Mijn blog | Terugblik 2016

december 16, 2016

Het is eind december, het einde van het jaar nadert. Ik vind het een mooi moment om alvast een terugblik te doen op dit jaar. Vandaag lees je wat de hoogtepunten waren op bloggebied en zet ik enkele leuke artikelen op een rij. Heb jij iets gemist? Dan kun je dat nu alsnog lezen.


Wonen

Op mijn blog schrijf ik over de laatste trends op het gebied van wonen, decoreren, kleur en buitenleven. Deze artikelen zijn ter inspiratie, want jij bepaald natuurlijk zelf of een woontrend bij jou en je eigen interieur past. Ik vind het leuk om de inspirerende afbeeldingen die ik hiervoor vind met jou te delen en te combineren met relevante informatie en andere ideeën.

Op zoek naar een originele 'opberger' voor kinderspeelgoed, magazines, cadeaupapier of andere spullen? Dan is de papieren zak misschien iets voor jou. Ik kwam een aantal leuke designs tegen en zette ze op een rij. Artikel gemist? Lees het hier.
Er verschenen dit jaar enkele 'binnenkijkers' op mijn blog, maar deze is toch wel mijn favoriet! Ik maak er niet al te veel woorden aan vuil, kijk zelf maar:  Binnenkijken | Zandstenen zuilen en traditionele tegels

Natuurlijke materialen zien we steeds vaker in het interieur, zo ook Rotan. Niks jaren zeventig! Wat je ermee kunt doen? lees het hier: Woontrend | Rotan in je interieur

In het voorjaar en de zomer schrijf ik graag artikelen over het buitenleven, met fijne tuin en balkoninspiratie. Ik plaatste enkele leuke buiten, weekend ideeen online maar schreef ook een artikel over de mooiste buitenkeukens. Ik heb er nu al weer zin in! Lees het artikel hier: Tuininspiratie | De mooiste buitenkeukens

 

Maken

Naast inspirerende DIY tutorials van andere blogs heb ik dit jaar ook enkele eigen DIY ideeën gemaakt en online gezet. Ook zette ik weer enkele creatievelingen in de spotlight, zoals Ilona Bruins met haar Verhalen in Stof en liet enkele van mijn eigen creatieve projecten zien.

Begin dit jaar was ik helemaal in de 'doodle-mood'. Ik werkte enkele schetsen uit van de zomervakantie en begon met het verzamelen van materialen voor een travel-artjournal. Wat ik deed kun je hier lezen: Artjournal | Materialen verzamelen

Binnen enkele simpele stappen heb jij dit eenvoudige cadeautje klaar, bekijk de stap voor stap handleiding. Niet alleen leuk om weg te geven, maar ook voor in je eigen interieur. Lees het artikel hier: DIY | Washi waxinelichtjes
Nog een cadeau-idee: Weinig origineel zo'n fles wijn of port. Daarom pakte ik deze in in een keukendoek. Bekijk de stap voor stap werkwijze hier: DIY | Wijnfles inpakken

Leven

Dit jaar verschenen er meer persoonlijke artikelen online dan het in mijn eerste blogjaar. Zo schrijf ik, sinds eind vorig jaar, over mijn gezondheid en het gebrek daaraan. In de 'Hey, how's life' artikelen lees je af en toe updates, over wat ik uitspook en hoe het met mij persoonlijk gaat. Lees bijvoorbeeld Hey, how's life | De cursor knippert.

  
Het accepteren en leren leven met een chronische ziekte is een proces. Tijdens deze zoektocht kwam ik dit jaar veel nuttige informatie tegen en heb deze, samen met eigen ervaringen, willen delen met andere personen. Het doel ervan is om herkenning te creëren voor personen die hier ook mee zitten en begrip aan te wakkeren bij anderen.

Enkele artikelen die ik schreef dit jaar:
  • De lepeltheorie: Dit artikel is echt massaal bekeken en een ware aanrader en hulp voor het ontwikkelen van begrip bij een chronische ziekte.
  • Chronisch ziek | Zoek je grenzen : Een informatieve, driedelige serie over het opzoeken, passeren en verleggen van je eigen grenzen
  • Chronisch ziek | Postief blijven: Een informatieve, driedelige serie over hoe je positief kunt blijven ondanks dagelijkse pijn, vermoeidheid en negatieve opmerkingen
  • Fibromyalgie en fibrofog: Vergeetachtigheid, niet op woorden kunnen komen en gebrek aan concentratievermogen. Dat zijn dingen die ook bij een chronische ziekte horen. Ik schreef een artikel over dit verschijnsel: Fibrofog

Maar, ik ben natuurlijk meer dan mijn chronische ziekte; en dat lees je ook op mijn blog:

Tegenwoordig lijkt er voor voor alles wel een speciale dag in het leven geroepen te zijn. Sommige dagen zijn lokaal, andere nationaal, internationaal of uitsluitend commercieel. In deze rubriek zet ik af en toe een 'Dag van...' in de spotlight.  Gewoon omdat ik het een uniek, belangrijk, serieus, onzinnig of hilarisch initiatief vind maar altijd met een persoonlijke touch. Zo schreef ik een artikel over de Dag van De Olifant waarbij ik eigen foto's plaatste.

Dit voorjaar gingen manlief en ik naar Lissabon. Ik schreef geen typisch reisblog met onze ervaringen of voor de hand liggende bezienswaardigheden, maar een ander kenmerk van deze Portugese hoofdstad - azulejos. Reizen | Azulejos: Portugese Tegels

Terugblik over 2016 en een glimp van 2017

Al met al is er dus weer een mooie variatie aan artikelen online verschenen. Het is een mix van inspiratie en persoonlijke artikelen. Dit jaar heb ik ook enkele samenwerkingen mogen doen, deze zoek ik altijd zorgvuldig uit waarbij ik het belangrijk vind om een leuk, inspirerend artikel te schrijven. Zoals je in mijn persoonlijke terugblik nog zal lezen zat het niet allemaal mee waardoor er een periode niet tweewekelijks een artikel online kwam. Gemiddeld verschijnt er nu eenmaal per week een blog, soms twee.

In 2017 ga ik lekker door met schrijven, er zijn volop mooie dingen om over te schrijven. Op ieder gebied - Wonen, Maken en Leven - kun je ook volgend jaar weer wekelijks artikelen vinden op mijn blog. Ik zie je graag terug en wens je veel leesplezier! Je kunt mijn blog ook volgen via Facebook of Bloglovin.

You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog schrijf ik over interessante onderwerpen. Sommige inspirerende afbeeldingen heb ik gevonden op het wereldwijde web. Ik doe altijd mijn best om de juiste bron hierbij te vermelden. Staat jouw beeld op mijn blog en heb je dat liever niet? Laat het me weten dan pas ik het aan. --------- Juist wel jouw foto of product op mijn blog? Ga naar de pagina contact voor meer informatie en/of neem contact op via het contactformulier.

Disclaimer

At this blog I write about interesting things. Some pics at my blog aren't mine, I did find them at the worldwide web. I always do my best to mention the correct source. Is your picture at my blog and you prefer not to? Let me know then I will adjust it.