Vakantie | Resetten op Lanzarote

december 13, 2016

Zonder dat ik het zelf door had was ik er erg aan toe... eventjes weg, er tussenuit. Dat gevoel ken je waarschijnlijk wel. Negen van de tien keer kan dat op zijn moment helemaal niet. Iets met dagelijks leven, werken, afspraken, beperkt aantal vrije dagen, we moeten door en dergelijke. Maar dit keer ging het wel. Drie weken geleden vertrokken we voor een weekje zon. En wat was dat lekker!

Dit jaar waren we niet weg geweest in de zomer, maar we wilden nog wel graag eventjes weg. Eind november, je hebt een week en je wilt mooi weer... waar ga je dan naar toe? Het werd Lanzarote, voor de eerste keer naar een Canarisch eiland.


Zonder je te vervelen met te veel vakantieverhalen.... het was heerlijk! We zaten in Playa Blanca op loopafstand van een klein centrum en met wat extra stappen aan de boulevard van dit gezellige stadje. Vanaf de haven van deze plaats kun je met een veerboot over naar een ander eiland, Fuerteventura, waar je aankomt in de plaats Corralejo. Wij vonden dit erg leuk om te doen en hebben daar ook een auto gehuurd om een groot gedeelte van het eiland te bekijken.

Ook op Lanzarote hebben we een aantal dagen een auto gehuurd om een aantal plaatsen, uitkijkpunten en het Timanfaya National Park te bekijken. Dat laatste biedt een mooi kijkje op het vulkaaneiland, met de lavavelden en kraters. De nog bestaande magmakamer geeft nog zoveel hitte af dat er zelfs permanent op gebarbecued wordt. Dat moesten we natuurlijk even testen in het restaurant aldaar.
Met 'ons' fiatje 500 konden we fijn het hele eiland ontdekken.
Een nadere blik op het vulkaangebied in Timanfaya National Park.

Ook kwamen we in een dorp, Teguise, waar we een grote markt wilden bezoeken, bij toeval op een groot 'foodfestival'. Met een glas wijn liepen we tussen het grote aantal kraampjes waar je bij lokale grote en kleine restaurants de heerlijkste tapas kon kopen. Zonnetje, wijntje, lekker eten, leuke omgeving... ja hoor! Wij vermaakten ons prima!

Een ander hoogtepunt was ons ritje naar de Papagayo stranden. Het was al wat later op de middag en we besloten bij een strandtent wat te gaan eten. Ik kan er veel over zeggen, maar de foto's zeggen genoeg, denk ik.

Ook van de kleine dingen kan ik enorm genieten. Zet mij 's ochtends in het zonnetje, met een kopje thee en een boek en ik ben blij. Menig ochtend heb ik zo, heerlijk rustig, kunnen opstarten zo vlak voor of na een uitgebreid ontbijt met z'n tweetjes.

In Teguise stuitten we bij bij toeval op een groot 'foodfestival', lekker aansluiten dan maar!


Hoewel het al eind november was, was het echt heerlijk weer. Dat doet ook een hoop goed!

Dat het weer en het klimaat veel invloed heeft op hoe je je voelt merkte ik enorm. De zon en warme, droge lucht deed mij echt heel goed. Ik kon iedere dag een stuk verder lopen en hoewel ik wel last had van pijnlijke voeten, was die pijn de volgende dag weer verdwenen! Ook aan andere dingen merkte ik dat ik echt veel baat heb bij een dergelijk klimaat.

Weer thuisgekomen brengt dat natuurlijk weer enige discussie op gang die ik al eerder beschreven heb op mijn blog. Misschien moeten we toch maar eens goed gaan nadenken en kijken wat de mogelijkheden zijn... ooit...  (wil je weten waar ik het over heb? Lees dan vooral deze blog nog even: Waarom ga je niet emirgreren?)

Voor nu voelt het alsof de resetknop even ingedrukt is, kan er weer tegenaan voor een poosje. Met positief denken en beweging probeer ik dat zo lang mogelijk vast te houden. Ben benieuwd hoe lang het duurt....Voor nu... veel liefs en een positieve groet!
You Might Also Like

1 reacties

  1. U heeft inderdaad een mooi stukje gebied uitgekozen om op vakantie te gaan! Wij raden mensen ook altijd aan om een auto te huren om zo het eiland te ontdekken, want dat vind ik de leukste manier! De andere canarische eilanden zijn ook zeker aan te raden. Ik zelf ben heel groot fan van Tenerife en la palma.

    BeantwoordenVerwijderen

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog lees je informatieve artikelen, persoonlijke blogs en nuttige tips over wonen, creatieve projecten en leven met een chronische ziekte. Deze blog heeft geen winstoogmerk, geen commerciële inslag en geen ambitie tot influencer.

Disclaimer

Alle gebruikte foto's en teksten zijn zorgvuldig door mij samengesteld. Zonder toestemming content overnemen wordt niet op prijs gesteld. Delen mag wel, met vermelding van en link naar deze website. Bij twijfel, stuur een berichtje via het contactformulier.