Hey, how's life? | Mijn week: strand, zon, regen en pijn

juli 01, 2016

Lees jij dit bericht in bloglovin? Leuk dat je me volgt! Voor een optimale lees- en kijk ervaring bekijk je deze blog in de browser.

Het is alweer een poosje geleden dat ik een persoonlijke update plaatste op mijn blog. Ditmaal verschijnt deze update in de vorm van een weekverslag, nou ja... dit weekverslag loopt niet netjes van maandag tot zondag. Een beetje vreemd, maar wel leuker voor jou om te lezen. Afgelopen zaterdag hadden we namelijk een gezellig uitje met een groep vrienden waarbij we onder andere genoten van zon, zee en strand. Vanaf maandag ging het minder goed met mij en zat ik in het lappenmandje.


In Scheveningen, manlief had mij gedropt op de boulevard en ging de auto parkeren. Tijd voor een selfie ;)

Zon-zee-strandterdag
Zaterdag was het heerlijk weer! Iemand had een uitje gepland dus we gingen met een grote, gemengde groep vrienden op stap. Eerst naar het Omniversum, leuk voor iedereen. Dus zowel voor de jonge kids met hun ouders, de puberende jongeren, onze dove vrienden, de-van-onze-leeftijd-vrienden en de niet-meer-zo-jong-maar-nog-steeds-zo-gek-als-een-deur-vrienden. (Ow, is die laatste niet dezelfde categorie als de onze-leeftijd-vrienden? ;) 

Daarna gingen we naar Scheveningen en eten bij Wensveen, een strandtent schuin tegenover het Kurhaus. We moesten lang wachten op het eten, maar dat was het dubbel en dwars waard.

Aan het slot van de avond werden we nog even getrakteerd op een mooie zonsondergang. Nog even snel met de voetjes in het zand en een wandeling over de boulevard.

Een lieve vriendin had aan me gedacht tijdens haar vakantie, een potje Normanisch grof zeezout gekregen als souvenir. Lief en lekker!


Non-lazy Sunday
Zondag was ik erg moe van de dag ervoor, maar wilde niet onze vaste afspraak afzeggen. Dus toch meegegaan, maar eigenlijk een beetje te ver gepusht. Ook onze nieuwe balkontegels opgehaald bij de bouwmarkt. Binnenkort komen die dus op het balkon te liggen, dat wordt nog een mooi klusje voor manlief V. aangezien de tegels 120x60 cm zijn. Dat zie je dus binnenkort wel op mijn blog. Daarna was ik helemaal kapot en heb ik de rest van de middag geslapen - toch wel beetje lazy sunday dus.

Yumm! Ze zijn er weer... wilde perziken.


De-man-met-de-hamer-maandag
Zondag had ik, zoals gezegd, eigenlijk mijn rust moeten nemen en gewoon een dagje niks moeten doen. Maar ja... je bent dertig en geen tachtig, dus soms wil en doe je iets. Maar maandag was het moment dat de man met de hamer echt langs kwam.

Ik zou eigenlijk naar kantoor voor een intern overleg. Maar dat ging helaas niet. Gelukkig kon ik inbellen en via de speaker alsnog meedoen. Ook heb ik de mogelijkheid om thuis te werken, dus dat heb ik gedaan. Ook wel prettig om ongestoord mijn werk te kunnen doen.

's avonds zouden we naar dansles gaan om een eerder gemiste les in te halen, maar dat ging ook niet. Jammer!


Onooglijke dinsdag
Dinsdag, dat was niet echt een dag om foto's te nemen. Ik had namelijk weer eens de pech, een aanval van angio oedeem waarbij ditmaal mijn linkeroog helemaal opgezwollen was en dicht zat.

Gelukkig is een dik ook wat minder opvallend als een dikke lip (heb ik ook vaker de laatste tijd). Dus met een zonnebril op toch even wat boodschappen gedaan en naar de huisarts voor het ophalen van de uitslag van een bloedonderzoek (behalve lichte verhoging in ontstekingswaarde geen gekke dingen). Daarna lekker rustig aan gedaan, zo'n aanval van angio oedeem is erg vermoeiend.


Woensdag: onhandig!
Dinsdagavond voelde ik het al opkomen.... de aanhechting van mijn duim werd dik, warm en rood . Heel erg vervelend. Ik kon er maar slecht van slapen, erg pijnlijk. De volgende dag, woensdag was het helemaal mis. Natuurlijk niet fit opgestaan vanwege de gebroken nacht. Maar daarbij zag mijn hand er niet echt beter uit, sterker nog... de andere hand had het nu ook... en het trok door naar mijn polsen. Pijnlijk en super onhandig, letterlijk! Ik kon amper een kopje optillen. NIET LEUK!!! Weer een dag thuis gezeten dus, wel met tussenpozen wat kunnen werken - dat leidt ook lekker af.

Twee handen en polsen onbruikbaar, dik, warm, rood en pijnlijk. Voelt als een ontsteking aan de spieren, pezen en aanhechtingen, of zoiets...
Donderdag - pret, niet-zon
Vandaag waren de ergste klachten in handen en polsen weer afgezakt, gelukkig maar! Nog steeds niet top, een beetje rood, opgezet en beurs. Maar hé, ik kan tenminste weer een kopje pakken en een een banaan schillen. Toch vanmorgen maar even met de huisarts gebeld. Het gaat de laatste tijd echt niet lekker, heb vaak en veel vreemde dingen (wat je hier net las was nog maar een snapshot van de afgelopen weken).

In de middag kon ik langskomen bij de huisarts, prettig! Wederom een dagje thuis aan het werk aangezien een afspraak halverwege de middag niet handig is als je geen auto tot je beschikking hebt (manlief heeft deze mee naar het werk) en naar de andere kant van de stad moet. Bleeeh, door de regen!!

Bij de huisarts... tsja, ik ga niet heel erg in details treden, maar het kwam er op neer dat hij vreemd opkeek van mijn ontstekingssymptomen "dat hoort niet bij fibromyalgie!". Ook mijn andere klachten wijzen erop dat mijn immuunsysteem flink in de war is. Voordat we dat verder gaan onderzoeken vond hij het nodig om me eerst even op te lappen. Een stootkuur Prednison meegekregen en de belofte moeten doen dat ik volgende week terugkom.

Gezellig! De komende zeven dagen zit ik aan een flinke dosis Prednison.

Toen ik de dokterskamer uit wandelde voelde ik me gehoord maar ook een beetje verward. Hoezo, dat hoort niet bij fibromyalgie! Wat geeft dan die klachten? Is er meer/iets anders aan de hand? Verwarring alom.

Op de terugweg kwam ik langs het winkelcentrum en wipte even naar binnen bij de HEMA. Ik besloot mezelf te verwennen met een fijne doucheschuim en nieuwe make-up. Ik ben niet zo'n make-up poppetje dus ik ben niet bereid om er veel geld aan uit te geven. Ik kwam eigenlijk alleen voor een nieuwe mascara, maar dat werd wat meer, haha (hoezo emotiekoper).


Hahaha, dit ben ik dus.... nou ja, eigenlijk niet... zoals je op de laatste foto ziet vind ik dit selfiegebeuren-op-internet-zetten een beetje 'awkward'! Het ging eigenlijk om de eerste foto van deze reeks - enkele van mijn aankopen bij de HEMA.

Tsja... dat was het wel voor deze week. Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen. Ben jij nou nieuwsgierig hoe dit verder gaat? Of wil je vaker een photo-log zien? Laat het me weten in de reacties, vind ik leuk!! :)


You Might Also Like

2 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog lees je informatieve artikelen, persoonlijke blogs en nuttige tips over wonen, creatieve projecten en leven met een chronische ziekte. Deze blog heeft geen winstoogmerk, geen commerciële inslag en geen ambitie tot influencer.

Disclaimer

Alle gebruikte foto's en teksten zijn zorgvuldig door mij samengesteld. Zonder toestemming content overnemen wordt niet op prijs gesteld. Delen mag wel, met vermelding van en link naar deze website. Bij twijfel, stuur een berichtje via het contactformulier.