Mijn souvenirs | Mini tajine uit Marrakech

juni 16, 2017

Wij houden ervan om praktische en decoratieve souvenirs mee te nemen van onze vakantiebestemmingen. Geen typische, kneuterige items, maar mooie spullen die ook nog eens passen in ons interieur. Zo heb je nog lang een fijne herinnering aan je reis in plaats dat het na drie maanden in de kast verdwijnt. Ik vind het leuk om af en toe zo'n souvenir met je te delen.
Mini tajine uit Marrakech
Als je naar Marokko gaat kom je er niet onderuit; je zult vroeg of laat kennis maken met de tajine. Een tajine is een Marokkaanse stoofpot, traditioneel van aardewerk. Je kunt er heerlijke gerechten mee maken. Door de vorm van het deksel verdampt het vocht niet en kan de smaak rustig intrekken in de groenten en het vlees.

Ook wij hebben, tijdens ons lang weekend naar Marrakech - begin dit jaar - genoten van een variatie aan tajines. De heerlijkste geuren, smaken en kleuren zijn de revue gepasseerd. Toen we tijdens onze laatste dag in de stad een mini tajine tegenkwamen wilden we deze dan ook graag meenemen. Niet zozeer om zelf in te koken, maar wel om een leuke herinnering aan deze reis te hebben.

Het potje, ik heb wit gekozen omdat dat mooi staat in mijn keuken, staat nu op het aanrecht. Samen met een aardewerken serveerplankje uit Lissabon. Ik ben er nog dagelijks blij mee en bewaar er mijn knoflookjes in. Weer een praktisch, decoratief en leuk souvenir.Wat is jouw laatste of favoriete souvenir?


You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog lees je informatieve artikelen, persoonlijke blogs en nuttige tips over wonen, creatieve projecten en leven met een chronische ziekte. Deze blog heeft geen winstoogmerk, geen commerciële inslag en geen ambitie tot influencer.

Disclaimer

Alle gebruikte foto's en teksten zijn zorgvuldig door mij samengesteld. Zonder toestemming content overnemen wordt niet op prijs gesteld. Delen mag wel, met vermelding van en link naar deze website. Bij twijfel, stuur een berichtje via het contactformulier.