Dag van... het Sprookje

juli 05, 2016

Tegenwoordig lijkt er voor voor alles wel een speciale dag in het leven geroepen te zijn. Zo was het vorige week dinsdag 'CAPSLOCKDAG', woensdag 'modderdag' en afgelopen zondag de 'dag van de blaasmuziek'. En je hebt toch niet de dag van de komkommer gemist vorige week vrijdag? Wel een beetje lastig want het was ook de dag van de pastasalade. Heb je het kunnen combineren?

Sommige dagen zijn lokaal, andere nationaal of juist internationaal. Laten we ook vooral de term commercieel niet vergeten. In deze nieuwe rubriek ga ik af en toe een 'dag van...' in de spotlight zetten, omdat ik het een uniek, belangrijk, serieus, onzinnig of hilarisch initiatief vind. Ik begin met een persoonlijk verhaal, over de 'dag van het Sprookje'.


Donderdag, 7 juli, is het de 'dag van het Sprookje'. 

Het is een initiatief van de Efteling dat voor het eerst gehouden werd op 07-07-'07. Op sommige dagen weet je nog precies waar je was en wat je deed. Zaterdag 7 juli 2007 was voor mij zo'n dag. Het was een stralende, zonnige dag, leuk voor de grootschalige activiteiten in het amusementspark.

Maar... ik was niet in Kaatsheuvel om stil te staan bij de 'dag van het Sprookje' - ik wist niet eens van het bestaan af. Nee, de dag ervoor - morgen dus negen jaar geleden -was het namelijk mijn eigen 'Sprookjesdag'; V. en ik stapten in het huwelijksbootje. Een mooie dag met veel verrassingen - zoals een mooie koets met twee schitterende Friese paarden ervoor - lieve woorden en een gezellig feest op een Friese radarboot.

Onze koets, een mooie verassing van mijn mannetje

Met een ander vervoersmiddel gingen we naar onze feestlocatie

Mijn bruidsboeket op mijn lange witte sleep.


De reis
De dag erna stapten we op een ander boot(je), voor onze huwelijksreis. Op die bewuste ochtend, terwijl ze in Kaatsheuvel de ballonnen aan het opblazen waren voor de 'dag van het Sprookje' hoorde ik pas waar onze huwelijksreis naartoe ging. Manlief vond het namelijk leuk om mij traditioneel te verassen - heeft me een hoop stress bezorgd - maar gelukkig zat mijn moeder in het complot zodat ik in ieder geval wist wat voor kleding mee te nemen.

Ik had al wel begrepen dat het niet een luxe hotelletje zou worden in een zonnig oord waar we bij konden komen van de drukke periode van voorbereidingen voor het huwelijk, verbouwingen in ons huis waar we samen in zouden trekken, tentamens die V. tot twee dagen voor de bruiloft bezig hielden en andere stressige situatues. Nee... we vertrokken voor een romantische rondreis in... Schotland.... met een inieminie wegwerptent. Op dat moment was ik 'niet echt' een kampeerliefhebber en bijna had ik de neiging om die wegwerptent meteen in de kliko te gooien maar daar was het ding toch niet voor bedoeld.

Ondanks dat we meteen een grote winkel moesten opzoeken om allerlei spullen te kopen die V. vergeten was (hoofdkussens en andere praktische zaken waar je als vrouw toch al snel aan denkt) konden we al snel beginnen aan het kampeeravontuur. Hoewel dit niet mijn meest ideale beeld was van een huwelijksreis vonden we het allebei geweldig! Sinds die tijd zijn dat soort vakanties, waarbij we iedere dag doortrekken met een tentje onze favoriet. We sliepen overigens ook nog een paar nachten in een paar mooie B&B's waaronder een heus Schots kasteel.


Weer terug 
Een aantal jaren later gingen we zelfs nog terug naar dat kasteel. Ditmaal wist ik het een jaar van te voren. Toen we tijdens ons vierde huwelijks-jubileums-etentje naar het hoogste topje van de Euromast gleden schoof V. mij een envelop in de handen. Hierin zat een kaartje waarop op cryptische wijze stond dat met we tijdens ons vijfde huwelijks jubileum in het Schotse kasteel van onze huwelijksreis zouden overnachten. Das dan wel weer romantisch hè!

Eilean Donan Castle, een van de vele kastelen die we tegenkwamen tijdens onze huwelijksreis


Dit jaar
Ieder jaar doen we iets leuk samen op onze trouwdag, meestal gaan we uit eten. We zoeken een bijzonder restaurantje uit en gaan saampjes op stap. Helaas zit dat er dit jaar niet in. Zoals je vorige week las in mijn PLOG zit ik nog even in de lappenmand vanwege fibro en andere bijkomstigheden. Even wachten tot dat ik me een beetje beter voel, dan gaan we alsnog wat gezelligs samen doen.

Oh over fibromyalgie en sprookjes gesproken... vorig jaar schreef ik het werkelijke verhaal achter de Prinses op de Erwt. Misschien leuk om dat even te lezen zodat we toch weer terug komen bij de dag van 7 juli:  De dag van het Sprookje.

You Might Also Like

3 reacties

  1. Leuk thema, de 'dag van'.. je krijgt ze inderdaad dagelijks om de oren. Grappig dat de dag van het sprookje ongeveer startte, toen jouw 'sprookje' begon met je prins :-)
    Schotland lijkt me vooral koud, nat en daarom pijnlijk, maar zo'n kasteel dan weer geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb ik de datum verkeerd onthouden .. maar Gefeliciteerd met je trouwdag :)

    BeantwoordenVerwijderen

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog lees je informatieve artikelen, persoonlijke blogs en nuttige tips over wonen, creatieve projecten en leven met een chronische ziekte. Deze blog heeft geen winstoogmerk, geen commerciële inslag en geen ambitie tot influencer.

Disclaimer

Alle gebruikte foto's en teksten zijn zorgvuldig door mij samengesteld. Zonder toestemming content overnemen wordt niet op prijs gesteld. Delen mag wel, met vermelding van en link naar deze website. Bij twijfel, stuur een berichtje via het contactformulier.