Decoratietrend | Keramiek

april 10, 2017

Je zag het al eerder voorbij komen, in de preview van Scandinavian Living no.3 (die nu in de winkel ligt)... Keramiek! Als jij houdt van trendy decoratie in je interieur kun je er niet omheen. Accessoires gemaakt van dit materiaal zijn weer helemaal terug van weggeweest. Een mooi servies, geglazuurde tegels, vazen en dergelijke verdienen echt een plek in jouw huis.

Deze afbeelding van Broste laat zien dat je met een verzameling van diverse items van keramiek een mooie uitstalling kan maken.
Het is mooi om in je servies te variëren en gebruik te maken van handgemaakte keramiek producten, zoals deze van Hear Hear


Deze zag je al eerder op mijn blog, maar ik blijf ze geweldig vinden: deze theepotten van Gurli Elbaekgaard.

Behalve praktische gebruiksvoorwerpen kun je ook decoratieve kunstitems neerzetten Via Heimelig
Ook in de badkamer is deze keramiektrend terug te vinden, met deze strakke waskommen van Cielo Via archiproducts

Een hangende lamp van keramiek is misschien niet waar je in eerste instantie aan denkt, maar het is wel apart. Via themethodcase

Vazen en potten van keramiek in verschillende kleuren en vormen kun je mooi combineren. Via Bloomingville

Keramiek is eigenlijk een verzamelbegrip voor producten die van gebakken klei zijn gemaakt, zoals aardewerk, porselein en steengoed. De klei wordt opgegraven, gedroogd, gezeefd en weer vermengd met water voordat het bruikbaar is voor verdere verwerking. Om goede eigenschappen te krijgen voor het verwerken van de klei worden er daarnaast diverse materialen bijgevoegd. Als je klei met de hand opbouwt heb je namelijk andere toevoegingen nodig dan de fijne klei die nodig is voor de vaak geziene draaischijf. Als de gewenste vorm is gemaakt, wat best moeilijk is, moet het object eerst drogen. Daarna wordt de accessoire gebakken, geglazuurd en afgebakken. Al met al een heel bewerkingsproces alvorens je deze mooie producten af hebt.


En jij? Heb jij keramiek in huis?

You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog schrijf ik over interessante onderwerpen. Sommige inspirerende afbeeldingen heb ik gevonden op het wereldwijde web. Ik doe altijd mijn best om de juiste bron hierbij te vermelden. Staat jouw beeld op mijn blog en heb je dat liever niet? Laat het me weten dan pas ik het aan. --------- Juist wel jouw foto of product op mijn blog? Ga naar de pagina contact voor meer informatie en/of neem contact op via het contactformulier.

Disclaimer

At this blog I write about interesting things. Some pics at my blog aren't mine, I did find them at the worldwide web. I always do my best to mention the correct source. Is your picture at my blog and you prefer not to? Let me know then I will adjust it.