Hey, how's life? | Lepels gevraagd!

november 09, 2016

Ken je dat? Dat je op straat loopt en dat wildvreemde mensen je een lepel aanbieden? "Hier, alsjeblieft, ik zag dat je het nodig had." En dat jij dan vol ongeloof maar dolblij deze aangeboden lepel met beide handen aanpakt? Uh nee... ik ook niet. Helaas... extra lepels krijg je niet zomaar.

Als je eerder al eens de lepeltheorie op mijn blog hebt gelezen dan weet je dat ik het niet over letterlijke lepels heb. Ik heb het over de hoeveelheid energie die je, als je chronisch ziek bent, goed moet ziet te verdelen.  Het zou zo fijn zijn als je ergens extra lepels, dus energie zou kunnen krijgen!

Waarom dat nodig is? Laat ik je dat vertellen in deze nieuwe persoonlijke update. Het is alweer twee maanden geleden dat ik een persoonlijke update schreef op mijn blog. Vorige keer was deze te vergelijken met een 'knipperende cursor' en las je onder andere over mijn angio oedeem. Ondertussen heb ik wederom allerlei onderzoeken ondergaan, heb ik daar de uitslag van gekregen en slik ik medicijnen die lijken te werken.


Bij de immunoloog in het Erasmus MC

De onderzoeken

Begin oktober kon ik, na maanden wachten, eindelijk terecht bij de immunoloog. Deze nam goed de tijd om mijn verhaal aan te horen, stelde veel vragen en wilde alles weten over de klachten die worden toegeschreven aan mijn fibromyalgie, de angio oedeem en aanverwante symptomen. Angio oedeem is een lastig fenomeen waarbij - in mijn geval - wekelijks of vaker een oog, lip, keel of iets dergelijks opzet tot abnormaal en pijnlijk formaat. Eerdere allergietesten waren allemaal negatief en een anti-histamine pil verzachtte het leed niet. 

De immunoloog wilde een hele reeks aan testen uitvoeren, dingen controleren die zowel de angio oedeem, fibromyalgie en andere klachten zouden verklaren. Er werden dus negen buisjes gevuld met mijn bloed, ik plaste een potje vol, ik lachte netjes voor de longfoto en ging vervolgens naar huis om te wachten op de uitslag. Ook kreeg ik medicijnen mee - nog een laatste anti-histamine poging.


De uitslagen

Vier weken later mocht ik weer langskomen bij de immunoloog in het Erasmus. Met deze onderzoeken voor het angio oedeem werd mij ook heel even het idee voorgeschoteld dat er misschien een andere, aanwijsbare en logische verklaring zou zijn voor mijn klachten die tot nu toe onder de noemer fibromyalgie vallen. Heel even had ik gehoopt dat er een andere oorzaak was en daarmee misschien wel een verlichtend medicijn. Maar nee... ook de uitslag van deze bloedonderzoeken waren niet spectaculair. Een kleine afwijkende waarde hier en daar maar geen schokkende dingen en daarmee geen nieuwe diagnose.

Ik had er al rekening mee gehouden dat er, qua angio oedeem, niks zou kunnen uitkomen. Heel vaak wordt de oorzaak niet gevonden. En daarbij... tot nu toe lijkt de nieuwe medicatie aan te slaan. Tweemaal daags slik ik een preventieve dosis, voor mij nieuwe soort, anti-histamine. Erg prettig dat die vervelende symptomen onderdrukt worden, maar waar de dikke lip, oog en keel iedere keer vandaan komt en waarom mijn lichaam zo overdreven reageert blijft dus de vraag.
 
Natuurlijk is het heel fijn dat er geen ernstige ziekte is gediagnosticeerd. Maar het valt wel een beetje tegen dat ik nu moet erkennen dat mijn fibro mij momenteel zo beperkt in mijn energie. Ik ben blij als ik een paar uurtjes per dag iets kan doen, voor de rest moet ik me echt rustig houden. Qua pijn is het over het algemeen wel te doen, mits ik geen gekke dingen doe en mij netjes aan mijn dieet houd (suiker- en koemelkvrij en andere voedselintoleranties waar ik rekening mee hou).


Lepels gevraagd!!!

Daarmee snap je wellicht mijn oproep... lepels gevraagd! Mocht het ooit mogelijk worden om ergens extra energie aan te schaffen, dan sta ik in de rij! Dus heb jij ondertussen nog een energielepeltje liggen die je kunt missen? Dan hou ik me aanbevolen :)
p.s. Deze blogpost is meteen een verklaring waarom er momenteel zo onregelmatig artikelen online verschijnen. Sorry hiervoor! Ik probeer natuurlijk om iedere week wel minstens 1 artikel te maken, dus helemaal stil is het niet. Dus graag weer tot de volgende blogpost!You Might Also Like

1 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog lees je informatieve artikelen, persoonlijke blogs en nuttige tips over wonen, creatieve projecten en leven met een chronische ziekte. Deze blog heeft geen winstoogmerk, geen commerciële inslag en geen ambitie tot influencer.

Disclaimer

Alle gebruikte foto's en teksten zijn zorgvuldig door mij samengesteld. Zonder toestemming content overnemen wordt niet op prijs gesteld. Delen mag wel, met vermelding van en link naar deze website. Bij twijfel, stuur een berichtje via het contactformulier.