Een kijkje op ons balkon

mei 30, 2017

Als je in regio Rotterdam woont dan is er een grote kans dat je geen tuin hebt maar, net als wij, een balkon. We hebben geen mooie kozijnen en ook het uitzicht op de buren om ons heen is niet altijd even gezellig (hoewel wij geen klagen hebben aangezien er alsnog veel groen en natuur in de tuintjes bij de onderburen te vinden is). Toch hou ik er van om buiten te zitten en te genieten van de zon. Daarnaast word ik ook erg blij van mooie bloemen een gezelligheid. Reden genoeg dus om van de beperkte buitenruimte die we hebben het beste te maken.Afgelopen zomer hebben we geïnvesteerd in een nieuwe balkonvloer. De lelijke, standaard dertig bij dertig stoeptegels zijn nu vervangen door enorme, keramische terrastegels die de hele breedte van het balkon bedekken. Hierdoor lijkt en is het balkon een stuk ruimer geworden. Je kunt je vast voorstellen dat we er erg blij mee zijn!

Natuurlijk kun je mooie bloempotten neerzetten om meer groen en kleur te creëren. Maar vergeet ook de wanden niet. Die van ons waren saai, grijs en net wat te laag. Wij hebben een pergola op maat gemaakt waarin klimplanten hun werk kunnen doen, een vogelhuisje hangt en een zak met fleurige bloemen. Zo zorg je voor groen op hoogte. Dit staat leuk in ieder seizoen!Wij hebben ook veel plezier van onze bloembakken die over de balkon reling hangen. We hebben een lang, smal balkon en daardoor niet veel ruimte om op de grond dingen neer te zetten. Die groene bak die je op de foto ziet staat er tijdelijk, deze komt van een ander balkon maar wordt ieder jaar - vanwege een mooi bloeiende blauwe druif even in de spotlight gezet.

De planten die over de balkonrand te hangen breken die lange, saaie balustrade op. Bovendien is het ook een leuk uitzicht als je op het balkon zit. Zelfs vanuit de woonkamer zien we de gekleurde bloemen die aan de balustrade hangen.Een andere eigenschap van wonen in deze regio is vaak de beperkte opbergruimte. Hier hebben wij ook 'last' van. Om die reden hebben we een houten kastje op het balkon staan met daarin onze buitenspullen zoals tuinaarde, potjes en dergelijke. Pas geleden heeft het kastje een transformatie ondergaan: het houten bovenblad is verhoogd en vervangen door een grote vloertegel die over was. Hierdoor hebben we nu aan de zijkant ruimte voor onze lelijke maar comfortabele kunststof stoelen.Je hebt het al eerder gezien op deze blog, we hebben een nestkastje voor koolmezen op ons balkon hangen. En hoe leuk is dat... ook dit jaar hebben ze het kastje weer gevonden en met succes een nestje grootgebracht. Het is zo gezellig om die kleine beestjes vol ijver af en aan te zien vliegen om voor hun jongen te zorgen. Twee weken geleden zijn ze uitgevlogen, helaas hebben we het niet gezien. Maar het is een hele geruststelling dat er weer een nestje goed en veilig is opgevoed in ons nestkastje.
Op dit moment vliegt er regelmatig weer een koolmeesje het huisje in met pluizig materiaal, misschien komt er dus zelfs wel een tweede leg!


Met mooi, zomers weer genieten we dan ook volop van ons balkon. Vorig jaar heb ik meerdere dagen lekker buiten kunnen werken. Onder een parasol, met heerlijke temperaturen - net als vorige week. Dat bevalt prima!


Wat zijn jouw hoogtepuntjes in jouw tuin of balkon?

You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog lees je informatieve artikelen, persoonlijke blogs en nuttige tips over wonen, creatieve projecten en leven met een chronische ziekte. Deze blog heeft geen winstoogmerk, geen commerciële inslag en geen ambitie tot influencer.

Disclaimer

Alle gebruikte foto's en teksten zijn zorgvuldig door mij samengesteld. Zonder toestemming content overnemen wordt niet op prijs gesteld. Delen mag wel, met vermelding van en link naar deze website. Bij twijfel, stuur een berichtje via het contactformulier.