Uit de tuin | Herfstige woondecoratie

september 16, 2016

September is dit jaar uniek qua weer. Wauw, wie had er nog een hittegolf verwacht... we genieten van mooie nazomer avonden en buiten zitten. Normaal gesproken is dit ook de tijd van lekkere kleedjes en plaids, de gekleurde bessen, warm getinte heide, de pompoenen, uitgebloeide hortensia's en lavendel. Dus dat gevoel nemen we ook maar meteen een beetje mee.

Als je in de stad woont, zoals ik, kom je echter deze laatste dingen niet zo vaak tegen. In een winkel misschien wel, maar dan betaal je je helemaal scheel. Hoe leuk was het dan dat ik laatst uit de tuin van mijn schoonvader een mooi boeketje van hortensia's, vetkruid (Sedum Matrona) en wat takjes kon verzamelen. Daar word ik zo blij van!! Het droogt mooi op zodat je er het hele najaar wat aan hebt.

 Toen we pas met vrienden een weekendje weg waren kwamen manlief en ik op de terugweg toevallig een andere 'herfstschat' tegen. Pompoenen, aan de kant van de weg. Dit zie je wel vaker, op een mooie boerenkar of zoals dit, als een soort van mini-winkeltje, met kratjes en een kraampje.

We hebben meteen een paar mooie exemplaren meegenomen. Geen hele grote, dat is leuker voor een groot huis of een enorme tuin, maar een paar kleinere pompoenen in diverse kleuren en formaten. De meeste ga ik neerleggen ter decoratie, maar een andere - een mooie oranje - die gaat de pan in :)

 

 

Samen met de gedroogde bloemen, wat andere herfstige, decoratieve items en een mooi avondzonnetje leverde dit diverse nazomerse opstellingen voor de binnen- of buitentafel op. Dit wilde ik graag even met je delen.


 Dus, leuke tip: wil jij ook een dergelijke herfstige decoratie in je interieur? Ga er op uit of duik jouw of iemand anders' tuin in. Combineer vervolgens met diverse andere items die passen bij jouw woonstijl. Ik kies voor een ietwat brocante sfeer met oude boeken en een romantische kleedje. Maar ook binnen een strak interieur zijn er tal van decoratieve opties met pompoenen en gedroogde bloemen en bessen. Veel plezier!!https://www.facebook.com/wonen-maken-levennl-877473142364632/?pnref=story


Bekijk ook eens dit artikel:
DIY pompoendecoratieMeer inspiratie en mij volgen?
Dat kan op mijn Facebookpagina - graag tot ziens!

You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog lees je informatieve artikelen, persoonlijke blogs en nuttige tips over wonen, creatieve projecten en leven met een chronische ziekte. Deze blog heeft geen winstoogmerk, geen commerciële inslag en geen ambitie tot influencer.

Disclaimer

Alle gebruikte foto's en teksten zijn zorgvuldig door mij samengesteld. Zonder toestemming content overnemen wordt niet op prijs gesteld. Delen mag wel, met vermelding van en link naar deze website. Bij twijfel, stuur een berichtje via het contactformulier.