Nostalgie met de Top 2000

december 26, 2016Over het algemeen vind ik december niet zo'n leuke maand. Met allemaal mensen om je heen die rennen en vliegen, dingen moeten en leuk moeten doen. Nee, ik doe daar niet aan mee... Maar, vanaf 25 december tot het einde van het jaar komt daar altijd een lichtpuntje. Een aaneenschakeling van lichtpuntjes wel te verstaan, vooral naarmate de week vordert. Jawel... het is weer tijd voor de Top 2000.

Stukje nostalgie
Uit nostalgische redenen vind ik dit erg leuk, en gelukkig ben ik niet de enigste. Thuis staat de radio de hele dag aan en wordt het geluidsniveau opgeschaald als er een favoriet nummer voorbij komt.

Dit doet me denken aan heel wat jaren geleden, je herkent het misschien wel... Lekker op je slaapkamer je eigen ding doen en muziek luisteren, tot er plotseling een leuk liedje voorbij komt. Je rent naar de hoek van de kamer waar je radio staat om razendsnel twee knoppen in te drukken om daarmee het liedje op een cassettebandje op te nemen. En dan balen als de DJ er doorheen zit te praten, haha!

Gauwe Ouwe en speciale nummers
Dat is nu natuurlijk niet meer zo, tegenwoordig heb je op internet altijd en overal toegang tot alle muziek. Maar toch heeft het wat om plotseling een mooi nummer te horen; een liedje die je al een hele tijd niet meer gehoord hebt, die je misschien vergeten was, eentje waar je een speciale herinnering aan hebt, Gauwe Ouwe en dergelijke. En dat is precies wat er met de Top 2000 gebeurd.

Naarmate de dagen vorderen en we de echte top naderen wordt de spanning opgebouwd, de frequentie van mooie nummers wordt verhoogd. De drang om aldoor de radio aan te hebben groeit, je zou toch eens een favoriet nummer kunnen missen. Op internet kijken of je een mooi uur krijgt. Balen als je in de auto zit en je je plaats van bestemming hebt bereikt... Dat is de Top 2000.


Ja, ik hou er van. Maar goed, er is weer een mooi nummer op de radio, het volume gaat een tikkie omhoog en ik ga ervan genieten. Jij ook??
You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog lees je informatieve artikelen, persoonlijke blogs en nuttige tips over wonen, creatieve projecten en leven met een chronische ziekte. Deze blog heeft geen winstoogmerk, geen commerciële inslag en geen ambitie tot influencer.

Disclaimer

Alle gebruikte foto's en teksten zijn zorgvuldig door mij samengesteld. Zonder toestemming content overnemen wordt niet op prijs gesteld. Delen mag wel, met vermelding van en link naar deze website. Bij twijfel, stuur een berichtje via het contactformulier.