte creëren
Als je toch aan het opruimen bent is het ook tijd om ruimte te creëren. Niet in elke hoek van de kamer hoeft iets te staan. Zorg voor mooie 'opbergers' zoals trendy papieren zakken (zoals deze), een opbergbox/-doos of een metalen of rieten mand. Hierin kun je bijvoorbeeld tijdschriften of je warme dekentjes stoppen, mocht er een koude voorjaarsavond zijn heb je alsnog alles bij de hand voor een fijne avond.

Via Broste
Tip 9 - Voorjaarsservies
Aangezien je toch iedere dag moet eten is het ook leuk om je servies op te frissen. Kies een paar borden die bij je nieuwe voorjaarskleur passen. Ga voor een vrolijk dessin, patroon of afbeelding. Zet het servies niet in een gesloten kast, het is een mooie sfeermaker voor je lente-interieur.

Kaars in glazen houder via H&M
Tip 10 - De geur van lente
Bij het voorjaar denk je aan een lichte bloemige geur. Natuurlijk helpt de voorjaarsschoonmaak en flink luchten al mee aan een frisse geur, weg met dat muffe stof! Plaats daarna geurkaarsen, zeepjes of een huisparfum met geuren van viooltjes, limoen, jasmijn en gras om het voorjaarsgevoel compleet te maken.


Wat doe jij om het voorjaar in huis te halen en welke van bovenstaande tips wil jij graag toepassen? Veel succes en plezier deze lente!

You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog schrijf ik over interessante onderwerpen. Sommige inspirerende afbeeldingen heb ik gevonden op het wereldwijde web. Ik doe altijd mijn best om de juiste bron hierbij te vermelden. Staat jouw beeld op mijn blog en heb je dat liever niet? Laat het me weten dan pas ik het aan. --------- Juist wel jouw foto of product op mijn blog? Ga naar de pagina contact voor meer informatie en/of neem contact op via het contactformulier.

Disclaimer

At this blog I write about interesting things. Some pics at my blog aren't mine, I did find them at the worldwide web. I always do my best to mention the correct source. Is your picture at my blog and you prefer not to? Let me know then I will adjust it.