Decoratietrend | Keramiek

april 10, 2017

Je zag het al eerder voorbij komen, in de preview van Scandinavian Living no.3.... Keramiek! Als jij houdt van trendy decoratie in je interieur kun je er niet omheen. Accessoires gemaakt van dit materiaal zijn weer helemaal terug van weggeweest. Een mooi servies, geglazuurde tegels, vazen en dergelijke verdienen echt een plek in jouw huis.

Deze afbeelding van Broste laat zien dat je met een verzameling van diverse items van keramiek een mooie uitstalling kan maken.
Vazen en potten van keramiek in verschillende kleuren en vormen kun je mooi combineren. Via Bloomingville
Keramiek is eigenlijk een verzamelbegrip voor producten die van gebakken klei zijn gemaakt, zoals aardewerk, porselein en steengoed. De klei wordt opgegraven, gedroogd, gezeefd en weer vermengd met water voordat het bruikbaar is voor verdere verwerking. Om goede eigenschappen te krijgen voor het verwerken van de klei worden er daarnaast diverse materialen bijgevoegd. Als je klei met de hand opbouwt heb je namelijk andere toevoegingen nodig dan de fijne klei die nodig is voor de vaak geziene draaischijf. Als de gewenste vorm is gemaakt, wat best moeilijk is, moet het object eerst drogen. Daarna wordt de accessoire gebakken, geglazuurd en afgebakken. Al met al een heel bewerkingsproces alvorens je deze mooie producten af hebt.


En jij? Heb jij keramiek in huis?

You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog lees je informatieve artikelen, persoonlijke blogs en nuttige tips over wonen, creatieve projecten en leven met een chronische ziekte. Deze blog heeft geen winstoogmerk, geen commerciële inslag en geen ambitie tot influencer.

Disclaimer

Alle gebruikte foto's en teksten zijn zorgvuldig door mij samengesteld. Zonder toestemming content overnemen wordt niet op prijs gesteld. Delen mag wel, met vermelding van en link naar deze website. Bij twijfel, stuur een berichtje via het contactformulier.