DIY | Denim kussen

oktober 26, 2016

De trendkleur denimblauw en andere, bijpassende blauwe tinten zie we in 2017 volop terug in het interieur. Door het toevoegen van accessoires en stoffen met rijke structuren voeg je daar nog een extra dimensie aan toe. Zoals de naam al doet vermoeden past bij het denimblauw ook prima een klein stukje spijkerstof. Dus ga op zoek naar een oude jeans en maak deze eenvoudige DIY!
  DIY | Denim kussen van een oude jeans

Heb jij nog een spijkerbroek liggen die op de nominatie staat om weg te doen? Bijvoorbeeld omdat je er nooit meer in gaat passen, de stof hier en daar versleten is of je hem gewoon niet meer mooi vindt. Met een klein beetje creativiteit kun je zo'n broek toch nog een tweede leven gunnen, namelijk als kussen! Past bovendien prima in de denimblauwe kleurentrend van aankomend jaar.


Eigenlijk spreken de foto's voor zich, maar hierbij toch nog een kleine beschrijving:

Je knipt de 'benen' van een jeans, zo lang/breed als jij je kussen wilt hebben. Knip langs één van de naden open en zorg dat beide rechthoeken dezelfde grootte hebben.

Leg de mooie kanten op elkaar en maak ze aan elkaar vast met behulp van een paar spelden. Naai langs de randen de stof dicht, maar laat één zijde open. Keer de stof weer om, stop de vulling in het kussen en naai de rand dicht (met de hand of met de naaimachine). In principe is je kussen daarmee klaar. Voor een extra unieke touch bind je om je kussen nog één of meerdere riemen.
Deze duidelijke en leuke DIY is afkomstig van Brit + Co, een gevarieerde website die creativiteit mogelijk maakt en stimuleert door middel van inspirerende content, online lessen en doe-het-zelf-kits.


Heb jij iets met spijkerstof? Zou jij het in jouw interieur toepassen?

Foto's: 
Werkbeschrijving afkomstig van Brit + Co 
Sfeerbeeld: montage stockbeeld + kussen van Brit + Co  + vaas van BloomingvilleYou Might Also Like

2 reacties

  1. Wat een leuke en makkelijke diy! Met de riempjes erom meer een sierkussen dan een echt lekker zitkussen haha, maar het ziet er wel heel grappig uit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, ja daar heb je gelijk aan Emily. Het kan natuurlijk ook zonder riempjes, maar het geeft net even dat beetje extra ;)

      Verwijderen

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog schrijf ik over interessante onderwerpen. Sommige inspirerende afbeeldingen heb ik gevonden op het wereldwijde web. Ik doe altijd mijn best om de juiste bron hierbij te vermelden. Staat jouw beeld op mijn blog en heb je dat liever niet? Laat het me weten dan pas ik het aan. --------- Juist wel jouw foto of product op mijn blog? Ga naar de pagina contact voor meer informatie en/of neem contact op via het contactformulier.

Disclaimer

At this blog I write about interesting things. Some pics at my blog aren't mine, I did find them at the worldwide web. I always do my best to mention the correct source. Is your picture at my blog and you prefer not to? Let me know then I will adjust it.