Dag van de Kleine Schrijver

december 09, 2016

In deze rubriek zet ik af en toe een 'Dag van...' in de spotlight. Gewoon omdat ik het een uniek, belangrijk, serieus, onzinnig of hilarisch initiatief vind maar altijd met een persoonlijke touch.

Zaterdag 10 december is het de Dag van de Kleine Schrijver 

Er zijn in Nederland vaan 'kleine schrijvers' en nee... dan heb ik het niet perse over letterlijk kleine personen die graag schrijven. Tot die groep zou ik wellicht ook kunnen behoren met mijn 1,63 - maar we zouden vele andere schrijfliefhebbers te kort doen als we die toepassing geven aan de term 'kleine schrijvers'.

Deze term omvat juist alle personen die af en toe iets schrijven, maar nooit een boek zouden publiceren in een grote oplage. In grotere lijn kunnen we ook bloggers die een klein publiek trekken tot 'kleine schrijvers' benoemen. Er zijn velen, die net als ik, bloggen omdat ze graag creatief bezig zijn met woorden en het fijn vinden om hun ei kwijt te kunnen. Het publiek is niet perse heel erg groot in verhouding met grote websites en blogs (daarom is iedere lezer en reactie ook zo welkom) maar dat is niet de hoofdzaak. Ben jij zo'n blogger of schrijver? Lees dan vooral nog even verder!


Ik als klein meisje - al ijverig aan het lezen en schrijven. Een letterlijke Kleine Schrijver dus.Boekenwurm

Wat ik met taal heb? Ik was nog erg jong toen ik begon met lezen en schrijven. Toen mijn oudere broer in groep 3 zat nam hij zijn leerboekjes mee naar huis - die ik daarna zorgvuldig doorwerkte. Ik begon dus al vroeg met lezen en schrijven. Overal waar maar letters op stond werd gelezen, van het pak hagelslag op de tafel tot aan het telefoonboek - letterlijk! (Ja, beetje raar - dat wel)

Ik was, zoals ze het zeiden, een echte boekenwurm. Het liefst had ik altijd een boek in de hand. Iedere week ging ik naar de bibliotheek, iedere woensdagmiddag haalde ik drie leesboeken en twee stripboeken en later in de week wisselde ik deze om als we met de schoolklas naar de bieb gingen. Op die manier verslond ik heel wat letters en ontstond mijn liefde voor woorden en taal. Zoiets is niet tijdelijk, het blijft kriebelen. Altijd moet er iets gelezen of geschreven worden!


Kleine schrijver in de spotlight

Op de Dag van de Kleine Schrijver is het daarom leuk om die personen die graag verhalen of gedichten schrijven maar ze niet publiceren voor groots publiek en ook kleine bloggers in de spotlight te zetten. Zo vergroten we elkaars waardering en bekendheid.
Welke 'kleine' blogs lees jij graag of ben jij ook een 'kleine schrijver'? 

Laat het me weten in de reacties hieronder of op mijn Facebook pagina.

Veel plezier met schrijven! 

You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog schrijf ik over interessante onderwerpen. Sommige inspirerende afbeeldingen heb ik gevonden op het wereldwijde web. Ik doe altijd mijn best om de juiste bron hierbij te vermelden. Staat jouw beeld op mijn blog en heb je dat liever niet? Laat het me weten dan pas ik het aan. --------- Juist wel jouw foto of product op mijn blog? Ga naar de pagina contact voor meer informatie en/of neem contact op via het contactformulier.

Disclaimer

At this blog I write about interesting things. Some pics at my blog aren't mine, I did find them at the worldwide web. I always do my best to mention the correct source. Is your picture at my blog and you prefer not to? Let me know then I will adjust it.