Dag van de ... Dans

april 28, 2017


29 april is het de Internationale Dag van de Dans
Het is dus bij voorbaat al een vrolijke dag! Want of je nou goed kunt dansen of niet, als je er helemaal voor gaat wordt je vanzelf blij. Je kunt alle zorgen even helemaal loslaten en wordt er echt gelukkiger van. Bovendien is de beweging goed voor je gezondheid, dus in plaats van met tegenzin naar de sportschool gaan, kun je ook lekker gaan dansen.

Eind oktober trok ik de dansschoenen weer uit de kast


Eén, Twee, Cha-Cha-Cha
Toen ik in oktober 2015 de diagnose fibromyalgie kreeg (hoe dat ging lees je in deze blog) besefte ik  ook meteen dat ik extra moeite moest doen om juist in beweging te blijven. Eerder had ik al een poging tot hardlopen gedaan, maar dat was geen succes; dat verergerde mijn klachten enorm. Ook bal- en teamspelen zijn niet voor mij weggelegd. Maar gelukkig ging er een lampje branden.

Jaren daarvoor zaten V. (mijn man) en ik op stijldansen. Met veel plezier leerden we de danspasjes van de klassieke ballroom en enkele Latijnse dansen. Doordat we een periode ons gingen focussen op het leren van gebarentaal stopten we met deze wekelijkse lessen.

De roep om extra beweging gaf ons het zetje wat nodig was om weer opnieuw te beginnen met dansen. We schreven ons direct in bij een dansschool en we konden meteen instromen. Sindsdien, al ruim anderhalf jaar dus, gaan wij bijna wekelijks naar dansles. We warmen op met een lekkere Quickstep, gaan los op de Jive, verkijken ons op de Tango, zwieren met de Engelse Wals en dergelijke. Het meeste lol hebben we met de Cha-Cha-Cha. Het tempo, de pasjes en de muziek vinden we gewoon geweldig om te doen.


Begin de dag...
Het is een nobel streven, iedere week naar dansles. Helaas lukt het niet om wekelijks de lessen te volgen. Mijn gezondheid zit mij te vaak in de weg. Vaak ben ik te moe, heb ik te veel pijn of last van andere ongemakken die voor mij beslissen dat ik de deur niet uit kan gaan. Desondanks blijf ik dansen, daar heb ik geen dansles voor nodig. Als het even gaat draai ik de volumeknop van de radio hoger en ga ik even los. Ook leuk voor de overburen die mij dan zien 'rondhupsen', hebben die ook weer hun lolletje gehad, haha.

Het is zoals het gedichtje uit mijn poëziealbum van vroeger waar ik deze blog mee afsluit:
--------------------
In deze rubriek zet ik af en toe een 'Dag van...' in de spotlight. Gewoon omdat ik het een uniek, belangrijk, serieus, onzinnig of hilarisch initiatief vind maar altijd met een persoonlijke touch.

Eerder las je al:
Dag van de Kleine Schrijver
Dag van de Talen
Dag van de Olifant
Dag van het Sprookje

You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog lees je informatieve artikelen, persoonlijke blogs en nuttige tips over wonen, creatieve projecten en leven met een chronische ziekte. Deze blog heeft geen winstoogmerk, geen commerciële inslag en geen ambitie tot influencer.

Disclaimer

Alle gebruikte foto's en teksten zijn zorgvuldig door mij samengesteld. Zonder toestemming content overnemen wordt niet op prijs gesteld. Delen mag wel, met vermelding van en link naar deze website. Bij twijfel, stuur een berichtje via het contactformulier.