Quote Story | Ongeluk in een klein hoekje

februari 20, 2017

Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk dus overal. Deze quote gaat zeker op voor de hoofdrolspeelster in deze Quote Story. Lees mee wat ik enkele weken geleden meemaakte in de bus.

 
Terwijl de chauffeur nog even een dot gas geeft neemt hij ook meteen een stoeprandje mee. Mocht je, op zo'n moment minder stabiel zitten of staan dan ben je verzekerd van een lancering door de bus. Vandaag was zo'n dag. Niet voor mij, maar voor een mevrouw die samen met mij op een, toch wel, te krap bankje kwam zitten. 

Ik merk aan haar wankele positie dat ze slechts een half zitvlak kan gebruiken, maar verder opschuiven richting raam kan ik ook niet. Dus we moeten het er maar mee doen. En jawel, precies op dat moment gebeurt de hierboven beschreven situatie. Een hoekje van de stoeprand zorgt voor een onverwachte hobbel en lanceert mevrouw van haar stoeltje. Ze probeert de stang voor zich vast te grijpen en ik pak in een reflex haar arm vast die toch al in mijn zij zat. Gelukkig voor haar kunnen we hierdoor net voorkomen dat ze met tasje en al op de vloer ligt. Natuurlijk morren we wat op de chauffeur en lachen er samen om.

Een mooi moment voor mevrouw om meteen te vertellen dat het wel een heel ongelukkig tijdstip zou zijn om een haar been te breken. Ze heeft net haar laatste werkdag voor de vakantie afgerond en is op weg naar haar dochter. Over twee dagen gaat ze met haar man, dochter en kleinzoon naar Florida. Ze gaat haar vader bezoeken die er al enkele jaren woont.

Naast een bezoek aan Disneyland staat er deze keer nog iets bijzonders op het programma. Mevrouw gaat namelijk voor het eerst haar twee halfzussen ontmoeten. Die wonen niet in de buurt van hun vader maar vliegen speciaal voor deze gelegenheid ook naar zonnig Florida, een mooi verhaal.

Ik vertel haar iets over een aanstaande reis met onbekende bestemming met mijn werk. Dit schept een band; het moedigt haar aan om nog iets persoonlijks te vertellen over haar kleinzoon die ook meegaat op reis. Het is niet het kind van haar dochter maar van haar zoon. Door omstandigheden kunnen de ouders niet voor het kleine jongetje zorgen en is het onder toezicht gesteld van mevrouw. Dan denk je oma te zijn maar krijg je in plaats daarvan zelf de complete zorg voor het kind op je. Een moeilijke situatie, ik heb respect voor haar.

En mevrouw? Een lancering door de bus, een half levensverhaal en grootse plannen verder en ze zit met een grote glimlach naast me. Ze heeft vakantie en heeft er zin in!

You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog schrijf ik over interessante onderwerpen. Sommige inspirerende afbeeldingen heb ik gevonden op het wereldwijde web. Ik doe altijd mijn best om de juiste bron hierbij te vermelden. Staat jouw beeld op mijn blog en heb je dat liever niet? Laat het me weten dan pas ik het aan. --------- Juist wel jouw foto of product op mijn blog? Ga naar de pagina contact voor meer informatie en/of neem contact op via het contactformulier.

Disclaimer

At this blog I write about interesting things. Some pics at my blog aren't mine, I did find them at the worldwide web. I always do my best to mention the correct source. Is your picture at my blog and you prefer not to? Let me know then I will adjust it.