Hey, how's life? | De cursor knippert

september 09, 2016

Lees jij dit bericht in bloglovin? Leuk dat je me volgt! Voor een optimale lees- en kijk ervaring bekijk je deze blog in de browser.
Het is avond en ik lig op de bank met mijn laptop op schoot. De tekstcursor knippert, nodigt me uit om de lang beloofde persoonlijke update te schrijven. Maar ik weet niet hoe ik moet starten, waar ik moet beginnen of wat ik ga vertellen. De cursor dringt verder aan... begin nou maar gewoon!


De cursor knippert
De knipperende cursor geeft eigenlijk goed weer hoe het gaat met mijn gezondheid de laatste weken: aan - uit - aan - uit - aan - uit. Het is zo wisselend! De ene dag gaat het 'prima', de andere dag ben ik aan huis gekluisterd.

Met de eerste-lijn-symptomen van fibromyalgie weet ik momenteel best goed om te gaan. Stijve en pijnlijke spieren vang ik met een glimlach of een praktische oplossing op. Gelukkig hebben we een paar goede, zonnige dagen gehad - dat doet een hoop goed. Cursor aan.

Die zelfde cursor ging even uit toen ik op een zaterdagochtend kei-en-keihard mijn teentje stootte. Ai, wat deed dat pijn! Ik begon te twijfelen of 'ie misschien gebroken was, vooral toen het na een paar uur nog steeds vreselijk pijnlijk was. Na een belletje aan de huisartsenpost mochten we langskomen bij de eerste hulp. Daar bleek dat ze helemaal geen kleine teentjes op de foto zetten omdat ze een gebroken en een gekneusde kleine teen hetzelfde behandelen. Ik kreeg dus een zorgvuldig ingetapete teen weer mee terug. Ik heb hier wel een paar weekjes last van gehad en kan nog steeds niet alle schoenen aan.

Met wat tape eromheen voelt het al een stuk beter!


Gelukkig is die vreselijke vermoeidheid van een aantal weken geleden een stuk minder geworden. Cursor aan. Ik kan nu al iets meer dan alleen boodschappen doen op een dag. Daarbij hoef ik niet meer iedere ochtend tot half tien in bed te blijven EN 's middags een dutje te doen (het is nu het een of het ander). Hoera voor de Prednisonkuur!

Die andere klachten waar ik deze kuur voor kreeg zijn helaas wel volop terug. Cursor uit. Regelmatig heb ik nog last van angio oedeem, waarbij ik wakker wordt met een dik oog of een dikke lip. Oorzaak? Nog onbekend. Allergische reactie? Niet duidelijk. Medicatie? Nee, anti-histamine werkt niet. Lastig? Oh ja! Vermoeiend, enorm onogelijk en pijnlijk ook nog. Vooral deze klachten werken mij erg tegen de laatste tijd, soms wel drie keer per week zit ik daardoor thuis. Afspraken, leuke en noodzakelijke activiteiten kunnen daardoor vaak niet doorgaan. Ook naar kantoor gaan gaat momenteel maar mondjesmaat. Maar gelukkig kan ik thuis werken, dat scheelt wel - cursor aan.

Op dagen dat het weer omslaat en er veel regen valt gaat de cursor even uit. Ook drukte en stress heeft niet echt een goede invloed op mijn spieren en gewrichten. Ik probeer zoveel mogelijk stress te vermijden, maar soms gaat dat niet (zoals vorige week met een zeer triest sterfgeval) dan staat je cursor echt stil!

Dit zijn slechts een paar fragmenten - maar het laat wel zien hoe het gaat met mijn gezondheid: goed - niet goed - goed - niet goed.En verder?
Hoewel je gezondheid natuurlijk een grote invloed heeft op hoe je je voelt en wat je wel of niet kunt doen zijn er ook nog andere dingen in het leven. De momenten dat het goed of redelijk goed gaat probeer ik zoveel mogelijk mee te pakken. Dus gezellig met manlief uit eten, met vrienden barbecueën, of wat huishoudelijke activiteiten. Maar ook een groots driedaags evenement in de Jaarbeurs in Utrecht met veel buitenlandse gasten die ook de week ervoor verzorgd moesten worden - wat een feest!

Je zag het al op mijn Facebook, wij gingen heerlijk uit eten bij Gare du Nord in Rotterdam

Daarnaast zijn we de afgelopen weken een paar keer naar Friesland geweest, voor familiebezoeken en klussen. Tijdens twee van deze klussessies hebben we dit gecombineerd met een mini-vakantie waarbij we een lang weekend met de tent op een kleine camping hebben gestaan, heerlijk! Deze zomer hebben we namelijk wel een paar dagen vrij genomen, maar zijn we niet echt op vakantie geweest. Misschien komt dat later nog dit jaar.

Wel hebben we pas van een uitermate gezellig weekend genoten met vrienden in een vakantiepark. Dat betekende lekkere ontbijtjes, goede gesprekken, gezellige bordspelletjes, genieten en rusten in de zon. Echt heerlijk!

Met de tent in Friesland, het nuttige met het aangename verenigen.
Lekker weekendje weg met vrienden in een vakantiepark. We hadden onze eigen hangmat meegenomen - wat een luxe!


Wat je misschien nog niet wist is dat we een vogeltje hebben, een leuke roodrugparkiet. Hij is nu negen jaar, maar zou - theoretisch gesproken - nog wel tien jaar mee kunnen gaan. Inderdaad... theoretisch gesproken. Het beestje zijn cursor is ook een beetje uit momenteel.
 
Een paar weken geleden waren we bang dat we hem kwijt waren en zijn we zelfs naar de dierenarts geweest. Daar bleek dat hij 'alleen maar' veel te mager was; hij was in hongerstaking en wilde niks meer eten. Op een gegeven moment was 'ie echt op sterven na dood - gelukkig hebben we hem weer een beetje op kunnen kalefateren. We geven nu de hele dag door allerlei gezonde en lekkere dingen - maar hij weigert nog steeds om alles te eten. Op sommige dagen gaat een stuk beter, maar waarschijnlijk wordt hij niet meer de oude. Maar zolang hij nog bij ons is verwennen we hem lekker.

Ach, ons vogeltje... Hier aan een heerlijk mengseltje van ei en appel.

En om nog even af te sluiten met wat leuks... we hebben, sinds dit jaar, een heerlijke hangmat op ons bovenste balkon. Je zag hem net al even op een foto voorbijkomen. Manlief heeft een mooie constructie bedacht en gemaakt waar we de nieuwe hangmat op kunnen hangen. Dus zodra het ook maar enigszins mooi weer is dan hangen wij in het zonnetje - met een boek of ons pas aangeschafte Netflix account. Heerlijk! Cursor aan!


Aangezien deze update al zolang in de planning stond is het al met al nu een heel verhaal geworden. Tussendoor heb je al enkele dingen en belevenissen op mijn Facebookpagina voorbij zien komen. Dat is handig aangezien ik in deze update niet eens alles heb kunnen bespreken. Wil je dus niks missen? Volg dan mijn blog op Facebook - klik hier!


Hoe ging het met jou deze zomer??You Might Also Like

1 reacties

  1. Dat is wel een mooie metafoor: cursor aan, cursor uit.

    Hoewel het lekker warm weer is, momenteel, is het wel vochtig. Daardoor hapert mijn cursor af en toe.

    BeantwoordenVerwijderen

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog lees je informatieve artikelen, persoonlijke blogs en nuttige tips over wonen, creatieve projecten en leven met een chronische ziekte. Deze blog heeft geen winstoogmerk, geen commerciële inslag en geen ambitie tot influencer.

Disclaimer

Alle gebruikte foto's en teksten zijn zorgvuldig door mij samengesteld. Zonder toestemming content overnemen wordt niet op prijs gesteld. Delen mag wel, met vermelding van en link naar deze website. Bij twijfel, stuur een berichtje via het contactformulier.