Trendkleur | Denimblauw

november 01, 2016


 

De laatste jaren zien we een opmars van blauwe tinten in het interieur. In 2017 wordt hier nog een andere kleur aan toegevoegd, namelijk denimblauw. Deze kleur is een licht gebleekte blauwtint met een vleugje grijs. Binnen deze kleur zijn ook weer diverse tinten beschikbaar waardoor er, samen met een volle donkerblauw, een compleet, trendy kleurenschema ontstaat. 


TIP
bij aankoop

Elke verfspecialist/-leverancier geeft deze kleur een andere benaming. Bij het kiezen van deze kleur let je daarom niet op de naam maar op de samenstelling van de tint; met name de aanwezige grijze hint.TIP
bijpassende accessoires

Heb jij al accessoires in deze kleur en wil je nu ook een muur of kastje in een bijpassende tint schilderen? Neem dan een serie kleurstaaltjes mee naar huis en bekijk in diverse lichtomstandigheden welke kleur verf het mooiste bij jouw decoratie staat.

Warmte toevoegen

Om te voorkomen dat je woning een kille uitstraling krijgt door al dat blauw kun je warmte toevoegen door middel van accessoires. Warme metalen, zoals goud, en natuurlijke materalen met veel structuur zoals hout, jute of leer passen mooi de denimblauwe kleurenreeks.

Combineren met je basiskleur

Welke basiskleur jij ook in je interieur hebt, blauw past hier vaak goed bij. Je kunt hierbij denken aan het veel geziene grijs of wit, maar vlak ook de in opmars zijnde taupe en beige tinten niet. Deze natuurlijke tinten zorgen voor een warme basis en sfeer en zijn te combineren met veel kleuren.


Denimblauw is verkrijgbaar in diverse tinten en kleurdieptes - allemaal met een vleugje grijs. Deze kleuren combineren mooi met warme metalen zoals goud (via Bloomingville)

Naast de combinatie met warme metalen kun je denimblauw ook combineren met natuurlijke materialen zoals hout, kurk en rotan. Door een variatie aan rijke structuren en materialen te gebruiken creëer je een trendy geheel.  (via Bloomingville)

 Hierboven zie je dat diverse vlakken en materialen dezelfde kleur hebben gekregen. De toepassing van deze lichtere tint van denimblauw is zeer gewaagd en opvallend maar geeft een ruimtelijk effect. (via Pureandoriginal)

Wat vind jij van deze trendkleur? Past deze in jouw interieur?
You Might Also Like

1 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog schrijf ik over interessante onderwerpen. Sommige inspirerende afbeeldingen heb ik gevonden op het wereldwijde web. Ik doe altijd mijn best om de juiste bron hierbij te vermelden. Staat jouw beeld op mijn blog en heb je dat liever niet? Laat het me weten dan pas ik het aan. --------- Juist wel jouw foto of product op mijn blog? Ga naar de pagina contact voor meer informatie en/of neem contact op via het contactformulier.

Disclaimer

At this blog I write about interesting things. Some pics at my blog aren't mine, I did find them at the worldwide web. I always do my best to mention the correct source. Is your picture at my blog and you prefer not to? Let me know then I will adjust it.