Decoratietrend | Scandinavisch met een vleugje Afrikaans

augustus 29, 2017

Zoals je wellicht weet houd ik er niet van om me te binden aan slechts één woonstijl. Juist de combinatie van diverse stijlen, trends, stoffen, patronen, materialen - aangevuld met persoonlijke items - geven je interieur een eigen identiteit en sfeer. 

Huidige woontrends benadrukken steeds meer het gebruik van natuurlijke materialen. Harde zwart- en wittinten worden zachter door warme kleuren van materialen zoals hout, wol, klei en bamboe. De kleurtinten die hierdoor toegevoegd worden doen mij denken aan de Afrikaanse grond, een kleur en sfeer die een vleugje heimwee naar Zuid-Afrika oproept.

Ook het gebruik van Afrikaanse patronen neemt toe, welke goed aansluiten op de grafische patronen die we al kennen van de Scandinavische woontrend. De Noordelijke, bijna harde en regelmatige patronen krijgen een vriendelijke twist door toevoeging van wat kleur of verbleekte of verwassen look.

Meubels met een minimalistisch ontwerp krijgen een etnisch tintje door het gebruik van een mooi patroon. Hier zie je ook een kussen met Afrikaanse invloeden, te herkennen aan de warme kleuren en de materialen waarvan het kussen gemaakt zijn. Via maisonsdumonde
Het is mooi om accessoires te combineren met persoonlijke souvenirs. Zo maak je zelf een perfecte en unieke mix van stijlen. Loods 5 geeft bij deze foto nog de tip om natuurlijke materialen te kiezen die al een leven achter de rug hebben.


Zachte kussens van natuurlijke materialen en meubels en accessoires van hout en riet geven je interieur een warme, sfeervolle uitstraling. Mooi detail in dit appartement van Casa Cook is ook de grote ronde spiegel die een moderne touch geeft.
Deze afbeelding van maisonsdumonde laat duidelijk zien dat een gebruik van Afrikaanse invloeden in je interieur zeker geen afbreuk doen aan een strakke stijl zoals we die kennen van de Scandinavische interieurtrends.
Toch liever wat meer kleur? Behalve voor de hand liggende warme Afrikaanse kleuren kun je ook kiezen voor het trendy indigoblauw. In combinatie met de Afrikaanse patronen al met al een sfeervol plaatje. Gevonden op morrisseyfabric

Wat vind jij van deze Afrikaanse invloeden? Deze decoratietrend ligt zeker in mijn straatje. Al is het maar om een extra herinnering op te roepen naar onze reis naar Zuid-Afrika, enkele jaren terug. Ben jij trouwens benieuwd naar enkele verhalen? Lees dan eens ons avontuur: Hagel in Hazyview of andere anekdotes onder de tag Zuid-Afrika.
You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog schrijf ik over interessante onderwerpen. Sommige inspirerende afbeeldingen heb ik gevonden op het wereldwijde web. Ik doe altijd mijn best om de juiste bron hierbij te vermelden. Staat jouw beeld op mijn blog en heb je dat liever niet? Laat het me weten dan pas ik het aan. --------- Juist wel jouw foto of product op mijn blog? Ga naar de pagina contact voor meer informatie en/of neem contact op via het contactformulier.

Disclaimer

At this blog I write about interesting things. Some pics at my blog aren't mine, I did find them at the worldwide web. I always do my best to mention the correct source. Is your picture at my blog and you prefer not to? Let me know then I will adjust it.