Hey, How's Life? | De confrontatie

maart 04, 2017

Eerder las je al dat b-creative, het reclamebureau waar ik al tien jaar werk, dit jaar een jubileum viert. Ter ere van die twintig jaren vol creativiteit en activiteit vonden mijn werkgevers het een mooi moment om dit met het hele team en partners te vieren. Wat dit exact zou zijn was natuurlijk een verrassing maar druppelsgewijs kregen we meer informatie. Zo hoorden we dat onze inentingen en paspoort up-to-date en lang genoeg houdbaar moest zijn, we zouden vijf dagen onderweg zijn en we wisten voor welke temperaturen we onze koffer moesten pakken.

Dus zo stonden we vorige week donderdag, met 19 personen, in alle vroegte klaar om naar Schiphol te gaan. Daar hoorden we wat de bestemming zou zijn... Marrakech! Ik zal je niet vervelen met allerlei reisverhalen maar we hebben dingen gezien en gedaan die we anders nooit zouden doen of zien. We hebben op de mooiste, verborgen locaties gegeten; in een super-de-luxe hotel geslapen; met gids door de soek, de grote overdekte markt in de binnenstad, gedwaald; op een kameel gezeten zijn we naar een bedoeïenkamp gebracht voor een unieke avond en overnachting; met een zip-wire over een diep ravijn en dergelijke.

De confrontatie

Het was ons in november, met onze trip naar Lanzarote, al erg opgevallen. Maar ook hier, deze paar dagen in Marokko, voelde ik me erg goed. Ik had veel meer energie, minder pijn en ik kon veel meer doen. We hebben enkele uren rondgewandeld, iets wat me momenteel thuis niet meer lukt. Natuurlijk had ik er last van maar na een warm bad en wat rust was die diepe spierpijn en kramp weg! Ik heb bewust niet alle activiteiten meegedaan omdat ik weet dat dit te veel is en gedeeltelijk liep ik op adrenaline maar toch... Wat een contrast met het leven in het Nederland waar het herstel vaak enkele dagen duurt en ik maar een activiteit per dag kan doen.


Ik moet dus de conclusie trekken dat met het achteruitgaan van mijn gezondheid in Nederland het verschil en het voordeel steeds groter wordt in een warm, droog klimaat. Dit viel natuurlijk niet alleen mij op. Mijn man merkt dit logischerwijs erg snel op. Maar ook mijn werkgever en collega's waren verbaasd over de energieke en ondernemende Afina; die hadden ze al een poosje niet gezien. Ja, ook al waren het maar enkele dagen; in een dergelijk klimaat komt mijn ware ik weer naar boven.

Deze feiten zijn voor mij dit keer een grote confrontatie met mezelf. Het idee komt dan ook steeds vaker bovendrijven om toch maar eens de stoute schoenen aan te trekken en een periode in het buitenland te wonen en werken. Of dat wat wordt? Ik houd je op de hoogte!
You Might Also Like

2 reacties

 1. Och.. deze had ik helemaal gemist! (er staat geen datum bij? Maar ik ga ervan uit dat je dit in de koude wintermaanden hebt geschreven)
  Wat opvallend dat zelfs je collega's het verschil zagen.

  Ik heb in het warme buitenland inderdaad minder last, maar ook minder stress en minder dingen die ik moet doen. Dat helpt volgens mij ook.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit was begin maart, aan het eind van de winter dus ;) Het schema van deze trip met collega's zat vrij vol, ik heb niet alles mee kunnen doen. Dus toch het warme klimaat in combinatie met adrenaline, denk ik - haha. Ik vond het wel prettig dat mijn collega's ook een het grote verschil zien. Iet met begrip vergroten ;)

   Verwijderen

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog lees je informatieve artikelen, persoonlijke blogs en nuttige tips over wonen, creatieve projecten en leven met een chronische ziekte. Deze blog heeft geen winstoogmerk, geen commerciële inslag en geen ambitie tot influencer.

Disclaimer

Alle gebruikte foto's en teksten zijn zorgvuldig door mij samengesteld. Zonder toestemming content overnemen wordt niet op prijs gesteld. Delen mag wel, met vermelding van en link naar deze website. Bij twijfel, stuur een berichtje via het contactformulier.