Lancering naar Florida

februari 20, 2017
Terwijl de chauffeur nog even een dot gas geeft neemt hij ook meteen een stoeprandje mee. Mocht je, op zo'n moment minder stabiel zitten of staan dan ben je verzekerd van een lancering door de bus. Vandaag was zo'n dag. Niet voor mij, maar voor een mevrouw die samen met mij op een, toch wel, te krap bankje kwam zitten. 

Ik merk aan haar wankele positie dat ze slechts een half zitvlak kan gebruiken, maar verder opschuiven richting raam kan ik ook niet. Dus we moeten het er maar mee doen. En jawel, precies op dat moment gebeurt de hierboven beschreven situatie. Een hoekje van de stoeprand zorgt voor een onverwachte hobbel en lanceert mevrouw van haar stoeltje. Ze probeert de stang voor zich vast te grijpen en ik pak in een reflex haar arm vast die toch al in mijn zij zat. Gelukkig voor haar kunnen we hierdoor net voorkomen dat ze met tasje en al op de vloer ligt. Natuurlijk morren we wat op de chauffeur en lachen er samen om.

Een mooi moment voor mevrouw om meteen te vertellen dat het wel een heel ongelukkig tijdstip zou zijn om een haar been te breken. Ze heeft net haar laatste werkdag voor de vakantie afgerond en is op weg naar haar dochter. Over twee dagen gaat ze met haar man, dochter en kleinzoon naar Florida. Ze gaat haar vader bezoeken die er al enkele jaren woont.

Naast een bezoek aan Disneyland staat er deze keer nog iets bijzonders op het programma. Mevrouw gaat namelijk voor het eerst haar twee halfzussen ontmoeten. Die wonen niet in de buurt van hun vader maar vliegen speciaal voor deze gelegenheid ook naar zonnig Florida, een mooi verhaal.

Ik vertel haar iets over een aanstaande reis met onbekende bestemming met mijn werk. Dit schept een band; het moedigt haar aan om nog iets persoonlijks te vertellen over haar kleinzoon die ook meegaat op reis. Het is niet het kind van haar dochter maar van haar zoon. Door omstandigheden kunnen de ouders niet voor het kleine jongetje zorgen en is het onder toezicht gesteld van mevrouw. Dan denk je oma te zijn maar krijg je in plaats daarvan zelf de complete zorg voor het kind op je. Een moeilijke situatie, ik heb respect voor haar.

En mevrouw? Een lancering door de bus, een half levensverhaal en grootse plannen verder en ze zit met een grote glimlach naast me. Ze heeft vakantie en heeft er zin in!

You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Ik ben geen blogger of influencer, maar een grafisch vormgever en tekstschrijver. Vanuit dit oogpunt schrijf ik artikelen op wonen, maken en leven. Deze website heeft geen winstoogmerk of commerciële inslag. Met het bekijken van deze website ga je automatisch akkoord met het gebruik van de standaard cookies van Blogger (onderdeel van Google). Meer informatie over cookies en de privacy lees je hier

Disclaimer

Alle gebruikte foto's en teksten zijn zorgvuldig door mij samengesteld. Zonder toestemming content overnemen wordt niet op prijs gesteld. Delen mag wel, met vermelding van en link naar deze website. Bij twijfel, stuur een berichtje via het contactformulier.