Woontrends | Herfst/Winter 2016

september 23, 2016

Deze week is de officiële herfst begonnen. Laten we het positief houden en het niet over weer, wind en regen hebben, voorlopig is het nog prima. Al snel zullen we weer kunnen genieten van warme, herfstige tinten aan de bomen, uitwaaien aan het strand en herfstschatten zoals mooie bladeren, eikels, bessen en kastanjes.

Ook in je interieur zul je wellicht een aanpassing willen doen. Het wordt ten slotte ook weer de tijd van warme dranken, plaids en gezellige kaarsen. In dit artikel vind je trendy wooninspiratie voor de komende seizoenen.


Gemengde materialen en kleuren
Dit seizoen zien we veel de warme en volle kleurtinten, ondersteund door natuurlijke basiskleuren.
Ook vazen met samengestelde materialen, kleuren en verlopen passen mooi in een herfstig/winters interieur. Sommige van deze vazen doen je misschien denken aan de jaren '70 - 'let's go retro!'

Warm, wollig vloerkleed
Een absolute must voor de koudere seizoenen is een mooi vloerkleed. Want hoe lekker is het om je blote voeten neer te kunnen planten op een dik, warm en wollig tapijtje. Kies bijvoorbeeld voor dit vloerkleed bestaande uit diverse patronen en kleuren.
Natuurlijke materialen 
De accessoires van dit seizoen zijn veelal van natuurlijke materialen zoals rotan, keramiek en kurk. Ook is het weer tijd voor een lading kussens en plaids op de bank. Kies voor een mix van natuurlijke stoffen en patronen in warme kleuren. Stoffen zoals wol, leer en nepbont/vachtjes passen goed binnen de trend van dit seizoen.

Accessoires met goud
Warme metalen zijn nog steeds trending op interieurgebied en bijzonder passend bij de herfsttinten in de natuur. Vanaf dit najaar ligt de de focus minder op koper maar gaan we meer richting goud en messing.

 
Go lazy
In de herfst en winter zit je graag languit op een lekkere bank met een kleedje of op een heerlijke stoel waar je fijn in kunt hangen. Met comfortabele meubels kom jij de komende jaargetijden goed door.Met deze tips ben jij helemaal klaar voor de herfst en winter.
Meer wooninspiratie? Volg mijn blog dan via Facebook. Graag tot ziens!

 

Bovenstaande afbeeldingen met toestemming van Bloomingville en Broste Copenhagen

You Might Also Like

1 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog lees je informatieve artikelen, persoonlijke blogs en nuttige tips over wonen, creatieve projecten en leven met een chronische ziekte. Deze blog heeft geen winstoogmerk, geen commerciële inslag en geen ambitie tot influencer.

Disclaimer

Alle gebruikte foto's en teksten zijn zorgvuldig door mij samengesteld. Zonder toestemming content overnemen wordt niet op prijs gesteld. Delen mag wel, met vermelding van en link naar deze website. Bij twijfel, stuur een berichtje via het contactformulier.