Creatief | Doodle/vouwblaadjes

september 29, 2016

Deze week was ik bij de Action, voor wat praktische zaken en scrapbookringen. Dat laatste vond ik er overigens niet, maar toen ik toch in de creatieve hoek aan het snuffelen was vond ik er wel wat anders. Zoals je wellicht weet word ik altijd erg blij van mooie papiertjes en andere leuke knutselmaterialen en -gereedschappen.

Mijn collectie breidt zich steeds meer uit, dus ik moet me soms een beetje inhouden en niet te veel mee te nemen bij dergelijke budgetwinkels. Maar met het ingaan van de herfst is ook het creatieve seizoen weer van start gegaan waarbij ik 's avonds weer zin heb om te knutselen. Dus deze keer mocht het van mezelf.

Ik kocht onder andere voor 79 cent deze doodle/vouwblaadjes. Ik dacht papiertjes te kopen met mooie patronen die ik goed kan gebruiken als achtergrond bij het scrappen, mijn artjournal of voor het maken van kaartjes. En ja, die zaten er ook in maar ook nog iets anders, het bleek een compleet doodle, inkleur en vouwproject te zijn. Hoe dat zo? Ik testte deze blaadjes en instructies, kijk je mee?


Dit is het pakketje met doodle/vouwblaadjes. Als je goed kijkt zie je al wel goed wat erin zit. Maar dat had ik dus niet gedaan, haha. Die zware kalligrafie stiften kocht ik overigens ook, bij de Xenos.
Dit is een voorbeeldje van de inhoud. Er zitten blaadjes in met diverse patronen. Per patroon hoort ook een vouw/origami instructieblad. Maak bijvoorbeeld een vis, kraanvogel, duif of vlinder. Als je het leuk vindt kun je natuurlijk ook eerst het patroon inkleuren voordat je gaat vouwen.

Om dit eens goed te testen besloot ik om de sprong te wagen en een vlinder te vouwen. Nou moet je weten dat ik niet zo'n origamiwonder ben tenzij je propjes papier ook tot deze vouwkunst rekent. Ik volgde netjes de stappen op het instructieblad. Toen ik bij deze stap was twijfelde ik ernstig of dit wel goed zou komen.... kloppen de instructies wel, of eerder... snap ik ze goed?


Een paar stappen later... jawel! Het is gelukt! Hier zie je ook goed dat het patroontje van het vouwblaadje mooi uitkomt in dit vouwsel. Toevallig kwam de vlinder er nu precies zo uit te zien als op het instructieblaadje, maar ik denk dat als je het papiertje een kwartslag draait dat het er dan anders uit komt te zien. Toch even goed opletten dus.
Naast de volledig ingevulde blaadjes met patronen zijn er ook vouwblaadjes waar je zelf het patroon verder af kunt/moet tekenen. Doe dit met een zwarte stift of fineliner zodat je het verschil niet ziet met de voorgetekende lijnen. Daarna kun je ook dit weer inkleuren en gebruiken voor je origami. Leuk! Het is net even wat meer en anders dan alleen doodlen, kleuren of vouwen.
Er zit een instructieblad bij hoe je de vormen en patronen het beste kunt namaken. Je krijgt dus meteen nuttige tips en inspirerende ideeën voor eigen doodles.

Al met al was het iets anders dan ik verwacht had maar toch een aangename verrassing. Het is leuk en afwisselend - en dat voor 79 cent! Hou jij van doodlen, inkleuren en vouwen? Dan is dit zeker wat voor jou.
Vond jij dit artikel leuk?
Lees dan ook: Artjournal | Materialen verzamelen

Deze blogpost is NIET ontstaan vanuit een samenwerking maar als enthousiaste review.

You Might Also Like

2 reacties

  1. ziet er leuk uit, misschien iets voor kinderfeestjes?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh ja, daar kan het ook leuk voor zijn inderdaad. Maar ook voor volwassenen is het een prima creatief pakketje :)

      Verwijderen

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog lees je informatieve artikelen, persoonlijke blogs en nuttige tips over wonen, creatieve projecten en leven met een chronische ziekte. Deze blog heeft geen winstoogmerk, geen commerciële inslag en geen ambitie tot influencer.

Disclaimer

Alle gebruikte foto's en teksten zijn zorgvuldig door mij samengesteld. Zonder toestemming content overnemen wordt niet op prijs gesteld. Delen mag wel, met vermelding van en link naar deze website. Bij twijfel, stuur een berichtje via het contactformulier.